El PDeCat no es decanta per cap opció i anima a la participació

L’antiga CDC defensa l’actuació de la regidora de Participació en el procés de reforma de la Carretera. 

L’alcalde Casals anunciant la reforma de la Carretera durant l’última campanya electoral // Arxiu — Jose Polo

Ni l’opció A, ni la B, ni la C; el PDeCat Molins de Rei no defensarà públicament cap de les tres opcions en el procés participatiu de reforma de la Carretera.

“Apostem per fomentar la màxima participació ciutadana, sense tendir a un o altre projecte”, asseguren des de l’antiga CDC, el partit de l’alcalde, Joan Ramon Casals. D’aquesta manera, es vol optar per ser neutrals en el procés que està protagonitzant l’actualitat política local durant les últimes setmanes.

Ho fan després d’idear conjuntament amb el seus socis de govern, el PSC, un procés participatiu on s’ha de triar entre tres propostes. Un mètode que, segons l’oposició, afavoreix que l’opció més continuista i que manté totes les places d’aparcament – la A – tingui més suport perquè les dues més transformadores – la B amb carril bici i la C amb voreres més amples – veuran el seu vot dividit. “Podria ser que les opcions realment de canvi B i C  juntes sumessin més que la A, però que aquesta guanyés. Aquest és el tema”, ha opinat, per exemple, l’exregidor Jordi Romeu en un article.

Defensen la regidora de Participació

Tanmateix, des del partit de l’alcalde es defensa la tasca de la regidora de Participació, Laura Soto (CDC). “En cap cas tolerarem mentides i difamacions que des de formacions polítiques de l’oposició s’estan fent contra el procés participatiu i contra la regidora Laura Soto”, indiquen després que ERC demanés la seva dimissió per permetre que comerciants de la zona no empadronats a Molins de Rei poguessin votar sense que s’hagués fet públic des d’un principi, encara que després s’anunciés que el seu vot no seria vinculant. Uns fets que també han criticat la pràctica totalitat de partits de l’oposició.

“El procés participatiu de la Carretera s’està duent a terme amb total transparència i donant-lo a conèixer a la totalitat de la població”, argumenten des del PDeCat. “Les mentides i els atacs personals només ens empetiteixen i ens debiliten com a societat; lamentem i denunciem aquesta manera de fer política”, sentencien. Tanmateix, des d’alcaldia sí que s’han reconegut “errors de comunicació” en tota aquesta polèmica.

 • dclosa

  No por mucho salir en la foto, nos costará menos el proyecto…
  Molts ciutadans de Molins de Rei, creiem que faltaría incorporar una 4ª opció, la de “NO HACER NADA” excepto lo que fuese urgente y esencial : unas nuevas cloacas , reforzar el alumbrado con luz blanca y a 200 Lux en especial en los cruces zebra en semáforos, cambiar la red de distribución del agua ya que tiene muchas pérdidas y eliminar los tercermundistas aforos, pavimentar con asfalto y darle un toque de pintura con pasos zebra en relieve, etc. pero como eso no va a ser posible simplemente porqué erre que erre en el que eso estaba incluido en el programa electoral de CIU y la oposición, sin sentido común de las cosas, dopada con los 380€/ pleno/regidor, erre que erre con la opción B, Se va a hacer , queramos o no.
  Todas las opciones presentadas A,B, C , estarian bien si los comerciantes y vecinos de la Carretera , para financiar la obra, admitiesen un cambio en la de calificación del Cadastro y consecuentemente un aumento en el recibo del IBI , ya que destinar un pressupost, de 6 milions d’euros (mil millones de pesetas), para no solucionar nada, és un vergonzoso derroche de los dineros de nuestros impuestos, a que tanto nos fustigan.. .
  En cuanto a las votaciones estaria bien que en vez de incentivar a las gentes de los institutos como ejemplo de participación, y facilitar el voto a niñacos, con una clara ventaja respecto a los abuelitos, en eso de que dominan bien Internet, se restringuiesen exclusivamente a los que cumpliesen las 3 condiciones siguientes : estar empadronados en MdR + que paguen el IBI en MdR + que paguen el impuesto de circulación en MdR, en vez de a esos niñacos que no han pagado un recibo municipal en su vida.

 • Pingback: ERC també demana el vot pel carril bici en la reforma de la Carretera | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: El PSC anima a la participació en la reforma de la Carretera | Viu Molins de Rei()