L’Ajuntament homenatja la Lleva del Biberó

Més d’un centenar de persones van acompanyar l’únic supervivent de la generació de joves que va lluitar per defensar la República davant del feixisme. 

Instant de l’homenatge a Jesús Bonsoms // Ajuntament de Molins de Rei

Merescut homenatge de l’Ajuntament de Molins de Rei a la Lleva del Biberó, de la qual van formar part 78 joves molinencs d’entre 17 i 18 anys per defensar la República l’any 1938 durant la Guerra Civil.

“Més d’un centenar de persones”, segons informa el consistori a través d’un comunicat, es van reunir a la Federació Obrera per participar en aquest homenatge.

A l’acte va assistir a l’únic supervivent molinenc d’aquella generació, Jesús Bonsoms. El resident al barri de Sant Bartomeu de la Quadra va explicar la seva història en primera personal. La historiadora Gemma Tribó va contextualitzar el fenomen de la lleva en una jornada que també va tenir l’assistència del president de l’Associació Obrera de Molins de Rei, Leandre Pahissa, i de representants institucionals del consistori

Es va descobrir un espai dedicat a la Lleva del Biberó al racó dedicat a la memòria història de la Federació Obrera. Una interpretació del seu himne a càrrec de la mezzosoprano Montserrat Toran i el pianista Jordi Suàrez va cloure l’acte.

 

Recomanacions personalitzades