Cinc joves molinencs recapten 675€ per al rescat de refugiats

Un grup de joves de setze anys ha promogut una gimcana i un concert per recaptar fons per a l’ONG Proactiva Open Arms. Han aconseguit 675€.

Imatge d’una concentració a favor dels refugiats // Montecruzfoto Thomas Kirsche 

La Gal·la Chabot, L’Anna Roca, la Maria Ripoll, l’Alejandro Campos i el Miquel Martínez són joves de setze anys que volien trobar alguna manera de posar el seu gra de sorra per a l’ajuda dels refugiats. Tots ells són alumnes de 4t d’ESO de l’Escola Manyanet i formen part del grup de voluntariat de l’escola. Davant la crisi dels refugiats es van proposar fer-hi alguna cosa. Es van arribar a plantejar d’anar fins a Grècia, però al veure que això no era possible van buscar una alternativa.

I l’alternativa va ser fer una gimcana i un concert. Els participants pagaven 2€ i 4€ a l’entrada, respectivament. I amb això han aconseguit 675€. Els diners es destinaran a l’ONG que s’ha convertit en el símbol de l’ajuda als refugiats: Proactiva Open Arms. Tant s’han convertit en un símbol, que els Premis Caterina Casas d’ERC Molins de Rei també han reconegut l’ONG.

“Vam citar tots els alumnes a l’hora del pati i ens va sorprendre la gran quantitat de companys que s’havia solidaritzat amb el tema”, han explicat els alumnes a Viu Molins de Rei. En el cas del concert, van ser també alumnes els que van tocar. La banda sonora de la vetllada, que va ser a la mateixa escola el divendres 17 de març, van ser cançons que hi estan molt relacionades, com ara “Mediterráneo” o “Imagine”.

Recomanacions personalitzades