El carrer de Baix es refà entre el Mercat i la plaça de la Creu

El dilluns 27 es talla durant dos mesos el carrer Rafael Casanova entre el Mercat i la plaça de la Creu per refer el paviment malmès amb el mateix aspecte que la part més nova. Al juny la plataforma única s’estendrà a tota la plaça de la Creu i el carrer Doctor Barraquer.

El carrer de Baix està molt malmès a la zona de la plaça de la Creu // Jordi Julià

El carrer de Baix està molt malmès a la zona de la plaça de la Creu // Jordi Julià

Deu anys després de la important reforma que va suposar la semipeatonalització, el tram final del carrer de Rafael Casanova es refarà. El carrer, conegut popularment com a carrer de Baix, va ser el primer del centre que es va reformar per fer-lo de plataforma única amb convivència de vianants i vehicles.

El paviment estava pensat perquè fos provisional però ha acabat tenint una vida útil de deu anys. Ara, amb gairebé tota l’ametlla comercial -carrer Major i de Baix- transformada en plataforma única, el tram es fa de nou. Poc després s’estendrà el model provat d’èxit a la plaça de la Creu, Doctor Barraquer i passeig Pi i Margall.

El tros de carrer on s’actuarà durant els propers dos mesos va des del passatge de la Sardana (on hi ha l’Agrupació Folklòrica) fins a la plaça de la Creu. És un tram que té un disseny diferent de la resta de carrers de Molins de Rei on vianants i vehicles conviuen en un mateix espai. Així com els altres tenen llambordes, aquest tros està fet de ciment molt deteriorat i unes juntes fetes de rajola que estan molt malmeses.

El tram del Mercat a la plaça de la Creu tindrà el mateix aspecte que té ara la resta del carrer de Baix // Arxiu -- David Guerrero

El disseny que hi ha a la resta del carrer de Baix és el que s’aplicarà al tram reformat // Arxiu — David Guerrero

Mateix model que les obres més recents

Amb la reforma que comença dilluns 27 de febrer, el tram es farà de nou arreglant els desperfectes i imitarà el disseny que hi ha al mateix carrer entre el Mercat Municipal i el carrer del Molí. A diferència dels primers dissenys amb llambordes que es van fer, comptarà amb una capa de ciment a sota que evita que les pedres es moguin. Un disseny que “a l’altre tram del carrer de Baix ja ha quedat demostrat que funciona”, afirma el regidor d’Espai Públic i Mobilitat, Miguel Zaragoza (PSC).

Els veïns volen que el tram del passatge de la Sardana a l’aparcament del Mercat també es reformi // Arxiu — Jose Polo

No es tocarà el tram que hi ha entre el passatge de la Sardana i l’aparcament del Mercat, amb un disseny diferent, ja que “es considera una extensió de la plaça del Mercat cap a baix, que s’allarga fins al passatge de la Sardana”, segons el cap de l’oficina tècnica i d’obres públiques de l’Ajuntament, Joan Llunell. A la sessió informativa de les obres, els veïns van demanar que es canviï perquè el carrer quedi uniforme, però en aquest tram l’Ajuntament només contempla reparar les rajoles malmeses, a més de treure els contenidors soterrats més endavant.

Tall durant dos mesos

A partir del dilluns 27 de febrer es talla el trànsit per començar les obres, que duraran dos mesos, segons l’Ajuntament. Es desviarà el MolinsBus pel Terraplè i el carrer Verge del Pilar, amb una parada provisional al Terraplè amb Miquel Tort i una altra a Verge del Pilar amb Santiago Rusiñol. El carrer Miquel Tort serà de doble sentit i s’eliminaran temporalment les places de zona blava. Durant les obres, l’Ajuntament entregarà un abonament gratuït per a l’aparcament del Mercat a tots els veïns que tenen gual al tram en obres.

