El llibre de Mònica Usart ha estat el tercer més venut de no ficció en català per Sant Jordi

Actualització: Finalment, segons el rànguing definitiu, va ser el 5è més venut de no ficció en català per Sant Jordi

La meteoròloga de Molins de Rei Mònica Usart ha aconseguit la medalla de bronze en el rànquing de llibres en català més venuts per Sant Jordi, en la categoria de no ficció.

Mònica Usart, concentrada, durant el pregó // Jose Polo

Mònica Usart va ser pregonera de la Fira // Arxiu — Jose Polo

Un dels 10 llibres de Molins de Rei d’aquest Sant Jordi ha aconseguit situar-se entre els més venuts a tot Catalunya: “Només seran quatre gotes”, de la molinenca Mònica Usart. A les llistes que facilita el Gremi de Llibreters de Catalunya després de la diada, el llibre s’ha situat en tercer lloc en la categoria de no ficció en català, només superada pels llibres de Quim Monzó en segona posició i Carles Capdevila en primer lloc.

La mediàtica meteoròloga és coneguda per ser la dona del temps del Grupo Godó, i participa tant a El Món a Rac 1 com al programa Arucitys de 8tv. Amb aquest llibre, publicat a les portes de Sant Jordi per l’editorial Bridge, Usart parla de la disciplina que millor coneix: la meteorologia. L’editorial explica que, amb un llenguatge planer i amb tocs d’humor, explica els secrets i les curiositats de la meteorologia i per aprendre a gaudir-ne, acompanyant-ho d’il·lustracions d’Àlex Santaló. També hi ha col·laborat el seu cap a El Món a Rac 1: Jordi Basté, que ha fet el pròleg.

No és la primera incursió editorial de la molinenca. Anteriorment havia publicat dos llibres adreçats a infants: “Mirant el cel” i “Mirant els núvols”. Tots dos són contes amb il·lustracions de Roser Calafell i publicats per l’editorial La Galera. A finals de l’any passat va aconseguir el premi Personalitat Baixllobregatina 2016.

Recomanacions personalitzades