Eduard Suàrez: el procés participatiu de la Carretera, de debat ciutadà a nyap sociovergent

Deia, fa uns dies que el procés participatiu de la Carretera era un oportunitat per obrir un debat ciutadà. També vaig dir que, per mi, els processos participatius són una altra cosa però que ara teníem aquest procés i d’aquesta manera i per tant havíem de jugar la partida amb aquestes cartes. Certament les cartes estan marcades però, personalment, no contemplo l’opció de trencar la baralla, no va amb la meva manera de fer: tenim una oportunitat de millorar la carretera i no l’hauríem de desaprofitar; així que fem-ho.

Hi ha tres opcions, totes són legítimes i totes les opinions són respectables; certament no és fàcil quadrar els conflictes d’interessos entre aquells que hi viuen, aquells que hi tenen un negoci i aquells que volen passejar-hi, inclús amb bicicleta. No perquè sigui difícil, vol dir que sigui impossible: certament ens cal un rentat de cara a la Carretera, està molt deixada, bruta, en mal estat, el paviment està molt vell i el clavegueram que passa per sota és centenari…

Aquesta reforma no pot esperar gaire més, per tant penso i, estarem tots d’acord, que hauríem de posar voreres noves amb enjardinament actualitzats i bancs per seure-hi i poder descansar del passeig que, fruit de la mateixa reforma, els molinencs podrem gaudir. També és cert que, si potenciem una zona més agradable i neta, creix la sensació de seguretat i està estudiat que una passeig arranjat i segur potencia que la gent s’aturi més a comprar: per tant, fem-ho, no?

Posats a fer, perquè no connectem els carrils bici de del polígon del Pla amb un de nou que passi per la Carretera? Ens cal potenciar el transport sostenible i saludable i diguem-ho sense embuts, passen massa cotxes per la carretera (de fet, passen massa cotxes per tota la vila). És veritat que no podem apartar els vehicles de la carretera perquè no els hi donem un pas alternatiu, el pas alternatiu no depèn de nosaltres, depèn de unes obres del Ministerio i si hem d’esperar que des de Madrid ens arreglin alguna cosa a Molins ja podem esperar asseguts… per tant tota mesura que ajudi a fomentar els transports alternatius al vehicle privat serà benvinguda i la instal·lació del carril bici a la carretera és una d’aquestes mesures.

I si a més posem aquest carril bici traiem zona d’aparcaments i això, segons els comerciants de la zona, perjudica els seus negocis: personalment penso que s’equivoquen, que és just al contrari perquè a menys cotxes més vianants i per tant més comerç però aquesta és una opinió personal i tot és subjectiu a la vida. Fins i tot en això som l’única vila de la nostra mida a tota la comarca que s’entesta a mantenir el pas de cotxes pels seus eixos comercials, deu ser una de les moltes singularitats molinenques aquesta… però estàvem parlant de la carretera i d’aportar solucions a la demanda dels comerciants a la falta d’aparcament i aquí en aquest sentit, proposem solucions reals d’aparcament:

 • Una de les mesures  és habilitar un aparcament amb prou capacitat, gratuït i proper a l’estació a l’antic solar de “mobles Elefant”.
 • Davant la supressió de la meitat de les places d’aparcament existents avui a la carretera, i tenint en compte la insuficiència d’aquesta mesura, proposem una altra solució aprofitant la reforma que s’ha de fer properament a la Plaça de les Palmeres: la projecció d’un aparcament subterrani.

Ja veieu per on vaig, oi? No som covards ni amaguem el cap sota l’ala: faig una crida a la població a participar en aquesta procés participatiu. I si m’haig de mullar per alguna opció, ho faig per la B. Això si, amb tots les explicacions i matisos que he suggerit abans. El què faig és donar la cara i no amagar-me com sembla que si que farà el nostre alcalde, que té opinió de tot, absolutament de tot menys de quina és la millor opció per reformar la carretera. És ben curiós, oi? Però aquest ja seria un altra tema. Ara a votar per al millor futur per la Carretera i de retruc per a Molins.

Eduard Suàrez és regidor d’ERC a l’Ajuntament de Molins de Rei

 • Marc

  Si tant d’acord estas amb reformar la carretera no entenc el “nyap convergent”. A mi el que em sembla es que la sociovergència que tant us agrada a dir, ha fet més pel poble, que la resta d’anys que vosaltres us heu passat governant… -una gestió pèssima amb ICV-.
  Ah! Se’m oblidava, això és un escrit d’opinió en el que has exposat la teva opció, fantàstic. T’ho dic perquè trobo acertada la decisió del batlle de mantenir-se en silenci.

