UGT denuncia la precarietat de les condicions laborals de la Guàrdia Urbana

El sindicat afirma que al cos de la Guàrdia Urbana hi falten set efectius i que sovint es veuen obligats a fer “torns de 16 hores”. 

Imatge de l’unitat canina de la Guàrdia Urbana // Ajuntament de Molins de Rei

Un conflicte que ja fa anys que s’acumula i, de moment, no es resol. La secció sindical d’UGT a l’Ajuntament de Molins de Rei assegura que els agents de la Guàrdia Urbana es veuen obligats a fer “dos torns seguits de treball” per poder cobrir les feines ordinàries. Això significa que els agents poden arribar a acumular 16 hores de treball consecutives.

“És contraproduent tant per al ciutadà com per al mateix agent”, adverteixen fonts d’aquest sindicat sobre l’acumulació d’hores. “És un treball de molta acumulació d’estrès i molta responsabilitat”, recorden aquestes fonts.

Una situació que es produeix per la falta d’efectius en la Guàrdia Urbana de Molins de Rei. Segons UGT, la plantilla aprovada al ple municipal té un total de 43 efectius i, actualment, en treballen 36, 7 menys dels previstos. “Reclamem que el que està aprovat s’executi”, asseguren. “La manca de previsió i organització dels recursos humans aquests 5 últims anys ja és un escàndol”, sentencien des d’UGT.

Una situació que s’ha anat solucionant a partir de la realització d’hores extres per part dels agents. Segons el sindicat durant l’any 2012 es va invertir 175.384 euros en hores extres (l’equivalent al sou de 6 agents); el 2013, 135.218 euros (el sou de 4,7 agents); el 2014, 138.015 euros (el sou de 4,8 agents); el 2015, 144.394 euros (el sou de 5 agents) i, fins al setembre del 2016, ja s’havien gastat 77.127 euros en hores extres (l’equivalent al sou de 2,7 agents).

Des de l’UGT recorden que l’Acord de Condicions de treball del personal de l’Ajuntament diu, en el seu article 34, que s’impulsarà una “cultura de no realització d’hores extraordinàries i de foment de l’ocupació”. “En conseqüència, les parts signants es comprometen a reduir de forma efectiva la realització d’aquests serveis i afavorir la creació de nous llocs de treball”, diu aquest article.

El sindicat demana que es contracti més personal: “Reclamem que l’Ajuntament seleccioni el personal que manca en plantilla i que està aprovat al ple”. “Ens sorprèn profundament que el govern en comptes de fomentar l’ocupació prefereixi fonamentar els serveis ordinaris en la realització d’hores extraordinàries”, afegeixen.

 • James Bond

  El teu sogre estarà content!

 • Gracita Morales

  A la Facultat de Periodisme em van ensenyar a contrastar FONTS: en no tractar-se d’un article d’opinió, com és que no heu incorporat també l’opinió de l’Ajuntament, del regidor de Personal o del regidor de Seguretat Pública?

 • James Bond

  La censura d’imposa a Viumolinsderei!

 • dclosa

  Estamos hartos de tanto funcionario, de tanto empleado público, de tanto político local y de tanto carrec politic de confianza, que se nos comen el 30 % del Presupuesto Municipal , y de tanto sindicat, y las calles hechas unos zorros, Viendo el bajo indice de productividad de esas gentes, es inadmisible que se afirme que al cos de la Guàrdia Urbana hi falten 7 efectius i que sovint es veuen obligats a fer torns de 16 hores, ¿A parte de pasearse con sus flamantes autos, colapsar la vila con los cierres dels 3 Toms y pasear el perro, qué hacen esas gentes, y hacer funciones de los Mossos de agentes judiciales y cobrar puntualmente cada mes, que no pueda hacer un Agente Cívico o un ADF?
  ¿Y a esto le llaman “conflicte”? , Y que ja fa anys que s’acumula? , I no es resol?. Que hagan “dos torns seguits” en els 3 Toms és posible, pero de “treball”? , lo dudamos…. . Si su feina ordinària fuese de minero ,sería admisible , pero que els agents , con su trabajo tranquilo y sosegado, con sus paseos en coche, el que poden arribar a acumular 16 hores de treball consecutives, no es alarmante en absoluto. Lo único que es contraproduent per al ciutadà” és que pongan multas indiscriminadamente , sin argumento de fondo, simplemente por ponerlas… ¿“És un treball de molta acumulació d’estrès i molta responsabilitat ? , ¿ Dónde está el estrés, en pasear el perro , comprar la comida en les Palmerines, y dar unos paseitos en el coche, i cual es la responsabilidad?
  ¿La plantilla aprovada de la G.U . al ple municipal era de un total de 43 efectius? , Ya les vale ya a esos del ple, ya… mientras paguen los demás… qué fácil és disparar con la pólvora del Rey…
  Escandaloso todo eso de el dispendio en hores extres , en el 2012 : 175.384 euros ; 2013 : 135.218 euros ; 2014 : 138.015 euros ; l 2015 : 144.394 euros i, fins al setembre del 2016, ja s’havien gastat 77.127 euros. ¿En qué tipo de trabajos? , ¿Haciendo funciones de Mossos de Esquadra con eso de ser agentes judiciales? , ¿Regulando el tráfico en las escuelas, que no puedan hacer los AMPAS?
  Ciertamente, los trabajadores tenemos que reinvindicar la “cultura de no realització d’hores extraordinàries” y que haya trabajo para todos, pero nunca el foment de l’ocupació de más funcionarios y empleados públicos gandules. Está bien que los del gobierno municipal (CIU) tenga bien reduir de forma efectiva la realització serveis supèrfuos de la Guardia Urbana, pero nunca de afavorir la creació de nous llocs de treball de funcionaris o treballadors de brigadas municipals de mans creuades”, “Hay que subcontratar más a la privada, incluso en temas de seguridad” , “La privada la somos todos”.

 • James Bond

  Ja ho sap el teu sogre?

 • Pingback: L’Ajuntament obre quatre places d’agent de la Guàrdia Urbana | Viu Molins de Rei()