L’Ajuntament denuncia “l’amenaça internacional” que Trump i Putin suposen pel feminisme

Regidors de tots els partits polítics fan lectura del manifest institucional amb motiu del Dia Internacional de la Dona. La Casa Urbana anima la jornada amb balls i el Casal de la Dona la tanca amb xocolatada.

Imatge de la lectura del manifest a la plaça de l’Ajuntament // Jose Polo

Unanimitat política a Molins de Rei per reclamar la igualtat de gènere amb motiu del 8 de març, el Dia Internacional de la Dona. Regidors de tots els partits polítics amb presència al consistori van fer lectura del manifest internacional a les set de la tarda a la plaça de l’Ajuntament.

Un manifest que va ser una reivindicació dels drets laborals i socials de la dona. Tanmateix, també va valorar l’actual moment que travessa la política internacional. “Celebrem aquesta jornada de reconeixement i reivindicació dels drets de les dones, amb el sabor amarg de viure un moment d’amenaça internacional històrica cap a les polítiques feministes amb Trump i Putin al capdavant”, assegurava el text.

El manifest també reivindicava solucions per diversos aspectes de la desigualtat existent entre homes i dones en l’actualitat com per exemple la bretxa salarial, que ha “augmentat amb la crisi econòmica”, segons assegurava el text. També es va reclamar pel “dret a la maternitat i al propi cos”. En la vessant municipal, es va prometre desenvolupar “plans d’igualtat municipals interns” i a “incoporar la perspectiva de gènere en totes les actuacions”. “Són molts els avenços que s’han aconseguit però és molt encara el camp que cal recòrrer”, es va recordar. “És imprescindible la mobilització de tota la societat per exigir als governs respostes efectives”, es va sentenciar.

L’acte va estar amenitzat amb els balls de La Casa Urbana i es va cloure amb una xocolatada a càrrec del Casal de la Dona.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Recomanacions personalitzades