El 85% de famílies de La Sínia boicoteja les proves de la Lomce

Per tercer any l’escola La Sínia lidera la revolta contra les proves que la Lomce imposa a tercer de Primària. Tot i això, la vaga del mateix dia només s’ha notat a l’Escola Estel.

Una quarantena de nens acompanyats d'una quinzena de pares han boicotejat les proves // AMPA La Sínia

Una quarantena de nens acompanyats d’una quinzena de pares han boicotejat les proves // AMPA La Sínia

El boicot a la Lomce arrela a La Sínia. Una quarantena d’alumnes d’aquesta escola s’han sumat, amb la complicitat dels seus pares, al boicot a les proves de tercer de Primària. La xifra representa el 85% dels alumnes, un percentatge lleugerament més alt que els altres anys (80% el 2016 i 75% el 2015).

Tots eren de tercer de Primària, ja que és el curs en què la llei orgànica per a la millora de la qualitat educativa (Lomce), coneguda com a llei Wert, fixa que s’han de fer aquestes proves. Per l’AMPA de l’escola La Sínia, el boicot no només era contra les avaluacions en si sinó també com una forma d’insubmissió per no aplicar la Lomce.

L’AMPA considera que la llei s’ha d’“aturar” per “conservar la gran qualitat de la nostra escola pública”, i al mateix temps conservar-ne els valors: “catalana, innovadora, crítica, integradora, democràtica, laica, plural”. La lluita hi és: diumenge passat l’Assemblea Groga organitzava una festa que defensava aquests valors.

El boicot es va fer en l’últim dia de les proves, dijous 9 de març. Com els últims tres anys, a l’hora que havien de començar les proves els pares es van emportar els seus fills a un parc proper a l’escola per jugar amb ells. Com també solia passar els altres anys, La Sínia ha estat l’única escola on el boicot ha estat coordinat i per tant ha tingut una clara afectació.

La vaga només es nota a L’Estel

En canvi, aquell mateix dia s’havia convocat una vaga contra la mateixa Lomce i també contra la Llei d’Educació de Catalunya (LEC) i les retallades. Tant professors com alumnes estaven convocats, però el seguiment als centres de Molins de Rei va ser baix.

L’únic centre on hi va haver afectació clara va ser a l’Escola Estel, perquè la majoria de professors feia vaga i es van haver de fer serveis mínims. En canvi, segons les dades facilitades per l’Assemblea Groga a Viu Molins de Rei, a la resta de centres el seguiment va ser baix tant entre professors com entre alumnes.

Per exemple, a l’Escola Castell Ciuró van fer vaga sis professors de la seixantena de docents que hi ha. També tenen constància que a l’Escola Madorell hi va haver seguiment però en proporcions similars. De la resta d’escoles no hi ha dades disponibles així com del nombre d’alumnes que en van fer, però des de l’assemblea admeten que va ser baix.

 • dclosa

  Vaya forma de incitar a los niños de temprana edad a la huega, ¿ Quien ha escrito la pancarta que llevan los niños, si ellos apenas saben leer, ni escribir y menos enteneder las Leyes y son incapaces de hacer la O con un canuto? , ¿ Quien les incita a la huenga? ¿ Y eso es ya per tercer any? , ¿Qué escuela de Molins de Rei es la que lidera la revolta contra les proves que la Lomce que s’imposa a tercer de Primària y la vaga? , ¿ Qué escuela es más independentista? , ¿La l’Escola Estel? , Quien está detrás de las L’AMPAs, y quien considera que la llei s’ha d’aturar”? , ¿Cuales son realmente los rankings de excelencia educativa de la publica , si todo Molins de Rei está llena de casas de repaso y academias de ingés? , ¿Eso de las casas de repaso, és la gran qualitat de la nostra escola pública? , ¿Hay diferencia entre escuelas de padres de alumnos de habla castellana( castell Ciuró, Madorell , El Pont…) con los de padres de habla catalana ( Palau, Sinia, Estel… ) que se ha visto claramente en la participación de los profesores ? ¿La vaga només es notà a L’Estel? , ¿ Ara també contra la Llei d’Educació de Catalunya (LEC)? , , NO a tot? , En vez de tanto bombo y platillo, queremos saber a parte de el indice de calidad educativa (excelencia) entre la publica y la privada, el indice de suplencias y el índice de bajas que hay en la publica en comparación con la privada , ¿ Será posible saberlo o haremos como el avestruz y el gobierno municipal actual de CIU, de esconder la cabeza bajo el ala cuando se les pregunta algo?

  • Karme

   Te aseguro que saben hacer más que la O con un canuto, son capaces de escribir la pancarta y mucho más…precisamente porque los padres les incitamos a aprender y a estar comprometidos con el mundo

  • Rm

   Pues mira, para empezar, estos niños saben hacer muchas más cosas que la O con un canuto. Están comprometidos con su entorno, con el medio ambiente, con no tolerar injusticias… ¿y los padres? Los padres no los incitamos, les explicamos las diferentes situaciones a las que se enfrentan en la vida y te aseguro que ellos solos hacen valer su criterio, con convicciones, responsabilidad y respeto.
   Para seguir, cuando hablas de las suplencias y las bajas que hay en la privada o en la pública, perdona??? ¿Tiene que darte un profesor o profesora por que coge una baja médica? Són personas que también enferman, como cualquier otra y sin diferencia de estar en una escuela o otra, lo que si deberias de preguntarte es ¿Porque cuando un profesor coge una baja médica, sus alumnos tienen que estar 10 dias sin tener otro profesor? ¿Porque tiene el colegio que hacer peripecias con el resto de docentes para que ningún alumno pierda clase? ESO, no es culpa de los docentes, ni de las escuelas, es culpa de una lei MUY INJUSTA!
   La Lomce es injusta, discriminatoria y segregadora y por eso mismo, NOS REVELAMOS!!!

   • dclosa

    Lo lamento, pero no me responde a lo preguntado, ” Si no sabes convencer, confunde”

    • Rm

     Convencer, no tengo porque convencerte pero tampoco confundo.
     Disfruta del dia!!

     • dclosa

      Así lo haré , Gracias !