ERC denuncia l’estat “lamentable” de l’antic edifici del Lluís de Requesens

Els republicans fan públic que a l’anterior institut falta manteniment. El govern municipal diu que és “responsabilitat compartida” amb la Generalitat però anuncia una inversió aquest 2017. 

Imatge de l’antic institut // ERC Molins de Rei

Els curs 2016-2017 ha estat el primer al nou edifici de l’institut Lluís de Requesens de Molins de Rei, situat al barri del Canal. Però mentre els alumnes gaudeixen de les noves instal·lacions les antigues han quedat oblidades.

ERC Molins de Rei ha fet públic l’estat en el qual es troben les dependències de l’antic institut, que considera “lamentable”. “Portes obertes, vidres trencats, deixalles, brutícia, extintors al patí…”, denuncia un dels regidors republicans del consistori, Eduard Suàrez.

Segons ell, aquest oblit pot acabar significant un “focus de problemes greus si l’Ajuntament no fa alguna cosa”. A més, els republicans han exigit al govern municipal forma per CDC i PSC una “reparació immediata” abans que no es produeixi algun “mal major”.

Pati de l’antic Lluís de Requesens // ERC Molins de Rei

Responsabilitat compartida, segons la sociovergència

El govern municipal assegura que, durant aquests mesos, la responsabilitat del manteniment de l’antic edifici és “compartida” amb la Generalitat de Catalunya. “Més de la Generalitat que de nosaltres”, insisteix l’alcalde, Joan Ramon Casals (CDC) perquè, a hores d’ara, la propietat de l’edifici encara és del Govern català. “És molt fàcil queixar-se sense posar solucions”, recrimina l’alcalde a ERC.

L’Ajuntament de Molins de Rei vol adquirir la propietat de l’edifici, com va fer amb l’antic Centre d’Atenció Primària. “Encara estem pendents de signar un conveni definitiu amb la Generalitat”, explica Casals. Des del passat 19 de desembre el consistori té un conveni “en usos precaris” previ al definitiu.

Inversió de 85.000 euros

Tot i que encara no s’ha signat el conveni definitiu amb la Generalitat, l’Ajuntament ja ha promès una inversió de 85.000 euros durant l’any 2017 per fer obres d’arranjament a l’immoble. És una de les actuacions que es faran amb el romanent de tresoreria municipal.

 

 

 

 

Recomanacions personalitzades