El Centre García-Nieto incorpora tres nous cursos a l’oferta de formació ocupacional

L’Ajuntament dóna un impuls a la formació per a persones en situació d’atur amb tres nous programes durant el primer semestre de l’any: gestió comptable i administrativa per auditoria, activitats auxiliars de magatzem i anglès de gestió comercial. El nivell d’inserció laboral del Centre García-Nieto és proper al 70%.

Alumnes i professorat d'un dels cursos de formació ocupacional al Centre García-Nieto // Ainoa Garcia

Alumnes i professorat d’un dels cursos de formació ocupacional al Centre García-Nieto // Ainoa Garcia

La oferta formativa del Centre d’Ocupació Joan García-Nieto adreçada a persones adultes en situació d’atur oferta enguany set cursos de cinc famílies professionals diferents durant el primer semestre del 2017. Són cursos que s’emmarquen en la Formació d’Ofertes en Àrees Prioritàries (FOAP) i que s’adrecen de manera prioritària a persones que es troben en situació d’atur.

Enguany s’impulsen tres noves propostes formatives. En breu s’inicia el curs de gestió comptable i administrativa per auditoria que encara compta amb alguna plaça disponible; el 27 de març comença el d’activitats auxiliars de magatzem; i abans de l’estiu serà el torn del curs d’anglès de gestió comercial.

Aquests tres nous cursos se sumen a la oferta formativa d’anteriors anys entre la que hi ha els cursos d’operacions auxiliars de serveis administratius i generals i gestió administrativa i financera del comerç internacional, entre altres. Els programes estan adreçats a persones de diferents grups d’edat, perfils professionals i situació laboral.

En finalitzar tots els cursos, els alumnes que els superen obtenen certificats de professionalitat de diferents nivells. Els objectius són afavorir la qualificació professional i la promoció dels alumnes per millorar la seva inserció laboral i contribuir a l’impuls de la competitivitat de les empreses del municipi. Segons fonts municipals, el nivell d’inserció laboral dels estudiants és proper al 70%.

El finançament dels cursos va a càrrec del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i el Fons Social Europeu (FSE).

Recomanacions personalitzades