El PDeCat reflexiona sobre la conciliació amb la directora de l’Institut Català de la Dona

L’antiga Convergència convida Núria Balada amb motiu del Dia Internacional de la Dona. 

Imatge de l’acte organitzat pel PDeCat Molins de Rei // Jose Polo

Més homes que dones es van reunir al local del PDeCat Molins de Rei per assistir a una tertúlia titulada ‘La conciliació, és possible?’, a càrrec de la directora de l’Institut Català de la Dona, Núria Balada.

Durant l’acte, realitzat amb motiu del Dia Internacional de Dona, Balada va analitzar la situació actual en una matèria on “es va avançant, però de forma molt lenta”. La directora de l’Institut Català de la Dona va proposar mesures perquè la conciliació familiar sigui més agradable i, també, perquè hi hagi una més igualtat entre homes i dones.

Algunes de les mesures que Balada va citar van ser la “igualtat en els permisos per maternitat o paternitat”, traçar un camí cap a la “corresponsabilitat” en les tasques de la llar o la incorporació de la dona als “quadres directius” de les empreses i organitzacions. “Tenim un problema si les dones no són protagonistes de l’anomenada quarta revolució industrial”, va sentenciar.

Els militants o simpatitzants del PDeCat van mostrar diferents sensibilitats en aquesta matèria. Una d’elles va explicar la “indignació” que va sentir quan va perdre una feina fa més de 20 anys per ser una dona casada i jove perquè el cap de l’empresa patia per la possibilitat que ella tingués fills. Una situació que, potser no de forma tan explícita com abans, encara es pateix avui en dia.

Altres també van reivindicar el dret “a ser diferents” o que es potenciés més la natalitat amb ajuts. Molts van coincidir que feia falta un “canvi de mentalitat” en la societat per avançar cap a unes quotes d’igualtat més altes i per gaudir d’una millor conciliació familiar.

Núria Balada durant la tertúlia // Jose Polo

 

Recomanacions personalitzades