El PDeCat no es decanta per cap opció i anima a la participació

L’antiga CDC defensa l’actuació de la regidora de Participació en el procés de reforma de la Carretera. 

L’alcalde Casals anunciant la reforma de la Carretera durant l’última campanya electoral // Arxiu — Jose Polo

Ni l’opció A, ni la B, ni la C; el PDeCat Molins de Rei no defensarà públicament cap de les tres opcions en el procés participatiu de reforma de la Carretera.

“Apostem per fomentar la màxima participació ciutadana, sense tendir a un o altre projecte”, asseguren des de l’antiga CDC, el partit de l’alcalde, Joan Ramon Casals. D’aquesta manera, es vol optar per ser neutrals en el procés que està protagonitzant l’actualitat política local durant les últimes setmanes.

Ho fan després d’idear conjuntament amb el seus socis de govern, el PSC, un procés participatiu on s’ha de triar entre tres propostes. Un mètode que, segons l’oposició, afavoreix que l’opció més continuista i que manté totes les places d’aparcament – la A – tingui més suport perquè les dues més transformadores – la B amb carril bici i la C amb voreres més amples – veuran el seu vot dividit. “Podria ser que les opcions realment de canvi B i C  juntes sumessin més que la A, però que aquesta guanyés. Aquest és el tema”, ha opinat, per exemple, l’exregidor Jordi Romeu en un article.

Defensen la regidora de Participació

Tanmateix, des del partit de l’alcalde es defensa la tasca de la regidora de Participació, Laura Soto (CDC). “En cap cas tolerarem mentides i difamacions que des de formacions polítiques de l’oposició s’estan fent contra el procés participatiu i contra la regidora Laura Soto”, indiquen després que ERC demanés la seva dimissió per permetre que comerciants de la zona no empadronats a Molins de Rei poguessin votar sense que s’hagués fet públic des d’un principi, encara que després s’anunciés que el seu vot no seria vinculant. Uns fets que també han criticat la pràctica totalitat de partits de l’oposició.

“El procés participatiu de la Carretera s’està duent a terme amb total transparència i donant-lo a conèixer a la totalitat de la població”, argumenten des del PDeCat. “Les mentides i els atacs personals només ens empetiteixen i ens debiliten com a societat; lamentem i denunciem aquesta manera de fer política”, sentencien. Tanmateix, des d’alcaldia sí que s’han reconegut “errors de comunicació” en tota aquesta polèmica.

Recomanacions personalitzades