L’Ajuntament permet que els botiguers de la Carretera participin a la votació tot i no estar empadronats

Les bases per participar en la votació de la reforma de la Carretera diuen que cal estar empadronat a Molins de Rei però l’Ajuntament ha habilitat una excepció que no consta a les bases: els comerciants de l’avinguda que no viuen al municipi podran dir la seva “perquè hi ha un interès directe”.

La configuració actual al tram central és la que planteja l'opció A: quatre carrils per a vehicles, dos d'ells per a aparcament // Jordi Julià

Imatge actual del tram central de la Carretera // Jordi Julià

Els comerciants i empresaris amb negocis a la Carretera podran votar quina opció de reforma volen encara que no estiguin empadronats a Molins de Rei. Tot i que públicament l’Ajuntament deia que només votarien els empadronats al municipi, s’ha fet un cens específic per a botiguers que s’ha tancat aquest mateix dilluns, segons ha revelat l’alcalde, Joan Ramon Casals.

La incorporació de la veu dels comerciants es contradiu amb la informació que l’Ajuntament havia donat públicament fins ara, ja sigui a les sessions informatives, als tríptics i plafons informatius i al document vinculant: els criteris reguladors del projecte que consten a la web de l’Ajuntament. El document afirma: “Cada persona major de 16 anys, empadronada a la vila, que s’identifiqui amb el seu DNI i que estigui inscrita al Registre de Participació ciutadana podrà escollir el projecte que consideri millor”. El text no parla d’excepcions i en un altre punt diu: “Les condicions sempre són les mateixes: constar al Padró, tenir DNI i més de 16 anys.”

L’existència d’un cens especial habilitat exclusivament per a comerciants i empresaris no empadronats ha sortit a la llum aquest dilluns. L’alcalde, Joan Ramon Casals (CDC), ha dit en una entrevista a Ràdio Molins de Rei que un representant de cada empresa amb NIF a les avingudes de Barcelona i València podrà participar en la definició del futur de la via on tenen els seus negocis. “Si s’apunten en un registre específic podran votar. Com que hi ha un interès directe, podrà votar una persona per comerç que tingui interès directe i estigui afectat”, ha afirmat.

L’alcalde ha restat importància a l’impacte que pugui tenir la inclusió d’aquestes persones al registre perquè “és un cens molt petit” respecte al número de molinencs que sí que poden votar. Aquest mateix dilluns el registre de participació ciutadana, que és el registre general que en un principi havia de ser l’única base per a les votacions de la reforma, superava els 1.000 inscrits.

Recomanacions personalitzades