El carrer Rafael Casanova eixampla la Fira del Llibre en Català

No només la plaça del Palau, sinó també el carrer Rafael Casanova, inunden el centre de Molins de Rei de llibre i roses amb motiu de la celebració de Sant Jordi. 

El carrer Rafael Casanova a mig matí durant la diada de Sant Jordi // Jose Polo

Un sol primaveral en un diumenge, dia festiu. Era la combinació desitjada, sinònim d’èxit, com a mínim en assistència de públic. Així va ser. El bon temps i una jornada sense feina per la majoria de la població van fer que la celebració de la Diada de Sant Jordi omplís els carrers del centre de Molins de Rei.

Si després de deixar la plaça de la Creu, on faltava espai de forma evident, el pati del Palau – ara anomenada plaça del Palau – va convertir-se en el protagonista de la festivitat dels llibres i les roses, l’edició del 2017 va incorporar un nou actor: el carrer Rafael Casanova.

Un bon tram del també conegut com a carrer de Baix, va omplir-se de les clàssiques parades de la Fira del Llibre en Català. Així doncs, llibreries i desenes d’entitats del municipi van situar-se en aquest punt, deixant la plaça verda del Palau com un lloc de descans, on es podia veure gent a les terrasses i nens jugant en un ambient relaxat o observant les actuacions dels Gegants de Molins de Rei.

“El matí ha anat molt bé, no ens hem aturat ni un segon”, assegurava el responsable de la llibreria Arola, Jordi Vilaprinyó, passades les dues de la tarda. “És un bon Sant Jordi, que ja va començar ahir quan vam organitzar una parada a fora de la botiga on la Marta Gelabert, autora de ‘Molins de Rei desaparegut’, va signar llibres”, afirmava el responsable d’un dels establiments participants.

Una de les llibreries participants // Jose Polo

Estand de l’Associació de Paraguaians de Molins de Rei // Jose Polo

“Molta gent, de totes les edats, s’ha apropat per conèixer el llibre”, comentava la mateixa Gelabert, que va signar exemplars de ‘Molins de Rei del passat’ just davant de la nova Oficina d’Atenció Ciutadana. “És el que més m’ha agradat, que també els joves tenen curiositat per saber com era Molins de Rei abans”, afegia. “El llibre està tenint una bona acollida”, sentenciava una de les autores amb accent molinenc d’aquest Sant Jordi.

‘Nosaltres dos’ de Xavier Bosch, ‘Rosa de cendra’ de Pilar Rahola i ‘El que et diré quan et torni a veure’, d’Albert Espinosa, van ser els llibres més venuts, segons va explicar Vilaprinyó.

“Som aquí perquè volem participar de la festa i perquè volem fer publicitat de la nostra entitat”, comentava una de les membres de l’Associació de Paraguaians de Molins de Rei, Alba Cabral. Era la segona vegada que l’entitat que agrupa a la comunitat estrangera amb més presència a Molins de Rei formava part de Sant Jordi. “Ens ha anat molt bé, hem venut moltes roses”, es felicitava. La prova: van comprar 100 roses i abans d’anar a dinar només li quedaven 16.

 

Recomanacions personalitzades