Els Matossers fan dos castells de set a la trobada de colles amb camisa marró

Les quatre colles castelleres que tenen camisa marró s’han reunit per primer cop a la diada de la Marronada, que els Matossers han organitzat a Molins de Rei. La colla hi ha fet dos castells de set pisos.

Costava diferenciar els castellers d'una i altra colla // Matossers de Molins de Rei

Costava diferenciar els castellers d’una i altra colla // Matossers de Molins de Rei

No ho semblava, però eren quatre colles diferents. La diada castellera del passat diumenge 9 va tenir la particularitat que totes les colles vestien camisa de color marró, cadascun amb els seus matisos. Els de Molins de Rei, els Matossers, marró argila. Els Xiquets de Reus fan honor al fruit sec de la seva ciutat amb un marró avellana. En el cas dels de les Gavarres, marró suro. I finalment, els Margeners de Guissona, simplement marró.

Tots ells van participar a La Marronada, que es va fer a la plaça de Catalunya de Molins de Rei, després de fer sonar les gralles i els tabals dels carrers del poble. Allà, els de Molins de Rei van fer dos pilars de quatre per començar i per acabar i van fer dos castells de set pisos: un tres de set (amb tres persones per pis), que en un comunicat els Matossers asseguren tenir “molt consolidat” i després van sumar-hi una persona més per pis per fer un 4 de 7 que va ser “treballat però ben maco”, explica la colla a través d’un comunicat.

Va costar més el següent castell: un 3 de 6 amb agulla. Tenia un pis menys però hi afegia l’agulla (el pilar interior) i la dificultat va fer que es fessin enrere a mitges i comptés com a intent desmuntant. Després, a la ronda de repetició, van aconseguir fer-lo però “no sense molt esforç”.

Una publicación compartida de Xavier Basco (@xavierbasco) el


Els Castellers de les Gavarres, considerats encara una colla en formació, van fer un 4 de 6 que segons els Matossers “tenen molt treballat i es nota a plaça” i també un 3 de 6. D’altra banda, els Margeners de Guissona van fer un 3 de 6, un 4 de 6 i una torre de 6 (amb dos castells per pis), mentre que els Xiquets de Reus van portar el 4 de 7, la complexa torre de 7 i un 3 de 7 en tercera.

Els pilars de benvinguda i de comiat van ser gairebé tots de quatre. Es va començar amb dos pilars de 4 dels de Molins de Rei, un dels de les Gavarres, un dels de Guissona i un dels de Reus. Per acabar, els de Reus van ser els que es van lluir amb un pilar de 5 i dos pilars de 4, mentre que els molinencs van repetir la jugada amb dos pilars de 4, els de les Gavarres en van fer dos més i els de Guissona en van fer un.

Prèvia intensa

Aquesta actuació va arribar després d’un cap de setmana intens per als marró argila: el dissabte anterior, el de l’1 d’abril, van anar al poble de Lavern a fer un pilar per a la guanyadora del sorteig ‘Te l’aixequem per un euro’, van seguir a la tarda a la festa de l’autisme de Molins de Rei i diumenge van actuar a Viladecans per la Festa de la Primavera. Allà van fer un pilar de 4 i tres castells de sis pisos: un 3 de 6, un 4 de 6 i un 3 de 6 amb agulla.

L’activitat castellers de la colla dels Matossers de Molins de Rei es reprendrà passada setmana santa: faran una actuació per la Diada de Sant Jordi al Prat de Llobregat.

Recomanacions personalitzades