Deixar-ho tot, marxar de Galícia i muntar una taperia per retrobar-se amb les arrels

Contingut patrocinat

Bárbara Lemos és una gallega que acaba de deixar la seva terra per començar una nova vida després d'”enamorar-se” de Molins de Rei. Ha creat la Taperia Lemos, on es retroba amb les seves arrels familiars.

Bárbara Lemos (dreta) juntament amb una de les cambreres que l'ajuden a la Taperia Lemos // Jordi Julià

Bárbara Lemos (dreta) juntament amb una de les cambreres que l’ajuden a la Taperia Lemos // Jordi Julià

“Galícia és diferent”. Això diu una de les pissarres de l’acabada d’obrir Taperia Lemos. La seva propietària, Barbara Lemos afegeix, en conversa amb Viu Molins de Rei: “I Molins de Rei també és diferent”. La Bárbara tenia feina de química en una empresa de Vigo. El passat Nadal va venir de vacances a Molins de Rei a veure una amiga. I es va enamorar del poble.

No només es va enamorar del poble, sinó d’un local, situat darrere l’església, a la cantonada entre el carrer Pare Manyanet i Pintor Carbonell, just davant de l’antiga clínica. El poble li encantava, el local li cridava molt l’atenció, i feia temps que tenia en ment muntar alguna cosa pròpia. I, dit i fet, va contactar amb els propietaris del local. No podia estar més de sort: la seva trucada va arribar just quan els propietaris s’estaven plantejant d’obrir-hi un local, però com que s’hi va interessar l’hi van donar a ella.

Si això va ser per Nadal, al gener ja tenia les claus del local. Va deixar la feina, va venir a viure aquí i el 18 de març s’inaugurava la Taperia Lemos amb un concert amb alumnes de l’Escola de Música de Molins de Rei. I és que en el poc temps que fa que s’ha instal·lat a Molins de Rei, ja ha començat a crear una bona xarxa. De moment, diu que ja s’ha convertit en un punt de trobada de gallecs. “Em diuen la gallega del poble”, assegura. Els plats que cuina de ben segur que hi ajuden.

Retorn a les arrels

Ella és química, però els seus pares tenien un restaurant. Així, obrir la taperia ha suposat per ella “recuperar les arrels” dels seus pares. Ella mateixa cuina els plats que serveix, bàsicament plats típics gallecs, i tot amb productes que fa portar de Galícia: carn, marisc i, naturalment, el pop que fa a la gallega.

Però també s’hi poden trobar altres plats que se surten del més habitual. Està especialment orgullosa de com li queda el ‘criollo en chumichurri’: una mena de botifarra amb la salsa feta d’una barreja d’espècies. La millor senyal: tothom demana pa per sucar. També es poden menjar ‘zorzas’, una mena de ‘pincho moruno’, o orella de porc a la gallega, que és el plat que més està sortint.

Que ningú es quedi amb gana

És una taperia i posa racions que per ella són petites, però ja se sap: “Sóc gallega, no vull que la gent se’n vagi amb gana”, bromeja la Bárbara. Així, les racions, tot i ser tapes, són generoses. Però potser el millor de tot és que ha importat la tradició de regalar coses amb les begudes que tant costa veure a Catalunya. El regal depèn del que es demani: obre durant tot el dia, així que si hi anem al matí, amb el cafè ens regala un ‘chupito’ de suc de taronja i un croissanet. I si més tard demanes una canya, et dóna un pintxo. “Prefereixo guanyar menys i tenir més clients”, explica.

Tan lluny porta això d’obrir tot el dia que, fins i tot, a la nit també fa còctels i, sobretot, mojitos: “Està malament que ho digui jo, però em surten molt bé”, afirma Lemos. Igual que amb tot el que surt de la barra de la Taperia Lemos, creu que la clau està en que hi posa “molt d’amor, calor i il·lusió”. En definitiva: “Com si ho fes per a mi mateixa”, resumeix.

En el poc temps que porta a Molins de Rei, ja es veu vivint-hi molts anys. Està contenta d’haver aconseguit donar un ambient familiar i d’amics al seu local. “He buscat que la gent tingui una mica de Galícia aquí”, explica. I pel que sembla, ho està aconseguint.

Recomanacions personalitzades