El 85% de famílies de La Sínia boicoteja les proves de la Lomce

Per tercer any l’escola La Sínia lidera la revolta contra les proves que la Lomce imposa a tercer de Primària. Tot i això, la vaga del mateix dia només s’ha notat a l’Escola Estel.

Una quarantena de nens acompanyats d'una quinzena de pares han boicotejat les proves // AMPA La Sínia

Una quarantena de nens acompanyats d’una quinzena de pares han boicotejat les proves // AMPA La Sínia

El boicot a la Lomce arrela a La Sínia. Una quarantena d’alumnes d’aquesta escola s’han sumat, amb la complicitat dels seus pares, al boicot a les proves de tercer de Primària. La xifra representa el 85% dels alumnes, un percentatge lleugerament més alt que els altres anys (80% el 2016 i 75% el 2015).

Tots eren de tercer de Primària, ja que és el curs en què la llei orgànica per a la millora de la qualitat educativa (Lomce), coneguda com a llei Wert, fixa que s’han de fer aquestes proves. Per l’AMPA de l’escola La Sínia, el boicot no només era contra les avaluacions en si sinó també com una forma d’insubmissió per no aplicar la Lomce.

L’AMPA considera que la llei s’ha d’“aturar” per “conservar la gran qualitat de la nostra escola pública”, i al mateix temps conservar-ne els valors: “catalana, innovadora, crítica, integradora, democràtica, laica, plural”. La lluita hi és: diumenge passat l’Assemblea Groga organitzava una festa que defensava aquests valors.

El boicot es va fer en l’últim dia de les proves, dijous 9 de març. Com els últims tres anys, a l’hora que havien de començar les proves els pares es van emportar els seus fills a un parc proper a l’escola per jugar amb ells. Com també solia passar els altres anys, La Sínia ha estat l’única escola on el boicot ha estat coordinat i per tant ha tingut una clara afectació.

La vaga només es nota a L’Estel

En canvi, aquell mateix dia s’havia convocat una vaga contra la mateixa Lomce i també contra la Llei d’Educació de Catalunya (LEC) i les retallades. Tant professors com alumnes estaven convocats, però el seguiment als centres de Molins de Rei va ser baix.

L’únic centre on hi va haver afectació clara va ser a l’Escola Estel, perquè la majoria de professors feia vaga i es van haver de fer serveis mínims. En canvi, segons les dades facilitades per l’Assemblea Groga a Viu Molins de Rei, a la resta de centres el seguiment va ser baix tant entre professors com entre alumnes.

Per exemple, a l’Escola Castell Ciuró van fer vaga sis professors de la seixantena de docents que hi ha. També tenen constància que a l’Escola Madorell hi va haver seguiment però en proporcions similars. De la resta d’escoles no hi ha dades disponibles així com del nombre d’alumnes que en van fer, però des de l’assemblea admeten que va ser baix.

Recomanacions personalitzades