Molins de Rei reclama que acabin les obres de connexió entre l’autovia i l’autopista a Castellbisbal

Tots els partits polítics menys la CUP reclamen que s’acabi el pont sobre el Llobregat que unirà l’autopista AP-7 i l’autovia A-2 a l’alçada de Castellbisbal. Creuen que eliminarà el trànsit innecessari de camions pel pont de Molins de Rei.

El viaducte està fet però s'ha de completar l'enllaç // Ajuntament de Castellbisbal

El viaducte està fet però s’ha de completar l’enllaç // Ajuntament de Castellbisbal

Ja fa anys que al passar per l’autovia en direcció Martorell es pot veure un pont que passa per sobre i creua el riu Llobregat, eternament pendent d’acabar. Des de fa onze anys s’està construint un enllaç entre l’autovia A-2 (des de la banda de Lleida) i l’autopista AP-7 (cap a Girona). Ara mateix, aquesta connexió es pot fer passant pel petit tram de peatge que hi ha fins a Martorell, però molts prefereixen agafar una alternativa gratuïta: el més habitual és agafar les carreteres que van en paral·lel, per Castellbisbal, però també hi ha qui opta per anar a voltar fins a Molins de Rei per creuar pel pont de Quatre Camins o el que hi ha a l’alçada del polígon El Pla i fer l’enllaç allà.

Això “genera un trànsit innecessari, sobretot de vehicles pesats”, afirma el manifest que han aprovat gairebé tots els partits polítics de Molins de Rei per demanar al govern espanyol que acabi les obres. Segons el document, aquest trànsit fa que hi hagi “més contaminació”, el col·lapse d’una infraestructura no pensada per fer aquesta connexió i més accidents derivats d’aquest trànsit que provoquen “col·lapses” a Molins de Rei provocant més contaminació.

Aquest manifest parteix d’una trobada entre diferents municipis, sorgida dels que els toca més de prop: Castellbisbal. A més de Molins de Rei s’hi han afegit Pallejà, el Papiol, Sant Andreu de la Barca, Sant Cugat, Rubí i Terrassa. Tots ells portaran textos similars als plens municipals.

Al de Molins de Rei, fet al mes de març, tots els grups hi van votar a favor menys la CUP, que es va abstenir. “La infraestructura és una agressió al medi ambient en tota regla, amb una nova desviació del Llobregat que ha tingut el silenci còmplice dels impulsors de la moció”, van argumentar els anticapitalistes tot i considerar “incomprensible i inacceptable” l’endarreriment.

El manifest reclama al Ministeri de Foment que acabi les obres definitivament 2017 i demana a la Generalitat que faci tot el possible per fer-ho complir, d’una obra que s’ha anat posposant any rere any.

Recomanacions personalitzades