Laura Soto: Les molinenques i els molinencs decidim el futur de la Carretera

Laura Soto // Ajuntament de Molins de Rei

Diumenge dia 5 a les 14h, finalitza la votació per decidir quina Carretera Volem! Us animo a participar i votar, entre tots triarem quin és el futur d’un dels carrers més importants de Molins de Rei, la Carretera.

L’Ajuntament de Molins de Rei, començarà la reforma de la carretera durant l’any 2018, en funció del projecte MÉS VOTAT durant aquesta setmana, en el procés participatiu de la Carretera. Totes les molinenques i els molinencs, tenim al davant una gran responsabilitat, decidir entre tots, democràticament, com serà un dels espais més importants de la nostra estimada vila. Una qüestió no baladí.

La Carretera, ha marcat la nostra història. Ha estat un eix de comunicació, i de transformació de la vila. Però amb els canvis socials i de comunicació ha quedat antiga, mentre la resta de municipis han transformat la seva “carretera”. Aquest Ajuntament està transformant la vila, la Carretera no es pot quedar enrere. Com transformarem la carretera, és cosa de tots.

Com a regidora de Participació, ha estat un gran repte liderar el procés per decidir quina carretera volem. Estic orgullosa de la feina feta i del nivell de qualitat i transparència del procés que hem aconseguit. I sobretot, del fet que tota la vila n’estigui informada i en parli.

Sigui quina sigui l’opció triada, la carretera i Molins de Rei, guanyarem, perquè les 3 opcions, comporten una gran millora: una via amb més qualitat, més amable, que dotarà de més comunicació als barris, amb una millor il·luminació, arbres i mobiliari. Cadascuna de les opcions resol inquietuds i possibles solucions proposades pels més de 300 molinencs i molinenques que van participar en el procés participatiu previ, per tant, la millor solució serà la que votem més gent, simple i clar.

És cert, que no estem acostumats a aquests processos, fins i tot sorprenen, i hi ha gent que es pensa que no és cert. Però com a regidora de Participació, estic orgullosa del gran debat que hem aconseguit aquests dies, de la gran participació que estem aconseguint en els dos moments participatius, i us asseguro que seguirem fent processos com a aquests, perquè milloren la vila, ens fan créixer com a societat i ens fan ser millors. La democràcia, és informar-se, opinar, debatre, discrepar, respectar, decidir, i respectar el resultat de la majoria.

El procés s’ha fet gràcies a la gran professionalitat dels tècnics de la regidoria de Participació que encapçalo i de l’Ajuntament, de la clara i ferma voluntat del govern de fer-lo. Però també hem aprés, que hi ha aspectes del procés, que per nou i transcendent, poden ser millorats. Per tant, el procés per decidir el futur de la Carretera, no només haurà servir per triar i decidir, la Carretera que volem, sinó que ens haurà permès aprendre i millorar els futurs processos participatius a la vila.

Ara tenim l’oportunitat de decidir un aspecte transcendent pel futur de Molins de Rei, NO us deixeu perdre l’oportunitat de fer-ho. El resultat ens afectarà d’alguna manera o altre. No perdem l’oportunitat d’opinar i votar. Us animo a ajudar a fer un Molins de Rei millor entre totes i tots.

PARTICIPEU!
Laura Soto (CDC) és la regidora de Participació de l’Ajuntament de Molins de Rei
 • dclosa

  Sra. Laura Soto , “qui no te feina , el gat pentina” , Su articulo, no nos aporta nada que ya no sepamos , y dudamos que L’Ajuntament de Molins de Rei, començarà la reforma de la carretera durant l’any 2018, en funció del projecte MÉS VOTAT, Muchos ciudadanos creemos en las declaraciones del miembro de la ejecutiva y portavoz en la Radio Municipal de CIU , Jordi Pradell ( CIU) en sus declaraciones del miércoles dia 1, de que tanto si gana la opción A o la B o la C , todo dependerá de las “circustancias del momento” , o sea que CIU , al final, hará lo que les pase por el forro, ya que ahora con las votaciones sólo se define el modelo, que eso de si más o menos aparcamientos es un “detallito” sin importancia, que al Alcalde ( el mentiroso según ERC) no le gusta ninguno de los 3 proyectos, no está definido ni los panots , ni el tipo de baldosas, ni el modelo de los arboles, etc , etc..
  A Molins de Rei anem amb retard, com sempre, respecte als nostres veïns, i que en canvi anem avançats amb els sous dels politics locals i càrrecs de confiança, siguin del color que siguin i en especial el Sr. Sánchez (CIU). Tenim l’orografia que tenim , i això no ha se servir per excusa a la inoprerancia e ineficiència dels politics per trovar sol·lucions. .
  Sigui quina sigui l’orografia de Molins de Rei , amb la tecnologia actual de maquinaria d’obres publiques en ple Segle XXI, no te que imperdir cercar vies alternatives al trànsit de l’actual Carretera, amb un o varis vials alternatiu per fora del casc urbà, la variant Oest, infraestructura que és competència del Ministerio de Fomento i la variant Est de competència 100% municipal, amb un túnel per sota el l’Angel i can Graner, que desemboqui al cantó Nord, similar al de Les Grases de Sant Feliu, encara que sembla que CIU no fa res al respecte, excepte el saber cobrar puntualment a final de mes.
  Jo votaré en blanc, Molts ciutadans de Molins de Rei, creiem que faltaría incorporar una 4ª opció, la de “NO HACER NADA” excepto lo que fuese urgente y esencial : unas nuevas cloacas , reforzar el alumbrado con luz blanca y a 200 Lux , cambiar red de agua ya que tiene muchas pérdidas , darle un toque de pintura, etc. Todas las opciones presentadas A,B, C , estarian bien si los comerciantes y vecinos de la Carretera , para financiar la obra, admitiesen un cambio en la de calificación del Cadastro y consecuentemente un aumento en el IBI , ya que destinar un pressupost, de 6 milions d’euros (mil millones de pesetas), para no solucionar nada, és un vergonzoso derroche del (PSC+CIU) de los dineros de nuestros impuestos, a que tanto nos fustigan.. .
  En cuanto a las votaciones estaria bien que en vez de facilitar el voto a los niñacos y fomentar el voto como actividad en los institutos, con clara ventaja respecto a los abuelos que no se manejan bien en Internet, se restringuiesen exclusivamente a los que cumpliesen las 3 condiciones siguientes : estar empadronados en MdR + que paguen el IBI en MdR + que paguen el impuesto de circulación en MdR, en vez de los niñacos que no han pagado un recibo municipal en su vida.