ERC alerta que noves terrasses poden “malbaratar” la plaça del Palau

Els republicans consideren que l’espai públic “no pot ser moneda de canvi per a operacions urbanístiques d’àmbit privat”. 

La plaça del Palau durant la celebració d’un Sant Jordi // Arxiu — Jose Polo

ERC considera que les pròximes inauguracions d’establiments de restauració a la plaça del Palau suposaran una “ocupació de l’espai públic conseqüència de la instal·lació de les terrasses dels bars”. Segons els republicans han assegurat a través d’un comunicat, les noves activitats econòmiques “es menjaran una part important de l’espai de la part dreta del parc fins al punt de deixar, només, un metre i mig de pas per a la gent”.

Des d’aquest partit polític, actualment a l’oposició, es refereixen a “una sèrie d’establiments relacionats amb l’oci i la restauració” que se situaran “a la banda dreta mirant la sala Gòtica, on fins ara hi havia un taller de cotilleria”. ERC explica que la nau que acollirà els nous comerços estava “afectada per un pla urbanístic” però que s’ha “requalificat i s’ha acceptat la seva utilització íntegre sense escurçar la llargària de la nau”. Si no s’hagués fet així, s’hauria pogut “eixamplar la visió de la muralla del Palau”, segons ERC.

“L’espai públic no pot ser moneda de canvi per a operacions urbanístiques d’àmbit privat i, encara menys, si no hi ha hagut compensacions clares dels emprenedors i el propietari a favor del conjunt dels molinencs”, afegeixen els republicans. ERC acusa el govern municipal format per CDC i PSC “malbaratar” el projecte de la plaça del Palau, inaugurat el 2014, que per a ells ha afectat positivament al Centre Vila facilitant la “relació social” i convertint-se en un “pulmó verd”.

Els republicans consideren que la instal·lació de nous establiments és una “operació mercantil legítima i honesta” però “mal calibrada per part del govern municipal”. Actualment, hi ha tres terrasses instal·lades a la zona.

 

 

 • dclosa

  No hay nada de extraño en todo eso del “drinking” , si tenemos en cuenta la promoción institucional que se hace escandalosamente desde l’Ajuntament (CIU+PSC) de la Fira de vins en la Candelera, ¿Ahora esos republicans de ERC-Molins se extrañan? , Lo malo no ha llegado aún, con las aceras anchas previstas en la carretera con “ocupació de l’espai públic conseqüència de la instal•lació de les terrasses dels bars”. “es menjaran una part important de l’espai de la voravia de la carretera, fins deixar, només, un metre i mig de pas per a la gent”.

  “Yo me lo guiso yo me lo como”, Els nous comerços no estaven “afectats per un pla urbanístic”? , però miraculosament s’ha “requalificat”? , Qui ho ha fet? , ¿ Es això corrupció urbanística? , Certament… : “L’espai públic no pot ser moneda de canvi per a operacions urbanístiques d’àmbit privat i, encara menys, si no hi ha hagut compensacions municipals clares”

  La Pça del Palau ja está “malbaratada” , ja des de el projecte de la plaça del Palau, financiada 100% per AMB i inaugurada el 2014, i ha afectat negativament al Centre Vila, per no disposar d’un aparcament subterràni.gratuït.

  Denunciable l’instal•lació d’establiments de bars per les seves perilloses i precaries condicions laborals dels camarers, que tenen que creuar els carrers amb força transit, posant en perill les seves vides… tot en contra al Reglament de Seguretat i Higiene al Treball, és una “operació” (corrupció) mercantil, mal calibrada per part del govern municipal”. Això és corrupció o desidia?

 • dclosa

  No veo de qué se extraña ERC-Molins de todo eso si tenemos en cuenta la promoción institucional, vergonzosamente consentida por la oposición, que se hace desde l’Ajuntament (CIU+PSC) de la Fira de vins en la Candelera, ¿Ahora los de ERC-Molins se extrañan? , pues,… lo bueno no ha llegado aún, con las aceras anchas previstas en la carretera i con la “ocupació de l’espai públic conseqüència de la instal•lació de les terrasses dels bars”. “es menjaran una part important de l’espai de la voravia, fins deixar, només, 1,5 m de pas per a la gent”.
  “Yo me lo guiso yo me lo como”, Els nous comerços no estaven “afectats per un pla urbanístic ? , , S’han “requalificat” ?, , Qui ho ha fet? …. , Certament : “L’espai públic no pot ser moneda de canvi per a operacions urbanístiques d’àmbit privat i, encara menys, si no hi ha hagut compensacions municipals diferentes del 4% , clares”
  La Pça del Palau ja está “malbaratada” ,des de el seu principi, el projecte de la plaça del Palau, financiat al 100% per AMB i inaugurat el 2014, ha afectat negativament al Centre Vila per no dispossar d’un aparcament subterràni com cal.
  Denunciables les instal•lacion d’establiments de bars a Molins de Llobregat per les perilloses i precaries condicions laborals dels camarers, que tenen que creuar els carrers amb força transit, tot i en contra al Reglament de Seguretat i Higiene al Treball, Unes “operacions” mercantils , com tantes altres, mal calibrades per part del actual govern municipal de CIU+PSC” i escandalossament consentides per l’oposició.

 • Pingback: El pregó de Miki Rosas a la Festa dels Miquels 2017 | Viu Molins de Rei()