Núria Llop: Que quedi clar

Núria Llop, vinculada amb Convergència des de l'anterior legislatura, és la presidenta del PDECat a Molins de Rei // Jordi Julià

Núria Llop // Arxiu — Jordi Julià

El Partit Demòcrata de Molins de Rei ens vam presentar a les eleccions municipals del 2015 amb la reforma de la Carretera com a un dels punts més destacats del nostre programa electoral i amb la participació ciutadana com a via per triar el projecte finalista. Vam ser la llista més votada, formem part del govern de la Vila i, per tant, aquest és un compromís electoral que estem complint.

De tots els processos participatius implementats, la reforma de la carretera és el que més interès ha despertat fins ara: més de 1200 persones s’han registrat per poder votar. Per nosaltres és tot un èxit i és la prova que aquesta transformació és molt important i necessària per Molins de Rei.

En la primera fase d’aportacions de propostes sobre com volem la carretera, des de la Regidoria de Participació Ciutadana es van escoltar totes les opinions, que van quedar representades en tres projectes. Després d’escoltar les demandes dels veïns i comerciants, es va incorporar una opció que implica una millora de l’espai, mantenint la distribució actual de carrils i serveis.

El comerç de proximitat dinamitza la vila i dóna vida a la carretera. Defensar-lo vol dir doncs, tenir en compte les seves opinions bé sigui incorporant les seves propostes (de la mateixa manera que s’han incorporat les propostes d’altres col·lectius amb interessos directes en la Carretera) bé sigui creant un registre de participació consultiva, no vinculant, per persones no empadronades a Molins de Rei però també afectades per la transformació de la carretera.

Creiem que ampliar la votació a persones no empadronades a la vila per poder conèixer la seva opinió, és un encert i no significa canviar les regles del joc, ja que els seus vots no tindran influència en el resultat final del projecte escollit. És una consulta i és donar el dret a opinió. Pel Partit Demòcrata la política és escoltar les persones, ser sensibles a les seves inquietuds, debatre opinions diferents. I és rectificar i millorar propostes inicials, per poder tenir en compte la majoria de sensibilitats de la ciutadania.

Els partits polítics estan en el seu dret d’influenciar o imposar als seus simpatitzants una opció determinada en la reforma de la Carretera. Des del Partit Demòcrata apostem per fomentar la màxima participació ciutadana, sense tendir a un o altre projecte. Volem que el projecte escollit representi al major nombre de persones de Molins de Rei, ja que la transformació de la carretera és un projecte molt important per la vila.

El procés participatiu de la Carretera s’està duent a terme amb total transparència i donant-lo a conèixer a la totalitat de la població. El procés s’està fent bé, gràcies a la implicació directa de la Regidora Laura Soto, i a la implicació professional dels tècnics municipals. En cap cas tolerarem mentides i difamacions que des de formacions polítiques de l’oposició s’estan fent contra el procés participatiu i contra la Regidora Laura Soto. Al Partit Demòcrata de Molins de Rei creiem que la diversitat d’opinions, els projectes polítics contraposats i la crítica constructiva ens fan créixer i avançar com a poble. Les mentides i els atacs personals només ens empetiteixen i ens debiliten com a societat; lamentem i denunciem aquesta manera de fer política.

L’evolució de la participació en els processos duts a terme fins ara, ens demostra que la ciutadania de Molins de Rei té ganes d’opinar i d’implicar-se cada dia més en la vila. Des del Partit Demòcrata de Molins de Rei continuarem fomentant les polítiques de participació i continuarem escoltant i actuant en favor de les persones que viuen i treballen a Molins de Rei.

Núria Llop és presidenta del PDeCat Molins de Rei

 

 • dclosa

  Que quedi clar.
  No ens enganyeu més amb la vostra parauleria barata i amb més mentides, Es fals lo que diueu, de que per la reforma de la carretera , és el que més interès ha despertat fins ara: més de 1200 persones s’han registrat per poder votar, No és cert , 400 persones ja estaven inscrites, i això no vol dir que ara, en tinguin ganes de votar per la Carretera, Aixó no és èxit de res.
  Es totalment absurd, de que que pel sols fet de que el projecte de la Carretera estigués en el programa electoral de CIU , destinar ara 6 M€ a una reforma urbanística faraònica , davant dels greus problemes socials d’atur, habitatge i drets socials ,i de tràfic i aparcaments que pateix la vila. Però ja que CiU erre que erre i l’oposició està dopada amb ells 380 €/ barba i ple, el projecte, volguem o no, es tirará endevant… però ¿No seria millor que el proyecte final tingues en compte una miqueta de cada projecte segons el percentatge de vots?.
  Molts ciutadans de Molins de Rei, creiem que faltaría incorporar una 4ª opció, la de “NO HACER NADA” excepto lo que fuese urgente y esencial : unas nuevas cloacas , reforzar el alumbrado con luz blanca y a 200 Lux , cambiar red de agua ya que tiene muchas pérdidas, reparar algunos bordillos , y darle un toque de pintura, etc. Todas las opciones presentadas A,B, C , estarian bien si los comerciantes y vecinos de la Carretera , para financiar la obra, admitiesen un cambio en la de calificación del Cadastro y consecuentemente un aumento en el IBI , ya que destinar un pressupost, de 6 milions d’euros (mill millones de pesetas), para no solucionar nada, és un vergonzoso derroche de los dineros de nuestros impuestos, a que tanto nos fustigan.. .
  En cuanto a las votaciones estaria bien que en vez de facilitar el voto a los niñacos, con clara ventaja respecto a los abuelos, en eso de que dominan bien Internet, se restringuiese exclusivamente a los que cumpliesen las 3 condiciones siguientes : estar empadronados en MdR + que paguen el IBI en MdR + que paguen el impuesto de circulación en MdR, en vez de los niñacos que no han pagado un recibo municipal en su vida.