Les Heures desperten l’essència feminista

El grup de dones feministes Les Heures representen una performance amb motiu del Dia Internacional de la Dona. 

Instant de la performance // Jose Polo

Quatre dones resten adormides al terra de la plaça de la Creu passades les 20:30 hores del 8 de març. Comencen a sonar un timbal. Toc-toc. El ritme comença a ser cada cop més ràpid. Toc-toc-toc. De cop i volta, una representació dels quatre elements: foc, terra, aire i aigua comencen a envoltar les quatre dones, que de moment segueixen a terra.

Altres dues noies entren en acció. Atenen les dones que continuen estirades. Els donen menjar, vi, aigua. Els drets bàsics. Finalment, i molt a poc a poc, les quatre dones que hi havia a terra es desperten, s’aixequen. D’alguna manera, recuperen la seva essència, que anteriorment els havien robat.

Amb aquesta performance el grup de dones Les Heures va celebrar el Dia Internacional de la Dona. Una jornada plena de reivindicació feminista, que va quedar palesa amb els càntics i les cançons que van cloure l’acte.

Anteriorment a la performance, es va fer lectura del manifest redactat per Ca la Dona, un espai de relació entre dones i grups de dones situat a Barcelona. Un text que va ser una crida a la “revolució imparable de les dones” i al seu dret de “decidir-ho tot”. “Totes juntes som la revolució imparable de les dones contra el patriarcat i el capitalisme!”, van advertir.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

 

Recomanacions personalitzades