Lluís Posada i Sento Masià són nomenats Fills Adoptius de Molins de Rei

La distinció que es reserva a les persones nascudes fora de Molins de Rei s’entregarà a l’artista i professor alcoià Sento Masià, i a l’actor de doblatge barceloní Lluís Posada. 

Lluís Posada i Sento Masià van agrair el reconeixement després que el ple aprovés donar-los la medalla // Jose Polo

Lluís Posada i Sento Masià van agrair el reconeixement després que el ple aprovés donar-los la medalla // Jose Polo

Tots dos han treballat per a la cultura de Molins de Rei, han col·laborat amb nombroses entitats i, per a molts, són com uns molinencs més. Però encara que no ho sembli, no han nascut a la població. Ara, el municipi dóna a cadascun el títol de Fill Adoptiu de Molins de Rei, reservat a persones que, com ells, hagin destacat de forma extraordinària per qualitats o mèrits personals.

La concessió va ser una proposta de l’editorial Grogues Cauen les Fulles, creada per l’artista molinenc Toni Moreno. “Creia que feia falta que rebessin el màxim reconeixement”, explica Moreno a Viu Molins de Rei. De Sento Masià, artista i exdirector de l’institut Lluís de Requesens, Moreno en destaca que, a més de portar molts anys a Molins de Rei, “han passat 3.500 molinencs per les seves mans” com a professor de plàstica.

I de Lluís Posada, actor, director i ajustador de doblatge, Moreno afirma que “porta 20 anys a Molins de Rei i es nota que té una estima per tothom”. La llista d’entitats de Molins de Rei amb què ha col·laborat posant la seva veu per a tot tipus d’actes és llarga.

Fortament implicats

La proposta va ser acceptada al ple municipal del mes d’abril amb el vot a favor de tots els partits polítics, mentre que la distinció s’entregarà el proper 9 de juny. El regidor de Cultura, Xavi Paz (PSC), va destacar d’ells que són “dos molinencs d’arrel apreciats i estimats arreu”, i que estan “fortament implicats des de fa molts anys en el dia a dia i en la vida cultural i associativa de Molins de Rei”.

Sento Masià va néixer a Alcoi (País Valencià) el 1940 i va arribar a Molins de Rei el 1971 per dirigir l’institut Lluís de Requesens i ser-ne professor. Va ser cofundador de l’escola de Belles Arts de Molins de Rei, de l’Espai Molí (a l’antiga fàbrica tèxtil que du el mateix nom) i d’ENCAIX col·lectiu artístic. Les seves creacions ocupen l’espai urbà de Molins de Rei: el racó de l’Ovidi, el bulevard de la Federació Obrera, els jardins de la piscina, la façana de la llibreria Barba i la llar d’infants El Tambor.

D’altra banda, Lluís Posada va néixer a Barcelona el 1963 i va venir a Molins de Rei el 1997, ara fa 20 anys. Posa la veu de Jim Carrey, Johnny Deep i Leonardo Dicaprio, entre molts altres, i és veu habitual d’anuncis. També ha estat actor en sèries, cinema i teatre, a més de recitar poesia. Tot això no li ha impedit col·laborar amb entitats de Molins de Rei: ha col·laborat amb gairebé una trentena d’associacions molinenques.

Recomanacions personalitzades