L’aparcament i els contenidors centren les preocupacions a l’última sessió informativa sobre la Carretera

Una vintena de veïns expressen els seus dubtes sobre les diferents opcions de reforma a la Sala Gòtica, on van assistir 70 persones. 

D’esquerra a dreta: Xavi Paz, Joan Ramon Casals i Laura Soto durant la sessió // Jose Polo

Més de 70 ciutadans de Molins de Rei es van reunir a la Sala Gòtica amb motiu de l’última sessió informativa sobre la reforma de la Carretera, ja amb el procés de votació obert a Internet. Unes obres que estan generant expectació i debat, fet que queda no només demostrat per l’afluència de públic – poc habitual en altres actes de característiques similars convocats per l’Ajuntament – sinó també per la gran quantitat d’intervencions de veïns. Unes 20 persones van expressar les seves inquietuds i si no ho van fer més va ser perquè l’acte es va cloure. Si s’hagués allargat més, ho haurien fet. Situació similar a la produïda a la Federació Obrera.

Dos temes van centrar les intervencions del públic assistent: l’aparcament que es perd en cas que guanyi una de les dues opcions més renovadores i la posició dels contenidors. El primer ciutadà en expressar-se ja va deixar entreveure quin seria un dels temes més comentats: “si posem tots els contenidors a una banda construirem una muralla que farà olor i pudor”, alertava davant de la possibilitat de victòria de les opcions B i C, que en un principi plantegen aquesta col·locació. “Seria enganyar dir que estaran repartits, però si hi ha acord es pot estudiar”, va respondre l’alcalde, Joan Ramon Casals (CDC). “Estudiarem on col·locar-los per crear els menys perjudicis possibles”, va afegir el tècnic redactor dels tres pre-projectes. “Si tindrem voreres més amples, per què no podem situar-los a banda i banda?”, va qüestionar un altre veí.

Sobre les places d’aparcament van preguntar veïns i també algun botiguer, col·lectiu especialment preocupat per aquest tema ja que considera que pot perjudicar els seus negocis. “M’agradaria que es reflexionés sobre com pot afectar la reforma als comerços”, va demanar un dels comerciants. De fet, alguns establiments han engegat una campanya, amb cartells a les seves botigues, per alertar d’aquesta problemàtica. D’altra banda, un ciutadà va posar sobre la taula la possibilitat de fer un aparcament soterrat al Parc del Pont de la Cadena per recuperar aquestes places. “No és fàcil, però intentarem fer més places a l’entorn si és necessari”, va respondre Casals.

Es va repetir en més d’una ocasió que s’està escollint entre tres opcions que són un dibuix inicial i que, un cop la ciutadania voti, es poden millorar aspectes de l’opció triada. “Són tres opcions d’estudi, no tres projectes executius”, es va remarcar.

També es van tractar més temes, com per exemple el seguiment tècnic de les obres perquè les voreres “no s’aixequin” en quatre dies, la impossibilitat de fer més gran la vorera de davant de la Casa de les Aigües, la freqüència dels semàfors o la impossibilitat de desviar el gruix del trànsit de la Carretera. “No tenim les infraestructures per desviar el trànsit, necessitem un vial darrere del Ricard Ginebreda i un accés a l’autopista per la zona de la Granja”, va reconèixer el primer tinent d’alcalde, Xavi Paz (PSC). Uns projectes que resten a l’espera – eterna – que el ministeri de Foment faci un pas endavant.

Tanmateix, una de les persones assistents més joves a la xerrada va demanar “humanitzar” la Carretera i algunes intervencions van criticar el carril bici, que proposa l’opció B. “Visc davant del carril bici de la Mariona i les bicicletes passen per la vorera”, va denunciar una persona. “Quin és l’objectiu? Avui en dia les bicicletes van pel mig”, va afegir un altre.

Jordi Vilaprinyó critica l’oposició

El president de la Unió de Botiguers (Bot-Mol), Jordi Vilaprinyó, va criticar durament els partits de l’oposició, que donen suport en bloc a l’opció B que aposta pel carril bici, durant la seva intervenció. “Gent representant de partits ha estat opinant sense saber”, va assegurar Vilaprinyó, que es va mostrar en contra de les consignes de partit en aquesta votació popular. “Els comerciants també som vilatants”, va reivindicar.

  • dclosa

    Está claro que si los contenedores están en un solo lado , el camión de la basura tardará la mitad de tiempo , ya que sólo irá en un sentido, y no tendrá que dar la vuelta…
    Se confirma la posición de CIU , de que un cop la ciutadania voti, es poden millorar aspectes de l’opció triada. “Són tres opcions d’estudi, no tres projectes executius”. y eso ha quedado reflejado también en las declaraciones del miembro de la ejecutiva y portavoz en la Radio Municipal de CIU, Jordi Pradell Obiols ( CIU) en sus declaraciones del miércoles dia 1 ( ver podcast) , de que tanto si gana la opción A o la B o la C ,lo que se haga todo dependerá de las “circustancias del momento” , o sea CIU , al final, hará lo que les pase por el forro , que ahora sólo se define el modelo, que eso de si más o menos aparcamientos es solo un “detallito” que al alcalde no le gusta ninguno de los 3 proyectos, que no están definido ni el tipo de los panots , ni el tipo de las baldosas, ni el modelo de los arboles,…. y que Uff, uff… en CIU hay mucho trabajo….

  • Pingback: L’ampliació de voreres guanya el procés participatiu sobre la reforma de la Carretera | Viu Molins de Rei()