Aprovada per unanimitat una moció de Molins Camina per blindar les pensions

Tots els partits donen suport a la iniciativa que reclama blindar les pensions a la Constitució. La M.E.R.P prepara un acte de presentació a Molins de Rei. 

Membres de la M.E.R.P al ple municipal // Jose Polo

L’Ajuntament de Molins de Rei ha aprovat, per unanimitat entre les forces polítiques, una moció presentada pel grup municipal de Molins Camina a favor de la Mesa Estatal Pro-Referéndum de las Pensiones (M.E.R.P).

Aquesta entitat, segons expliquen en el seu manifest, lluita per “blindar les pensions a la Constitució” mitjançant una reforma de la Carta Magna que inclogui la “prohibició explícita que qualsevol govern, actual o futur, pugui tocar, retallar o privatitzar el sistema públic de pensions”. 

Representants d’aquesta plataforma del Baix Llobregat han estat presents durant la votació de la moció al ple municipal, i s’han felicitat de que la proposta presentada pel partit que uneix Podem amb altres formacions en l’àmbit local hagi sortit endavant.

Presentació divendres 24

Membres de l’anomenada marea pensionista preparen un acte de presentació a Molins de Rei el pròxim divendres 24 de març, a les 18 hores a la Federació Obrera. Serà un col·loqui de Prudenci Vidal.

 

 • dclosa

  Què fàcil és, i quant els hi arriba a agradar als actuals regidors de l’Ajuntament de Molins de Rei de fer “brindis al sol” … escalfar la cadira i “passar el rato” als plens , i no debatre sobre els problemes reals que tenim la ciutadania ( Rebaixa el 18% el IBI , baixa productivitat dels treballadors a l’Ajuntament, sous elevats dels politics i càrrecs de confiança.. etc ) . Segur que si algú presentès al ple una moció de “lligar els gossos amb llonganisses” tots els regidors actuals dels grups municipals, en especial Podemos, CUP i ERC , votarien com a “babaus” de forma unànime,amb unanimitat, sempre i quan a ells els hi vaguin caient els 380 € per regidor i ple. La prova la tenim aquí, en aprovar la moció presentada pel grup municipal de Molins Camina a favor de la Mesa Estatal Pro-Referéndum de las Pensiones (M.E.R.P). Per demanar no ens estarem… Ho demanem tot : “lligar els gossos amb llonganisses”, “blindar les pensions a la Constitució reformant-la”, “prohibició de que qualsevol govern, actual o futur o intergalàctic, pugui tocar, retallar o privatitzar el sistema públic de pensions”. “reclamar una pensió mínima de 1.000 euros” , “Prou a les retallades en el sistema de pensions”, “que la revalorització de les pensions es faci a partir de un IPC real, de pensionista”, “que es retorni el 1,9% que es va perdre el 2012” , “ que se acabin amb els copagaments sanitaris” , i ja posats, demanar….. : una vivenda digna, gratuïta i un no als desahucis “ , Estic segur que pocs d’aquets representants de la plataforma de MAREA Pensiones del Baix Llobregat que van estar presents al ple, a lo llarg de las seva vida laboral han cotitzat a la Seguritat Social….
  Estarem expectats el pròxim divendres 24 de març, al col•loqui de Prudenci Vidal., de Marea Pensionista de Barcelona.
  Actualment a Espanya hi ha 8 milions de treballadors que guanyen de sou, menys de 1000 euros al mes, i que cotitzen quantitats ridícules a la Seguretat Social
  El problema de tot això de les pensions és el de posar al mateix sac les pensiones contributives i les no contributives, que aquests darrers son 3,5 milions de persones, i els contributius, els pensionistes que han cotitzat son 5,5 milions i son aquestes, les cotitzacions provenint de salaris que sostenen el sistema.
  Ara , tots aquestos de MAREA Pensionista a on la majoria dels seus components no han cotitzat mai a contributives , volen equiparar les pensions, amb independència de la seva contribució, i això, farà baixar les pensions contributives. Està bé la idea : Els pensionistes tenen d’unir-se per fer-se escoltar i que es comprometin a no votar a cap partit que no els tingui en compte, o millor, en constituir-nos com un partit de jubilats. Som 9 milions i mig de persones i tenim com objectiu el acabar, d’una vegada per totes, amb la problemàtica actual de les pensions”.
  La sol•lució és separar la financiació de pensions contributives segons la cotització, de la caritat de Estat, amb una financiació de 2,5 milions de pensions no contributives,vía impostos.
  La proposta de 1000 euros mensuals i “lligar els gossos amb llonganisses” suposa que els pensionistes no contributius es tinguessin que finançar amb diners dels pressupostos d’educació i de sanitat de tota España, un brindis al sol més , encaminat a baixar els drets de jubilació dels que al seu día van cotitzar religiosament.

 • dclosa

  Supongo que esos de la MERP serán una entidad sin ánimo de lucro y habran leido y entendido bien la ordenanza C-23 , del Negociado de cultura , y habrán hecho consultas Francesc Firgola, que nunca está, en especial sobre la ininteligible tabla A) , sobre el qué es un “buc” …, , que es tarifa especial… , tarifa general, 50% residents vila,.. y de esos 469,08 € que hay que pagar para la Sala d’Actes…. PREGUNTA : ¿Los partidos politicos,locales, a pesar de las donaciones que les hace directamente en vena el Ajuntament , y que tanto usan estos espacios, no pagan nada para el uso de los “bucs”?