El registre per votar el futur de la Carretera supera el miler d’inscrits

El registre de participació ciutadana de Molins de Rei compta amb 1.030 persones inscrites a una setmana de l’inici del procés participatiu sobre la reforma de la Carretera. L’interès per la votació provoca que s’estiguin a punt de doblar el nombre de persones donades d’alta l’any passat.

Stand de participació de l'Ajuntament que il·lustra el procés participatiu // Ajuntament de Molins de Rei

Estand de participació de l’Ajuntament pels pressupostos participatius per barris // Arxiu – Ajuntament de Molins de Rei

Hi ha interès per tenir veu en la reforma de la Carretera. Ho demostra el creixent nombre d’inscrits al registre de participació ciutadana de Molins de Rei, l’eina telemàtica que s’utilitzarà entre el 27 de febrer i el 5 de març per escollir el tipus d’actuació que s’executarà en un dels carrers més importants del municipi.

A data de 17 de febrer constaven inscrites 1.030 persones i la setmana prèvia a la votació ha començat superant els 1.050 registrats. Més de 600 es van donar d’alta durant el procés de pressupostos al barris de l’any passat però la xifra està a punt de duplicar-se en poc temps. Durant els últims dies, coincidint amb l’inici de la campanya informativa sobre el futur de la Carretera, el registre ha crescut a un ritme de 23 incorporacions diàries.

En els darrers onze dies s’han donat d’alta 251 persones per internet, amb un pic de 49 inscripcions el dilluns 13 de febrer, segons fonts municipals. A més, cal afegir 45 persones que han deixat la seva butlleta d’inscripció a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC) o que l’han lliurada als agents cívics que expliquen el projecte als veïns.

Les condicions per poder votar per alguna de les tres opcions de reforma de la carretera són: estar empadronat a Molins de Rei i tenir més de 16 anys. Un cop inscrit al registre també es podrà participar en la resta de processos com els pressupostos als barris que es convocaran a la primavera. Els que ho podran fer de manera extraordinària només per la reforma de la carretera són els empresaris amb negocis a l’avinguda de València o de Barcelona. S’ha creat un cens específic que els permetrà dir la seva encara que no estiguin empadronats al municipi.

Recomanacions personalitzades