Proactiva Open Arms i Carme Forcadell guanyen el II Premi Caterina Casas d’ERC

La segona edició dels premis Caterina Casas d’ERC Molins de Rei premien l’ONG Proactiva Open Arms en la categoria de compromís social i la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, en la categoria de compromís nacional.

Carme Forcadell en una visita a Molins de Rei acompanyada del molinenc Ignasi Termes, membre de l’ANC i del jurat dels premis // Arxiu — Jose Polo

L’ONG catalana que s’ha convertit en símbol mediàtic del rescat de refugiats al Mar Mediterrani rep el reconeixement dels premis Caterina Casas que impulsa la secció local d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC). Proactiva Open Arms ha guanyat el premi al compromís social pel seu “paper transcendental en l’actual drama viscut al mar Mediterrani”, segons el jurat.

Un drama a què “la Unió Europea no ha donat la resposta adequada en el moment convenient”. Així, la tasca de l’ONG “ha permès salvar moltes vides que estaven condemnades a morir ofegades enmig del mar”, també segons el jurat, format per l’exalcaldessa del PSUC Antònia Castellana, l’exregidora d’ICV Carme Puig, el membre de l’ANC Ignasi Termes, Jenny Casas en representació de la família de Caterina Casas i el president d’ERC, Joan Carles Soler. Tret de la representació de la família, els mateixos que la primera edició.

Espai per a Caterina Casas

El Grup de Dones Les Heures ha creat un espai en record a Caterina Casas a la plaça de les Dones (plaça de la Creu) // ERC Molins de Rei

El Grup de Dones Les Heures ha creat un espai en record a Caterina Casas a la plaça de les Dones (plaça de la Creu) // ERC Molins de Rei

Els premis recorden Caterina Casas, primera dona regidora de Molins de Rei, i a qui el Grup de Dones Les Heures acaba de dedicar un espai en memòria seva a la plaça de les Dones (plaça de la Creu). Si els premis recorden la primera dona amb un càrrec polític a Molins de Rei, també han premiat una de les dones amb més poder polític a Catalunya actualment: Carme Forcadell, la presidenta del Parlament.

Ha estat premiada en la categoria de compromís nacional, per la seva “incansable tasca en el desenvolupament del procés perquè el poble català pugui decidir el seu futur polític”. El jurat ha tingut en compte la seva tasca al Parlament: destaquen “l’actual paper de defensa, des de la institució, de la voluntat del poble català davant dels atacs del govern i el poder judicial espanyol”.

Però, a més a més, també han valorat el càrrec que la va fer famosa i que, de fet, també l’ha portat a presidir la cambra: el seu antic càrrec de presidenta de l’ANC. Així, valoren “l’organització de les grans mobilitzacions dels darrers onze de setembre”.

Els guanyadors s’han triat a partir de les propostes que han fet els veïns de Molins de Rei. Aquest any s’han presentat 16 propostes al al compromís nacional i 13 al social.

Recomanacions personalitzades