 • dclosa

  Senyor Suarez , Diu que deia, fa uns dies, que el procés participatiu de la Carretera era un oportunitat per obrir un debat ciutadài que els processos participatius, i que són una altra cosa…. ¿ A on o deia? A casa seva o a les costellades amb els seus amics? , Ens ho pot clarificar? Creu tot això de la Carretera, les cartes estan marcades però, personalment (no de ERC-Molins) no contempla la 4ª opció de trencar la baralla : NO FER RES , ja que tenim una oportunitat de millorar (¿) la Carretera i no l’hauríem de desaprofitar per fer-ho, Quina és la millora del trànsit i de parking que son els problemes endogàmics reals que te Molins d Rei, donen aquestes obres faraòniques i millionaries? Creu que sols les tres opcions, totes són legítimes i no en falta cap altre? , Creu que cal un rentat de cara a la Carretera, sols perque està molt deixada, bruta, i en mal estat? , El paviment d’asfalt està molt vell?, No seria possible gastar menys diners i arreglar lo esencial : el clavegueram que passa per sota és centenari, la xarxa de disrtibució de l’aigua que te moltes pèrdues, reforçar l’enllumenat a 200 Lux, canviar algun bordillo i donar-li una capa de pintura? Creu que aquesta reforma no pot esperar gaire més? , El politics ho tenene clar i els hi agrada molt “disparar amb polvora del Rey”, amb els diners dels altres, els de nosaltres impostos… , No tots hi estem d’acord.. El posar voreres noves, uns enjardinaments , uns bancs per seure-hi, sol•lucionarà els problema endèmic del trafic i de parking? , Ens cal potenciar el transport sostenible i saludable i som incapaços de gestionar el Molins Bus , que sempre van buits? , ERC-Molins creu que passen massa cotxes per la Carretera i que de fet, passen massa cotxes per tota la vila? , El dimoni ara és el cotxe? . La culpa de tot és de Madrid , i del Ministerio de Fomento? , Infantil i pueril l’ocurrencia de qui proposi una mesura que ajudi a fomentar els transports alternatius al vehicle privat, sigui la instal•lació del carril bici a la Carretera, Creu que els posibles compradors que vinguin de Sant Vicens, Palleja , Cervello i Corbera vindran a Molins de Rei amb bicicleta?
  No podemos aceptar la primera ocurrencia politica del dia, sense fundament técnic i urbanistic que li pasi per l’olla a un regidor, en funció de com s’hagui despertat aquell dia, com el de que si posem un carril bici traiem zona d’aparcaments i això, segons els comerciants de la zona, perjudica els seus negocis, i uns altres pensen que s’equivoquen, que és just al contrari perquè a menys cotxes hi hauràn més vianants , o fer volar coloms com això d’habilitar un aparcament amb prou capacitat, gratuït i proper a l’estació a l’antic solar de “mobles Elefant o fer properament a la Plaça de les Palmeres: la projecció d’un aparcament subterrani…i tor que això es sol•luciona amb la vareta màgica del Disnney, en no ser covards, ni en amagar-nos el cap sota l’ala, sols falta que la població participi en aquest procés participatiu, encara que ERC-Molins consideren que la gestió del procés participatiu és “nefasta” i demanen un relleu en la regidoria dirigida per Laura Soto (CIU)? i “nefasta” la gestió feta pel govern municipal format per CiU i PSC” que “el govern municipal ha donat missatges contradictoris que afecten la credibilitat del procés”, “un cúmul de despropòsits ja que el govern municipal ha canviat constantment la normativa que el regula”, i que ha estat “manipulat un cop convocat i anunciat” ….. Amb tot, ERC-Molins li agrada la opció B ?
  Molts ciutadans de Molins de Rei, creiem que faltaría incorporar-hi una 4ª opción, la de “NO HACER NADA” excepto lo que fuese esencial : unas nuevas cloacas , reforzar el alumbrado y cambiar red de agua ya que tiene muchas pérdidas , y darle un toque de pintura, etc. Todas las opciones presentadas A,B, C , estarian bien si los comerciantes y vecinos de la Carretera , para financiar la obra, admitiesen un cambio en la de calificación del Cadastro y consecuentemente aumento del IBI , ya que destinar un pressupost, de 6 milions d’euros (mill millones de pesetas), para no solucionar nada, és un vergonzoso derroche de los dineros de nuestros impuestos, y que tanto nos fustigan.. .
  En cuanto a las votaciones estaria bien que en vez de facilitar el voto a los niñacos, con clara ventaja respecto a los abuelos, en eso de que dominan bien Internet, se restringuiesen exclusivamente a los que cumpliesen las 3 condiciones siguientes : estar empadronados en MdR + que paguen el IBI en MdR + que paguen el impuesto de circulación en MdR, en ves de los niñacos que no han pagado un recibo en su vida.
  De todas formas , Sr. Suarez, no nos ha dicho aún, cómo se gana la vida, y que se le ha preguntado varias veces en éste medio, siempre se le ve ocioso por Molins de Rei , y no creo que los 380€/pleno que le dan los del Ajuntament le den para mucho…

 • Pingback: ERC també demana el vot pel carril bici en la reforma de la Carretera | Viu Molins de Rei()