Uns Mossos sortits d’Star Wars guanyen el Carnestoltes

El primer premi del Carnestoltes 2017 de Molins de Rei ha estat per a “Episodi 32è – La Gene contraataca”, amb una barreja de Mossos d’Esquadra i Star Wars. 1.626 participen al Carnestoltes l’any que s’ha fet en la data que tocava.

Una barreja de Mossos d'Esquadra i Star Wars ha guanyat el primer premi // Jordi Julià

Una barreja de Mossos d’Esquadra i Star Wars ha guanyat el primer premi // Jordi Julià

El primer premi del Carnestoltes torna a tenir rerefons polític. Si l’any passat guanyava una metàfora del procés independentista, aquest any el primer premi ha estat per al costat fosc de la policia de la Generalitat: una barreja de Mossos d’Esquadra i Star Wars amb el títol ‘Episodi 32è – La Gene contraataca’. No faltava una recreació del Mestre Yoda, qui sap si pensant en Jordi Pujol. La comparsa, que està formada per membres del drac i s’ha endut 400€, tenia “la disfressa més treballada de lluny”, ha explicat a Viu Molins de Rei el jurat, format per Mercè Martínez, Martina Tresserra i Sílvia Navarro.

El segon lloc ha estat per a ‘Mediterràniament’, de l’escola Castell Ciuró, que amb 432 integrants s’ha endut també el premi a la comparsa més nombrosa, a molta distància de la segona comparsa amb més inscrits (l’escola Alzina, amb 295). Cadascun dels integrants s’ha convertit en un petit vaixell. El jurat en destaca que “cada disfressa era personalitzada i tenien molt joc entre ells”. S’enduen 250€ i el pernil de comparsa més nombrosa.

El tercer premi ha estat per una caricatura de l’enfrontament de Donald Trump amb Mèxic simulant una competició de natació sincronitzada entre els dos països. Amb unes teles creaven una piscina d’on sortien nedadors, primer uns amb la bandera i després uns altres amb la mexicana. D’ells en destaquen “l’originalitat, la valentia i el sentit de l’humor”. Per ells són 100€.

D’altra banda, la millor carrossa ha estat ‘L’Alzina batega’, de l’escola L’Alzina; la millor comparsa de temàtica actual ha estat ‘Salvem l’Àrtic’, del Cau; i la comparsa més catxonda, ‘La fàbrica de xocolata Madorell’, de l’escola Madorell. Tots ells s’enduen un pernil. Mentre que aquest any el Rei Carnestoltes el feia l’escola Estel, amb ‘Estel Attacks’, per l’any que ve ha estat escollida La Sínia.

Menys comparses, més nombroses

Aquest any el Carnestoltes s’ha fet igual que a la resta de llocs però això no ha fet variar el número d’inscrits, que ha seguit amb la tendència a la baixa dels últims anys. N’hi ha hagut 1.626, repartits en 14 comparses. L’any passat van ser 1.680 persones en 22 comparses, fa dos anys van ser 1.714 persones i fa tres anys eren 1.867. Aquest 2017 també s’ha canviat el recorregut, fent la sortida i arribada a la plaça de la Llibertat, un nou format que ha donat més espai. Igual que els últims anys, ha estat organitzada directament per l’Ajuntament.

Recomanacions personalitzades