L’Ajuntament ajuda 73 aturats a convertir-se en autònoms

L’última línia d’ajuts als autònoms incorpora subvencions per fer front a despeses relacionades amb el local del negoci. L’Ajuntament també dóna ajuts per a la contractació d’aturats. 

Un dels autònoms que s’han beneficiat de l’ajut // Ajuntament de Molins de Rei

Fer-se autònom no és fàcil, però tampoc impossible. Ara bé, iniciatives com el programa d’ajuts de l’Ajuntament de Molins de Rei ho fan una mica més senzill.

L’any 2013 el consistori va crear una sèrie de subvencions, de fins a 800 euros, per fer que els primers mesos d’autoocupació no fossin tan complicats. El requisit era estar a l’atur i que l’activitat estigués localitzada a Molins de Rei. Des de llavors, un total de 73 empreses s’han creat, en part, gràcies a aquest ajut, destinat a pagar la quota mensual de treballador autònom.

Segons l’Ajuntament de Molins de Rei, l’índex de supervivència d’aquestes noves empreses és del 75%, una dada “17 punts superior” a la mitjana del Baix Llobregat.

Segona subvenció per al local

Les persones que es beneficiïn d’aquest ajut durant el 2017 poden optar a una segona línia de subvenció destinada a “fer front a les despeses relacionades amb el local del negoci”. És un dels temes que més maldecaps comporta als nous empresaris. Aquest ajut pot arribar a ser de fins a 1.000 euros.

Ajuts a la contractació

D’altra banda, l’Ajuntament també té una altra línia d’ajuts, en aquest cas destinats a les empreses ja en funcionament. El seu objectiu és incentivar la contractació d’aturats de Molins de Rei.

La primera convocatòria d’aquest ajuda, que correspon a l’any 2015, ha finalitzat amb un total de 17 nous contractats gràcies, en part, a aquesta subvenció, que pot arribar a ser de 3.000 euros en cas dels contractes a jornada completa (un 75% dels que s’han signat amb aquest ajut). Gairebé la meitat d’aquestes noves incorporacions han estat amb contracte indefinit.

Un any després de les contractacions d’aquestes persones, el 80% ha continuat al seu nou lloc de feina un cop s’ha finalitzat el període d’ajut municipal. El 66% de les persones beneficiades han estat dones. Aquest programa ha estat possible gràcies a l’aportació econòmica de la Diputació de Barcelona.

 • dclosa

  ¿ A qué estamos jugando? , ¿ Falta de ocupación y mucha ociosidad politica?, “Zapatero a tus zapatos” , Mal anem si ara l’Ajuntament de Molins de Rei, que fa aïgues per tot arreu a el que respecta a control de seu personal i productivitat dels seus empleats, bè siguin funcionaris, o empleats públics i que ara s’entretinguin amb fomentar als autónoms. discriminant clarament als treballadors depenents i sols per fer-se la foto, amb ajuts de diners dels nostres impostos.
  Mal anem si incentivem amb diners publics iniciatives de pura subsistècia i caritat, que no aporten cap innovació al sector, ni millora tecnològica., ni benefici en el coneixement del treballador . Ho demostren les activitats benèfiques realizades : comerç al detall 23 , serveis a les persones 17, serveis a les empreses 16, restauració 8, construcció 3 i a fabricació sols 2.
  Com és que la taxa de supervivència anual d’aquets autònoms sigui del 75%, i la trianual sigui del 82,60% ?
  Llastimòs que diguin que “la prioritat de l’equip de govern CIU durant la crisi ha estat crear ocupació, quan realment els ajuntaments no tenen aquestes competències, ja que sols ho te el SOC de la Generalitat. L’Ajuntament s’ha limitat a fer “copiar y pegar” de plans d’ocupació amb diners de la Diputació o de la Generalitat, incentivant la contractacion d’aturats en régim de caritat (agent civic, forestal, oficinistes ,… ). que no te res a veure amb l’esperit emprenedor de la gent de Molins de Rei.
  “Zapatero a tus zapatos”, Obviament, l’Ajuntament i tothom mb 4 dits e seny , desitgem que tinguem una societat més justa i cohesionada , però la funció de un ajuntament no ès el de crear ocupació, la seva funció es la transparència y vetllar constantment per la productivitat dels seus treballadors, que a Molins de Rei això fa aïgues. L’ocupació la tenen de fer les empreses i els empresaris de debo, de la privada, amb activitat econòmica a la vila o fora de la vila.
  Pobre aquest emprenedor de màrqueting i comunicació digital, Sherlock Holmes per averiguar el inexistent teixit industrial de Molins de Rei…. A conegut a clients industrials?. Quins, quins….
  No ens confongueu més : No és lo mateix un treballador autònom, que una empresa. .A tot li dieu Empresa… sols fer fer-hos la foto…

 • Pingback: El PSC també destaca el “creixement de la transformació” iniciada fa sis anys | Viu Molins de Rei()