Xavi Paz: Serenor davant del soroll, apostem per la Carretera

Molins de Rei va iniciar un projecte de transformació el juny de 2011, a partir de l’entrada del Partit dels Socialistes de Catalunya al Govern de la Vila.  En el decurs de l’anterior mandat municipal, vam reformar el carrer de Baix i vam recuperar per la ciutadania el pati de Palau, amb un projecte agosarat i de canvi. Com tots els projectes valents, van haver veus molt crítiques, com està passant ara amb la reforma de la carretera.  Alguns fins i tot el van voler aturar al·legant conseqüències catastrofistes. Ens vam mantenir ferms perquè sabíem que era una solució bona, pensada per la gent, i ara, s’ha confirmat que és un gran èxit.

El soroll d’aquests dies ens recorda, doncs, a situacions passades. Hi ha hagut alguna declaració confusa sorgida del propi govern i que ens ha despistat a tots, també als socialistes. També ens hem trobat amb la mateixa reacció de rebuig a qualsevol transformació del nostre espai públic de part d’alguns botiguers molinencs, com també va passar amb la creació de la zona de vianants del carrer Major. Estic convençut que de nou el temps situarà tot al seu lloc, o no recordem encara frases com que la reforma del pati de Palau seria un “nyap” i “no serviria per res”? O comentaris com “els molinencs no podran gaudir de la plaça”? Només cal passejar ara qualsevol dia per la zona per veure que és tot el contrari, que té una gran acceptació ciutadana.

Tornant a la reforma de la Carretera, els dos socis de Govern hem manifestat des del primer moment que el canvi era necessari i així ho vam exposar a la campanya electoral, tot i que es cert que les solucions plantejades van ser diferents. De fet, els socialistes sempre hem defensat la permeabilització de la carretera i la connexió de les dues grans transformacions de l’anterior mandat: la del centre de la Vila i la del barri del Canal. Al nostre entendre aquesta era la millor manera de cosir la nostre Vila i continuar apostant per la qualitat de l’espai públic i així recolzar un dels nostres punts forts: el comerç de la Vila.

Així, iniciat el nou mandat municipal vam ser coherents i vam incorporar en el Pla d’Actuació Municipal la reforma de la Carretera com uns dels grans objectius de Govern. Vam decidir fer-la de forma participativa, tant en la fase de disseny, com en la decisió final. Participació, per cert, que també hem incorporat en altres projectes com els processos consultius de barri, per tal de decidir les inversions de les diferents zones de la Vila.

Davant el previsible soroll generat cal precisar alguns temes. En primer lloc, el procés com a tal i el propi reglament de participació del procés és el mateix que es va aprovar inicialment. No s’ha modificat. Ofereix les màximes garanties democràtiques. Si no fos així, seria el primer que ho denunciaria.

En segon lloc, el Govern com a tal, en coherència amb el que va decidir, no es posiciona per cap opció. No vol condicionar cap resultat. Vol que sigui la ciutadania que decideixi el projecte resultant.

En tercer lloc, els socialistes treballem per combinar al màxim, la qualitat de l’espai públic, la transformació valenta dels nostres carrers i places, com a millor manera, també, de fer guanyar qualitat de vida als nostres ciutadanes i de recolzar el nostre comerç. Aspecte aquest que ja queda recollit, per cert, en el Pla d’ordenació d’establiments comercials (POEC) i que va aprovar l’anterior Govern i que ja apostava per la nostre carretera com a eix comercial.

Un eix que al meu entendre també necessita altres reformes per evitar la seva contínua degradació, com la reforma urbanística del frontal entre el carrer Menéndez i Pelayo i carrer Raseta, en la que també està treballant aquest Govern.

Molinencs i molinenques, participeu, voteu i transformem tots junts la carretera com la millor manera per continuar apostant pel nostre municipi. Siguem valents, superem el soroll i fem que guanyi la ciutadania.

Xavi Paz és primer tinent d’alcalde i portaveu del PSC a l’Ajuntament de Molins de Rei

 • dclosa

  Ahora nos enteramos,que ¿ La reforma del pati de Palau , si un aparcamiento subterráneo, sin unos bancos decentes para los abuelos, no ha sido un “nyap” ? , Sólo sirve para que cuatro niños pisen y destrocen constantemente el cesped, . Serviria per res”? Els molinencs adultos,sin nietos, podran gaudir de la plaça”? Lo que hay ahora qualsevol dia per la zona , 4 terrazas de bares y uno en próxima apertura, hace que eso del “drinqui” tenga una gran acceptació ciutadana?
  La Carretera, el govern ha manifestat que el canvi és necessari, pero ¿ Qué cambio? , ¿ Que és eso de la permeabilització ? , ¿ El sobre que recibe a final de mes?
  Todo queda clar, según las declaraciones del miembro de la ejecutiva y portavoz en la Radio Municipal de CIU , en sus declaraciones del miércoles, de que si gana la opción A o la B o la C , todo dependerá de las “circustancias del momento” , o sea CIU , al final, hará lo que les pase por el forro , que se define el modelo, que eso de si más o menos aparcamientos es un “detallito” que al alcalde no le gusta ninguno de los 3 , no está definido ni los panots , ni ell tipo de baldosas, ni el modelo de los arboles, que Uff, uff… Hay mucho trabajo
  El PSC lo considera eso muy importante, de aún que no sirva para nada, siempre se aprende, que los votantes del PSOE se les dá libertad de voto, que quieren cambios a mejor , que alguna opcion no permite éste cambio, que 2 son modelos los más transformadores,
  Lamentable que el equipo de gobierno CIU no tenga opinión y que cualquier error lo achacara al poblacho.. y dirá “Hemos hecho lo que el pueblo ha dicho”
  Jordi Pradell nos informa de que en Molins de Rei hay 17.000 vehiculos. Un coche para cada dos personas inclidos los niños.
  Podemos-Molins (Albert Ferrer Sanchez) opina que z,z, z, z el gobierno de CIU se cubre las espaldas, si hay un fallo se excusará n que será culpa del pueblo, z, z,z,z z , que el “formato” usado en la consulta no ha sido participativo, Y la adivinación, el castastrofismo y ocurrenia del dia , és : z,z,z,z , que el precio de los combustibles dentro de 10 años aumentará hasta el infinito y que entonces ya no circularán coches y todos iremos a pie y con taparrabos.. , votaremos a Podemos y seremos ocupas…