Comença el procés per fer un Pla Educatiu que “doni veu a tots els actors”

80 persones que treballen l’educació des d’àmbits molt diversos s’inscriuen a les jornades de treball que hauran de desembocar en un Pla Educatiu de Vila.

Uns tallers participatius serviran de base per l'elaboració del Pla Educatiu de Vila // Ainoa García

Uns tallers participatius serviran de base per l’elaboració del Pla Educatiu de Vila // Ainoa García

L’Escola de Música, els esplais, les entitats esportives i, fins i tot, el comerç, han de formar part de l’educació. Així s’entén des de l’Ajuntament de Molins de Rei, que ha impulsat un Pla Educatiu de Vila que coordini tot el que es faci en aquest àmbit i haurà de “donar veu a tots els actors”, assegura el regidor d’Educació, Xavi Paz (PSC), en declaracions a Viu Molins de Rei.

Evidentment, els actors que tradicionalment es consideren els pilars bàsic de l’ensenyament, l’escola i la família, també hi estaran representats. Però la voluntat és englobar tothom que faci accions en aquest àmbit i, sobretot, actuar de manera coordinada.

Per això el primer que s’ha fet per elaborar el Pla són uns grups de treball on hi estaven convidades persones de tots els àmbits. 80 persones van fer el pas d’inscriure’s i participar a la jornada participativa, que es va fer el passat 18 de març. Els inscrits es van dividir en quatre grups de treball que van definir quin rumb haurà de prendre.

El que es proposa ja es fa

Els 80 assistents a la sessió participativa del pla es van dividir en grups de treball // Ainoa García

Els 80 assistents a la sessió participativa del pla es van dividir en grups de treball // Ainoa García

La primera lectura que es fa des de la regidoria d’Educació de les aportacions és que cal fer més difusió de les activitats que ja es fan. “Moltes de les propostes i accions que es demanaven ja les estem fent”, apunta Paz. Per exemple, el programa Salut i Escola, l’Hort a l’Escola o tenir una agenda cultural a les escoles.

D’aquestes 80 persones inscrites, se n’escolliran 40 que formaran part del grup impulsor del pla, juntament amb un grup motor format per tècnics municipals de diferents àrees. Amb la base d’un document que ha fet la Diputació de Barcelona, que dóna suport tècnic per a l’elaboració del Pla, a l’abril i al maig es faran diverses sessions de treball. Tot desembocarà a finals de juny en el 1r Fòrum d’Educació de Molins de Rei, on es fixaran ja els objectius per un pla que haurà d’estar en vigor al setembre per l’inici del curs 2017/2018.

“Fem un reforç del treball cooperatiu entre tots els centres educatius, tant de diferents etapes com de diferents tipologies. Alhora fem prendre consciència que tots estem implicats en fer de Molins de Rei una vila educadora”, relata Paz, que repeteix la mateixa concepció que va tenir el primer Pla de Salut, aprovat fa uns mesos. Aquest document, que es va treballar de manera coordinada i transversal agrupant àmbits molt diferents va donar lloc a un Pla de Salut que incideix en la prevenció des d’àmbits molt diversos.

Recomanacions personalitzades