La plaça del Palau es tenyeix de groc en defensa de l’escola pública

L’Assemblea Groga defensa els valors de l’escola pública en forma de festa pensada de cara a les preinscripcions.

Els nens podien pintar samarretes grogues i estendre-les en cordills // Jordi Julià

Els nens podien pintar samarretes grogues i estendre-les en cordills // Jordi Julià

Un escola de qualitat, catalana, gratuïta, innovadora, democràtica, participativa, plural, laica, crítica, de tothom i per a tothom. Així es fan valer les escoles públiques de Molins de Rei, ara que s’acosten les preinscripcions. Ho han fet en forma de festa, organitzada per l’Assemblea Groga, que agrupa les ampes de les escoles i instituts públics a més de mestres i alumnes, i amb el suport de l’Ajuntament de Molins de Rei.

És el primer cop que es fa aquesta celebració, la “Festa de la pública”. Amb ella, l’Assemblea ha abandonat per un cop les protestes, tot i que per poc temps, perquè han tornat aquesta mateixa setmana en forma de vaga i de boicot a les proves de la Lomce. En canvi, un to molt més distès es va apoderar del pati del Palau el passat diumenge 5, que es va tenyir de color groc.

La festa, amb els lemes “Creix amb la pública” i “Jo trio la pública”, va tenir la complicitat de diverses entitats de Molins de Rei: el Cuc, Baketomba, el grup de percussió infantil dels Dimonis i els Matossers de Molins de Rei. Amb la seva ajuda van fer diversos tallers que giraven entorn dels valors que van associats a les escoles públiques. També hi va haver l’animació del grup Ambäukatunàbia.

Els nens podien escriure en un mural per què l'escola pública els fa créixer // Jordi Julià

Els nens podien escriure en un mural per què l’escola pública els fa créixer // Jordi Julià

Els nens podien, per exemple, pintar samarretes de paper de color groc -igual que les que han anat associades a l’assemblea- i després estendre-les sobre uns cordills. En un mural es podien escriure els valors que per ells hi van associats. La part més teòrica venia en una petita exposició que desgranava els nou valors que aporta. A més, també recordava “el profund arrelament a la vila i el paper fonamental que les escoles i instituts públics de Molins tenen per garantir la igualtat d’oportunitats a tots els infants”. En definitiva, segons l’assemblea, es tracta d’oferir educació de qualitat.

  • dclosa

    Nadie pone en duda “el profund arrelament a la vila i el paper fonamental que les escoles i instituts públics de Molins de Rei” ,pero , ¿ Acaso los otros municipios no lo tienen? ¿Cuales son realmente los rankings de excelencia educativa de la publica respecto a la privada, si todo Molins de Rei está llena de casas de repaso y academias de inglés? , ¿Eso de las casas de repaso, és la gran qualitat de la nostra escola pública? , ¿En eso de la Lomce , hay diferencia entre escuelas de padres de alumnos de habla castellana( castell Ciuró, Madorell , El Pont…) con los de padres de habla catalana ( Palau, Sinia, Estel… ) que se ha visto claramente en la participación de los profesores ? ¿La vaga , ara també contra la Llei d’Educació de Catalunya (LEC)? , , Estamos ya en el “NO a tot”? , En vez de tanto bombo y platillo, queremos saber a parte de el indice de calidad educativa (excelencia) entre la publica y la privada, el indice de suplencias y el índice de bajas que hay en la pública en comparación con la privada , ¿ Será posible saberlo o haremos como el avestruz como hace el gobierno municipal actual de CIU, de esconder la cabeza bajo el ala cuando se les pregunta algo de sobre la transparencia?

  • Pingback: El 85% de famílies de La Sínia boicoteja les proves de la Lomce | Viu Molins de Rei()