Molins de Rei es declara municipi lliure de LGTBIfòbia

El poble s’adhereix a la Xarxa de Municipis LGTBI de Catalunya i es compromet a formar la Guàrdia Urbana per atendre agressions contra LGTBI i promoure cursos, tallers, xerrades i tríptics a favor de la diversitat sexual.

Les mesures van ser proposades per la CUP en una moció aprovada per unanimitat // CUP Molins de Rei

Les mesures van ser proposades per la CUP en una moció aprovada per unanimitat // CUP Molins de Rei

Molins de Rei s’ha declarat municipi per la diversitat sexual i lliure de LGTBIfòbia -és a dir, la fòbia a persones lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals. Això vol dir, en primer lloc, adherir-se a la Xarxa de Municipis LGTBI, formada de moment per 17 municipis, entre els quals, precisament, Berga, on justament aquest passat cap de setmana hi ha hagut una agressió contra dos nois per fer-se un petó.

Per fer front a situacions com aquesta, el ple municipal s’ha compromès a que la Guàrdia Urbana de Molins de Rei tingui protocols per atendre casos de LGTBIfòbia per “una bona i justa atenció de les persones afectades”. Aquest i els altres compromisos sobre la LGTBIfòbia surten d’una moció presentada per la CUP al darrer ple municipal, del mes de febrer, aprovada per unanimitat.

Combatre l’heterosexisme

Les escoles, instituts i entitats d’educació en el lleure hauran de tenir cursos, tallers i plans d’estudi sobre la diversitat sexual i el fet LGTBI. També s’haurà de “combatre l’heterosexisme” a centres educatius, esportius i d’oci.

L’acord a què han arribat tots els partits inclou també fer accions divulgatives: xerrades i tallers, un tríptic informatiu i ampliar el fons de la biblioteca Pau Vila amb revistes i DVD sobre les realitats, expressions i reivindicacions LGTBI.

Protocol per acollir persones grans

A més del protocol contra la LGTBIfòbia de la Guàrdia Urbana, se n’haurà d’establir un altre per acollir a persones grans LGTBI: tant als espais municipals destinats a gent gran com als centres de salut mental que depenguin de l’Ajuntament.

A més, es faran accions més simbòliques: posar un nom relacionat amb la lluita LGTBI a algun carrer, i organitzant actes de cara als dos dies commemoratius: 17 de maig, Dia mundial contra la LGTBIfòbia i 28 de juny, Dia internacional per a l’alliberament LGBTI. Per a aquest últim, es penjarà al balcó de l’Ajuntament “una pancarta en lloc preeminent anunciant la diada reivindicativa del 28J i una gran bandera amb els colors de l’Arc de Sant Martí”.

S’inclourà en un pla municipal

Les propostes, segons la regidora d’Igualtat, Jessica Revestido (PSC), “es contemplaran al futur pla de defenses de les persones LGTBI”. Un pla que la moció de la CUP reclama que estigui redactat abans del 28 de juny perquè estigui en funcionament abans que acabi la legislatura.

Recomanacions personalitzades