Guia pràctica per votar la reforma de la Carretera

Durant aquesta setmana els ciutadans de Molins de Rei estan cridats a votar quin model de Carretera prefereixen. Es pot votar per internet en qualsevol moment o presencialment el cap de setmana.

Viu Molins de Rei us informa sobre tot el que us cal saber per decidir el futur d’un carrer clau per a Molins de Rei: les avingudes de Barcelona i València, conegudes com la Carretera.

Quines opcions hi ha?

Trets comuns A, B i C

Les tres opcions de reforma tenen en comú la renovació estètica. Es posaran arbres, llums que il·luminin la vorera i es renovaran tots els elements (bancs, papereres, senyals…). Les voreres s’adaptaran a mobilitat reduïda i es canviaran clavegueres i xarxa d’aigua potable. Totes tres opcions mantenen el trànsit actual amb el mateix número de carrils de circulació que ara, incloent els carrils per girar. Un altre tret comú és que a la zona de la plaça de la Bàscula la calçada anirà elevada al mateix nivell que la vorera.

Opció A: continuïtat

Amb l’opció A els canvis es limiten als trets comuns, de manera que és només una reforma estètica.
Els carrils es distribueixen igual que ara: quatre carrils, dos d’ells per a vehicles i dos per a aparcament. Igual que ara, té 122 places de zona blava i 15 de càrrega i descàrrega. Es manté l’amplada dels carrils de circulació (3,35 metres) i de les voreres (3,40 metres).

Opció B: carril bici

L’opció B contempla totes les reformes estètiques de l’opció A i hi suma un carril bici. La distribució de l’espai és la mateixa que hi ha actualment al final de l’avinguda València fins al Parc de la Mariona: un carril d’aparcament, dos de circulació i un carril bici de doble sentit. Per fer el carril bici, es treu un dels carrils d’aparcament, de manera que queden 64 places de zona blava i 12 de càrrega i descàrrega. Amb aquesta opció l’amplada dels carrils de circulació és lleugerament inferior (3,10 metres) i es manté la de les voreres (3,40 metres).

Opció C: voreres amples

L’opció C, igual que l’opció B, a les reformes estètiques de l’opció A hi suma l’eliminació d’un carril per a aparcament. En aquest cas, l’espai alliberat serveix per ampliar les voreres, que passen dels 3,40 metres actuals als 4,50 metres. Amb aquesta opció els carrils de circulació tenen la mateixa amplada que actualment: 3,35 metres cadascun. Els aparcaments són els mateixos que a l’opció B: 64 places de zona blava i 12 de càrrega i descàrrega.

On, quan i com es vota?

Per internet: Cal inscriure’s al registre de participació ciutadana al web de l’Ajuntament. Un cop enviades les dades, es rebrà un correu electrònic amb un enllaç per votar. Es pot fer des del dilluns 27 de febrer fins al diumenge 5 de març a les 14h. Tot i que es va dir que es podria canviar el vot si es canviava d’opinió, no es podrà fer.

NOTA: És possible que el correu trigui diverses hores en arribar.

Presencialment: Cal anar amb el DNI a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (carrer Rafael Casanova cantonada Rubió i Ors, al pati del Palau) en l’horari següent: dissabte 4 de març: d’11h a 14h i de 17h a 20h. Diumenge 5 de març d’11h a 14h.

El personal farà la inscripció del votant al registre de participació ciutadana i després el ciutadà podrà triar l’opció en una tablet. Per evitar cues, l’Ajuntament recomana anar a la mateixa OAC durant la setmana per inscriure’s al registre de participació ciutadana i així poder anar a votar directament el cap de setmana.

Qui pot votar?

Poden votar totes les persones més grans de 16 anys empadronades a Molins de Rei. S’ha habilitat un registre addicional de persones de fora de Molins de Rei que tinguin un comerç a la Carretera, però finalment aquests vots no seran vinculants.

Recomanacions personalitzades