PAH, CUP, ERC, Iniciativa, Molins Camina i CGT s’oposen a una xerrada d’ADICAE sobre les clàusules sòl

Exigeixen que l’Ajuntament no doni suport un acte protagonitzat per aquesta associació al·legant que aquesta entitat acumula nombroses denúncies per males pràctiques laborals contra els seus treballadors.

Imatge d’una acció de la PAH a Molins de Rei // Jose Polo

Les clàusules sòl de les hipoteques tornen a generar un mal de cap al govern municipal format per CDC i PSC. Després que la sociovergència rebutgés una moció promoguda per la PAH en suport als afectats per aquestes clàusules, ara un acte que es farà el pròxim 15 de febrer al Mercat Municipal amb el nom Clàusules terra, clàusules nul·les: Reclama! torna a tensar les posicions. El motiu: la xerrada és organitzada per ADICAE, l’associació d’usuaris de banca, una entitat que segons denuncien la PAH, la CUP, ERC, Molins Camina, Iniciativa-MES i CGT, acumula fins a 17 sentències condemnatòries per males pràctiques laborals.

En un comunicat, la PAH Molins de Rei manifesta que és “sorprenent” que el consistori “promogui i doni suport a una entitat privada que cobra pels seus serveis” i que ha estat “reiteradament condemnada pels tribunals de justícia”. Per aquest motiu reclamen que l’Ajuntament retiri el suport a aquest acte, que a la pràctica es tradueix a que no els cedeixin un local municipal per celebrar-lo.

Per la seva banda, el sindicat CGT també ha mostrat el seu rebuig a l’acte d’ADICAE. “Ha perdut almenys 19 judicis contra empleades i empleats per diversos motius al llarg dels últims anys”, han indicat en un altre comunicat. En concret es refereixen a 12 judicis per acomiadaments que no es van realitzar respectant la legislació, tres per modificacions substancials de les condicions laborals, dos per sancions injustes a treballadors i dos per impedir la conciliació de la vida familiar i laboral de les seves empleades. La CGT demana que se suspengui aquesta xerrada.

La CUP també s’ha sumat a les crítiques i ha demanat a l’equip de govern que atengui les peticions de la PAH. Molins Camina també s’oposa a la celebració d’aquesta xerrada. De la mateixa manera ho fam ERC i Iniciativa – MES.

Concentració

Tal és el rebuig que la PAH Molins de Rei ha convocat una concentració mitja hora abans de la xerrada, que es celebra dimecres 15 de febrer a les 19 hores a la Sala Punt de Comerç del Mercat Municipal, per tal de mostrar el seu desacord amb la celebració de l’acte.

El govern municipal no suspendrà la xerrada

El govern municipal no té cap intenció de cancel·lar la xerrada, segons ha manifestat el regidor d’Habitatge, Pep Puiggarí (PSC), en declaracions a Ràdio Molins de Rei. “Ja es va fer un acte així fa un temps i no es va generar polèmica”, ha assegurat Puiggarí, que no entén perquè s’ha generat ara. “La xerrada és gratuïta i només informativa i ningú està obligat a treballar amb ADICAE”, ha manifestat el regidor d’Habitatge.

Recomanacions personalitzades