ERC també demana el vot pel carril bici en la reforma de la Carretera

L’assemblea dels republicans ha acordat decantar-se per l’opció B al procés participatiu que hi ha en marxa. Amb l’acord, tots els partits de l’oposició fan pinya a favor d’aquesta opció, després d’escenificar-ho al ple municipal.

La portaveu d'ERC, Sílvia Guillén, va posar al ple municipal la gravació on l'alcalde deia que els botiguers no empadronats votarien // Jordi Julià

La portaveu d’ERC, Sílvia Guillén, va posar al ple municipal la gravació on l’alcalde deia que els botiguers no empadronats votarien // Jordi Julià

El procés participatiu de la Carretera està aconseguint unir l’oposició. Esquerra Republicana de Catalunya ha demanat oficialment el vot per l’opció B (per posar un carril bici), després que ja ho hagués fet a nivell personal el regidor Eduard Suárez. Amb això, tots els partits de l’oposició (CUP, ERC, Molins Camina i ICV) han apostat per la mateixa opció, mentre que el govern (CDC i PSC) no es mulla per cap de les tres propostes que es poden votar fins aquest diumenge.

Els republicans proposen compensar les places d’aparcament que es redueixen habilitant una zona d’aparcament a l’antic Mobles Elefant i una altra de soterrada al Parc del Pont de la Cadena, “dos grans espais d’aparcament a dues zones totalment properes a la via reformada”, afirmen en un comunicat. Recorden que són dues propostes que portaven al programa electoral.

Al mateix temps, recorden que la inclusió del carril bici va en la línia del mateix programa electoral perquè “suposa un pas endavant en la mobilitat sostenible”. Defensen la seva utilitat perquè “permetrà connectar amb altres municipis i diferents parts de la vila i importants equipaments” i al mateix temps creuen que l’opció B “permetrà fer millores a la via que n’incentivaran l’ús comercial”.

D’altra banda, critiquen que cap opció no soluciona “la intensitat de circulació i la divisió de la vila en dues parts”. Demanen una via de circumval·lació per treure el trànsit de la Carretera i així convertir les avingudes en “un veritable passeig que incentivi l’ús comercial”Com ja van fer la setmana passada, critiquen un procés participatiu “ple d’irregularitats”

Front comú de l’oposició al ple

Amb ells, tots els grups de l’oposició s’han posicionat a favor de l’opció B. No és casual, perquè d’aquesta manera també proposen evitar que el vot favorable a reduir aparcament quedi dividit entre les opcions B i C.

L’actuació conjunta de l’oposició es va fer visible al darrer ple municipal, el passat dijous 23 de febrer. CUP, ERC, Molins Camina i ICV van presentar a última hora una moció on denunciaven el precedent “molt antidemocràtic” que suposava el “canvi de les regles del joc quan al govern li vingui en gana”, en referència a la creació d’un cens de botiguers no empadronats que no constava a les bases del procés participatiu i que finalment no serà vinculant.

La moció feia dues úniques peticions: el compromís del govern de “no tornar a canviar les bases”, i la creació d’una comissió amb representants de cada partit per “fiscalitzar el recompte de vots”.

El debat de la moció va tenir un moment insòlit: la portaveu d’ERC, Sílvia Guillén, va posar davant del micròfon la gravació de l’entrevista on l’alcalde, Joan Ramon Casals, va dir que els botiguers no empadronats podrien votar“No digui que s’ha fet una mala interpretació. Vostè va dir el que va dir, i està gravat”, va dir Guillén, per posar el fragment on Casals deia: “podran votar”. La majoria sociovergent va tombar la moció, amb l’abstenció de Francisco García, regidor no adscrit a cap partit polític.

Recomanacions personalitzades