L’alcalde diu que els tècnics no defensarien l’opció A de reforma de la Carretera i s’ha inclòs pels botiguers

Joan Ramon Casals respon a les crítiques dels botiguers per la reforma de la Carretera dient-los que el que ells defensen no s’hauria incorporat si el debat hagués sigut només tècnic. 90 persones resolen dubtes a la primera jornada informativa.

sessio informativa carretera

90 persones van omplir la Federació Obrera per resoldre dubtes sobre la transformació de la Carretera // Jordi Julià

“Si el debat hagués estat estrictament polític i tècnic, segur que l’opció A no hagués estat sobre la taula”. Així de clar ha estat l’alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals (CDC), en la primera sessió informativa oberta al públic sobre les tres alternatives de reforma de la Carretera. Responia així a les queixes dels botiguers, molestos amb l’Ajuntament perquè es permeti votar la reducció -però no l’eliminació- de les places d’aparcament de les avingudes de Barcelona i València per fer-hi un carril bici (opció B) i eixamplar les voreres (opció C).

D’aquesta manera, Casals ha deixat entreveure que si s’ha inclòs l’opció A a les votacions és perquè els botiguers ho han demanat. L’opció aposta per reformar tots els elements de l’avinguda però sense que canviï res de la configuració actual, amb quatre carrils per a vehicles. dos per a la circulació i dos per a zona blava i càrrega i descàrrega. Segons va revelar l’alcalde, els tècnics de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), a qui van encarregar la redacció de les tres opcions a partir de les conclusions del procés participatiu de l’any passat, “no haurien triat” mantenir la configuració actual.

“Si ho plantegés l’AMB des d’un punt de vista tècnic, es faria l’opció B”, va dir Casals, referint-se a l’opció que planteja treure un carril d’aparcaments per allargar el carril bici que ara mateix s’acaba al carrer Primer de Maig. En canvi, l’opció C, la d’eixamplar les voreres, es faria si es plantegés des d’un punt de vista d’“equilibri d’usos”, segons l’alcalde. “Fem tres propostes que tenen les mateixes oportunitats”, va dir, volent mostrar-se neutral respecte a les tres opcions.

Casals mostrava així que s’ha tingut en compte les demandes dels botiguers, després que molts d’ells assistissin a la primera reunió oberta al públic en general per presentar les seves queixes, el 13 de febrer. Amb ells l’Ajuntament ja havia fet una reunió, dirigida a comerciants i empresaris, per informar de les opcions, el 23 de gener, sent els primers amb qui es van reunir, abans i tot que la roda de premsa (feta el 6 de febrer).

Nativitat Bofill, de l'òptica Bofill Bassons, va exposar el punt de vist dels comerciants // Jordi Julià

Nativitat Bofill, de l’òptica Bofill Bassons, va exposar el punt de vist dels comerciants // Jordi Julià

Els botiguers pensen que si hi ha menys aparcaments a la Carretera hi haurà menys gent que vagi a comprar. “La gent de Cervelló, Vallirana o Corbera és la que ens ve a comprar de fora. Si traiem places d’aparcament, vindran i farts de donar voltes per no trobar lloc acabaran marxant”, pronosticava en la reunió oberta al públic del 13 de febrer Nativitat Bofill, de l’òptica Bofill Bassons.

“Entenc perfectament els veïns que volen que es tregui aparcament: si jo hi vivís, voldria voreres de 4,5 metres. Però a la carretera quedem quatre comerços. I tal com es planteja ara, no es farà més agradable per anar a passejar”, va afegir l’optometrista, que es va endur un aplaudiment en acabar la seva intervenció. No estava sola: molts altres botiguers també hi van anar per demanar que se’ls tingui en compte, i les xarxes socials van plenes de missatges de botiguers demanant directament el vot per l’opció A.