El tram afectat va des del passatge de la Sardana a la plaça de la Creu // Ajuntament de Molins de Rei

El tram afectat va des del passatge de la Sardana a la plaça de la Creu // Ajuntament de Molins de Rei

Plataforma única a la plaça de la Creu i al Doctor Barraquer

L’actuació anunciada al carrer de Baix és un preludi de dues reformes imminents per estendre la plataforma única al Centre Vila. Les properes seran a tota la plaça de la Creu i el carrer Doctor Barraquer, totes dues planificades per al juny.

A la plaça de la Creu, la vorera cobrirà tota la zona que ara està asfaltada. Així, quedaran connectats els tres carrers que hi conflueixen que ja tenen plataforma única (Major, Rafael Casanova i Carril) i una altre via que a curt termini també tindrà la calçada a l’alçada de la vorera: el passeig Pi i Margall. A més, a diferència dels altres carrers de plataforma única, no hi haurà un espai marcat per als vehicles, obligant a donar la prioritat als vianants.

El carrer del Doctor Barraquer, que en el tram del carrer de Baix al passeig del Terraplè té l’asfalt molt malmès, també es reforma a partir del juny. Es farà igualment de plataforma única, però en aquest cas la zona de pas de vehicles serà d’asfalt i no de llambordes, amb un model com el que hi ha a la plaça de l’Estació, per poder suportar millor els cotxes i camions que entren i surten del Mercat Municipal. Serà el primer carrer de plataforma única on les places d’aparcament es mantindran. El carrer podria acabar sent de doble sentit en un futur si s’acaba prenent la decisió de restringir el trànsit a l’ametlla comercial i permetre únicament a través d’aquest carrer l’accés a l’aparcament del Mercat.

Recomanacions personalitzades

  6 comments for “El carrer de Baix es refà entre el Mercat i la plaça de la Creu

 1. dclosa
  22/02/2017 at 9:59

  Ja era hora de que aquets del govern, de CIU+ PSC facin , apart de cobrar puntualment cada mes, alguna inversió amb els diners dels nostres impostos, en especial el IBI . Queda clar que no ha sigut la bona gestió que diuen ells, ni un miracle del cel que ho ha fet, han estat quests 5 anys d’immobilisme , de no fer res, els que han eixugat part del deute que va deixat l’anterior govern de ICV+ERC+CIU . Ja era hora que després de 10 anys de l’ important reforma que va fer en Janès , encara que com sempre a Molins de Rei, el paviment estava pensat perquè fos provisional però ha acabat tenint una vida útil de 10 anys d’entreposades i tortes de peus amb el paviment tot esquerdat. . . Ara, l’Ajuntament desprès de d’espilferar diners públics, ja ha aprés dels fracassos i el model d’èxit és el fer una capa de ciment armat sota les llambordes que eviti que les pedres es moguin? , Una cosa queda clara, que tot va bé si no hi ha tràfic de cotxes…. Sols s’ha de mirar la pell de llangardaix del final de Puigcerdà, el Balmes-barraqueta i el dragon Khan de l’inici de Carril
  No es tocarà el tram que hi ha entre el passatge de la Sardana , però s’arranquerant els contenidors de iCV inoperants de brossa enterrats?, Construïr i destruïr…. és la màxima dels polítics a Molins de Rei…

 2. Plou
  23/02/2017 at 20:29

  És una pena, que no s’aprofiti aquesta inversió i oportunitat, per prohibir definitivament la circulació de cotxes. Regulant, això sí, la càrrega i descàrrega, per facilitar la feina dels comerços allà situats. Però el carrer de Baix hauria de ser totalment peatonal, més tenint en compta que allà hi ha una guarderia (llar d’infants) i és el camí natural per molts infants cap a l’escola pública de El Palau (abans Alfons XIII)

  • dclosa
   25/02/2017 at 16:18

   Plou , Donç sembla que la cosa no va per aquí, de tràfic encara n’hi haurà mès, ja que el Miquel Tort serà de dobla direcciò….

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *