ERC demana la dimissió de la regidora de Participació per “irregularitats” en el procés de la Carretera

Els republicans consideren que la gestió del procés participatiu és “nefasta” i demanen un relleu en la regidoria dirigida per Laura Soto.  

Laura Soto // Ajuntament de Molins de Rei

ERC Molins de Rei ha demanat la dimissió de la regidora de participació de l’Ajuntament de Molins de Rei, Laura Soto (CDC), per “irregularitats” en el procés participatiu de la reforma de la Carretera, segons ha informat el partit aquest dijous en un comunicat.

Els republicans titllen de “nefasta” la gestió feta pel govern municipal format per CDC i PSC en aquest aspecte. “Durant les últimes setmanes el govern municipal ha anat missatges contradictoris que afectaven la credibilitat del procés”, indiquen.

“Primer de tot es va obrir la porta a la possibilitat que els comerciants amb un establiment a la via a reformar tinguessin dret a vot malgrat no estar empadronats a la vila, és a dir, incomplint els requisits establerts per poder exercir el vot. Fins i tot es va anunciar un registre paral·lel per inscriure les persones no empadronades a Molins de Rei, que es va explicar just el dia en què es tancava. Finalment el govern municipal ha anunciat que aquests vots no seran vinculats malgrat que seran comptabilitzats, argumenten els republicans.

“El procés participatiu per triar una de les tres opcions, des del seu inici, ha estat un cúmul de despropòsits ja que el govern municipal ha canviat constantment la normativa que el regula”, sentencien des d’ERC, que consideren que aquests fets són “irregularitats” en el procés de participatiu.

Amb tot, ERC denuncia que el procés participatiu sobre la Carretera ha estat “manipulat un cop convocat i anunciat” i considera que no té “garanties democràtiques” i per això demana la dimissió de Soto.

 

 • Pingback: Núria Llop: Que quedi clar | Viu Molins de Rei()

 • dclosa

  ” Qui no te feina, el gat pentina ” ¿A qué estamos jugando ?
  Si poden votar els comerciants amb un establiment a la via, malgrat no estar empadronats a la vila, i això és incomplir els requisits establerts per poder exercir el vot, i que aquests vots no seran vinculats malgrat que seran comptabilitzats“, Qué és tanto meneo de la perdiz?
  ERC-Molins creu que ara tenim una oportunitat de millorar (?) la Carretera i no l’hauríem de desaprofitar per fer-ho, Quina és la millora?, La del trànsit i de parking que son els problemes endogàmics reals que te Molins de Rei?, Son aquestes obres faraòniques i millionaries que tardarem anys y anys en pagar-ho, ERC, creu que cal un rentat de cara a la Carretera, sols perque està molt deixada, bruta, i en mal estat? , El paviment d’asfalt està molt vell?, No seria posible gastar menys diners i arreglar el esencial : el clavegueram que passa per sota que és centenari, la xarxa de distribució d’aigua que te moltes pèrdues, reforçar l’enllumenat a 200 Lux, canviar algun bordillo i donar-li una capa de pintura? ERC, creu que aquesta reforma no pot esperar gaire més? ,
  Els politics ho tenen clar i els hi agrada molt “disparar amb pólvora del Rey”, amb els diners dels altres, amb els diners de els nostres impostos…
  Infantil i pueril , com sempre, les ocurrencies del dia de ERC de proposar que las sol·lució esta en la mesura que ajudi a fomentar els transports alternatius al vehicle privat, i sigui la instal•lació del carril bici a la Carretera, ERC creu que els posibles compradors que vinguin de Sant Vicens, Palleja , Cervello i Corbera vindran a Molins de Rei amb bicicleta?
  Molts ciutadans de Molins de Rei, creiem que faltaría incorporar-hi una 4ª opción, la de “NO HACER NADA” excepto lo que fuese esencial : unas nuevas cloacas , reforzar el alumbrado y cambiar red de agua ya que tiene muchas pérdidas , y darle un toque de pintura, etc. Todas las opciones presentadas A,B, C , estarian bien si los comerciantes y vecinos de la Carretera , para financiar la obra, admitiesen un cambio en la de calificación del Cadastro y consecuentemente aumento del IBI , ya que destinar un pressupost, de 6 milions d’euros (mill millones de pesetas), para no solucionar nada, és un vergonzoso derroche de los dineros de nuestros impuestos, y que tanto nos fustigan.. .
  En cuanto a las votaciones estaria bien que en vez de facilitar el voto a los niñacos, con clara ventaja respecto a los abuelitos, en eso de que dominan bien Internet, se restringuiesen exclusivamente a los que cumpliesen las 3 condiciones siguientes : estar empadronados en MdR + que paguen el IBI en MdR + que paguen el impuesto de circulación en MdR, en vez de a niñacos que no han pagado un recibo municipal en su vida.

 • Pingback: El PDeCat no es decanta per cap opció i anima a la participació | Viu Molins de Rei()

 • Pingback: ERC valorarà entrar al govern municipal si CDC l'hi ofereix | Viu Molins de Rei()