Aparcament dissuassori al ‘Parc de les Palmeres’

L’expectació que ha aixecat la reforma es va demostrar a la trobada 90 persones van omplir la Federació Obrera, i bona part d’elles va demanar la paraula per expressar la seva opinió o bé plantejar els seus dubtes. Una solució que va semblar que portava consens era la de buscar aparcaments alternatius en altres llocs, i dins d’aquests, va prendre força fer un aparcament al Parc del Pont de la Cadena (conegut com el de les Palmeres). “No tenim cap aparcament dissuassori a l’estació i faria aquest funció”, va dir el primer tinent d’alcalde, Xavi Paz (PSC). No obstant, el govern admet que no seria a curt termini.

Paz va posar l’hemeroteca sobre la taula “Recordem el debat que hi va haver quan es volia fer per a vianants el carrer Major i el carrer de Baix? No podem dir precisament que ara siguin els carrers amb menys botigues, sinó els que en tenen més”, va assegurar, tot i considerar que totes tres opcions són igual de legítimes.

Una reflexió en sentit oposat a la dels botiguers i que també va aixecar aplaudiments va ser la de Genoveva Català, exregidora d’ICV: “El cotxe és invasiu per definició. De zones d’aparcament mai n’hi haurà prou. I a mi em passa com a conductora, quan no trobo aparcament on jo vull m’enfado. Però som a l’any 2017, i s’ha de fer alguna cosa per reduir la contaminació perquè està provat l’efecte sobre la salut”, va dir Català.

Sense canvis en la circulació

sessio informativa carretera 2

Els tècnics i polítics municipal van explicar la proposta i van respondre a les moltes preguntes que s’han generat // Jordi Julià

Davant la creença de diverses persones que algunes de les opcions posaran impediments a la circulació, l’alcalde va aclarir que “totes tres opcions estan pensades per mantenir els nivells actuals de trànsit, ja que es mantenen els dos carrils de circulació actuals”. A més, va dir que en els punts on hi ha més d’un carril per prendre diferents direccions, també es mantindrà. Així, entre el pont del riu i el Terraplè es mantindran quatre carrils de circulació, des de Menéndez Pelayo tres carrils de circulació i des del Primer de Maig el carril bici.

Tot, perquè el Ministeri de Foment no ha fet dos accessos a cada extrem de Molins de Rei que evitarien que hi hagués trànsit de pas. Aquest semblava un punt de consens, incloent a comerciants: s’ha de reduir el trànsit de pas. Casals va dir que es plantegen “limitar el pas de camions pesats si no han d’anar a Molins de Rei”.

Es va proposar fer passos de vianants elevats per dissuadir l’ús de la carretera i limitar la velocitat. El govern va revelar que l’Ajuntament va plantejar a l’AMB que les cruïlles amb el passeig Pi i Margall i el Terraplè fossin elevades i de plataforma única, com sí que es farà a la plaça de la Bàscula, però els tècnics ho van desaconsellar perquè afectaria les 20 línies d’autobús que hi passen.

Alternatives per al tramvia

Cap de les opcions té en compte el pas del tramvia perquè “l’AMB va dir que caldria treure els vehicles perquè hi cabés”, va dir l’alcalde. “Hem demanat a l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) que estudiï la viabilitat de les diferents alternatives i després ja veurem”, va explicar.

Altres respostes als dubtes: el número d’arbres és el mateix en totes les opcions, els contenidors no seran soterrats perquè el municipi els ha descartat, i les opcions que mantenen l’amplada de les voreres sí que les modificaran perquè siguin accessibles a persones amb mobilitat reduïda.

Les obres, que es faran per trams per no afectar la mobilitat, duraran “com a mínim tres anys”, segons l’alcalde. El model escollit es decidirà en votació oberta als ciutadans de Molins de Rei. A l’altra xerrada informativa que hi havia programada a La Gòtica (28 de febrer), van anunciar que en sumaran una altra a l’Espai Jove de l’avinguda València el 22 de febrer, fent així una xerrada en un equipament més proper als veïns de l’avinguda.

Recomanacions personalitzades