El 36è Festival de Cine de Terror estarà dedicat a Michael Haneke

L’autor de la mítica “Funny Games”, Michael Haneke, serà el fil conductor del 36è Festival de Cine de Terror de Molins de Rei. Mantindrà el nou format de deu dies, del 10 al 19 de novembre.

El cartell recrea una escena inicial de la pel·lícula "Funny Games", de Haneke // Festival de Cine de Terror

El cartell recrea una escena inicial de la pel·lícula “Funny Games”, de Haneke // Festival de Cine de Terror

Poc després d’acabar el ‘TerrorMolins’ del 2016, ja s’escalfen motors per a l’edició següent. Els organitzadors han anat revelant algunes detalls de la 36a edició. Primer de tot, el leitmotiv: aquest any 2017, el festival retrà homenatge a Michael Haneke, coincidint amb el seu 75è aniversari.

“Li hem d’agrair la capacitat malsana per reinventar el gènere de terror, per haver traspassat les fronteres de la moralitat, per explorar els territoris més foscos que genera aquesta societat malaltissa i sense esperança”, explica el director artístic del festival, Albert Galera.

L’elecció de Haneke farà que el festival es pregunti “on és el límit del terror i fins on pot arribar el comportament quotidià de les persones quan la pertorbació s’apodera de la seva ànima”, segons Galera. Així, el festival ha optat per escollir com a leitmotiv una frase en anglès: “Haneke or the edge of horror”, que es pot traduir com “Haneke o els límits del terror”.

Haneke és conegut per haver fet les pel·lícules “Funny Games”, de 1997 i 2007, “una referència en el gènere”, segons el festival. El desè i vintè aniversari d’una i altra pel·lícula han estat també el pretext per dedicar-los el cartell d’aquest any, dissenyat per sisè any consecutiu per Maite Pascual. L’obra mostra uns ous escalafats i està inspirada en una de les escenes inicials de la cinta, una al·legoria del futur que espera als protagonistes.

Ja se saben també les dates: serà del divendres 10 al diumenge 19 de novembre, seguint el mateix esquema que la passada edició. Així, es mantindrà el format de deu dies que es va estrenar l’any passat i que el va convertir en autèntic festival, cosa que va fer que dupliqués el públic.

El festival ja ha obert des de l’1 de març el termini per a les inscripcions a competició dels curts i llargemtratges a través de les plataformes filmfreeway i festhome.

Recomanacions personalitzades