L’Ajuntament considera un “èxit” la Fira de la Candelera tot i la forta ventada de diumenge

El consistori valora la nova edició de la Fira de la Candelera com a “francament positiva”. La música guanya un espai al recinte firal amb els Tastets Musicals. 

El material va caure diumenge  // JP

L’Ajuntament de Molins de Rei fa una valoració molt positiva de la 166a Fira de la Candelera, qualificant-la “d’èxit” a través de nota de premsa. Ho fan malgrat que una forta ventada va fer plegar abans d’hora els firaries en una tarda de diumenge que va quedar deslluïda per les inclemències meteorològiques.

“Una Fira positiva, que ha anat bé i ha generat el seu volum de negoci important”, ha valorat l’alcalde, Joan Ramon Casals (CDC), entrevistat per Viu Molins de Rei. El mateix Casals i el primer tinent d’alcalde, Xavi Paz (PSC), han fet un agraïment a l’organització de la Fira i als cossos de seguretat per la seva feina de diumenge. “Van haver de doblar esforços”, reconeix Paz.

Per la seva banda, el regidor de Fira, Ramon Sànchez (CDC), ha fet un balanç “francament positiu” de la Fira perquè ha “posat de relleu” els “èxits d’aquesta edició com el trasllat dels tastos i maridatges, el reconeixement a altres fires del país, la Fira Kids o els Tastets Musicals”, ha manifestat Sànchez sobre una Fira que ha reunit gairebé 900 expositors.

Música al recinte Firal

Miquel Bernis va tornar a ser Senyor Cordills després d'haver aturat el seu projecte musical // Jordi Julià

Miquel Bernis va tornar a ser Senyor Cordills després d’haver aturat el seu projecte musical // Jordi Julià

La Fira de la Candelera va fer una evident aposta per la cultura coincidint amb la 166a edició. La gastronomia ja tenia el seu espai la Fira de Vins – amb el seu concurs de tast – i el concurs de coradella, però la música sempre havia quedat relegada a un segon terme dins del recinte Firal. Fins ara, només iniciatives com Daltabaix programaven música per la Fira, i el cap de setmana abans. Aquesta situació va canviar aquest 2017, amb l’aposta pels Tastets Musicals a la plaça de la Creu, on artistes locals com Ed Tulipa o el Senyor Cordills van oferir concerts de petit format a l’aire lliure que sempre van tenir públic a la cèntrica plaça. La iniciativa “repetirà si els organitzadors volen”, segons va assegurar l’alcalde, Joan Ramon Casals (CDC).

Una altra de les novetats destacades va ser convidar una fira d’una altra població, iniciativa que ja es va fer coincidint amb l’edició 150 però que ara es consolidarà i que va tenir la Fira de l’Avet d’Espinelves com a convidada. També es va estrenar la Fira Kids, l’espai dedicat als infants, que va semblar donar-li un sentit dins de la gran mostra a la nova Plaça del Palau. També es va remodelar el concurs de paletes, que va deixar de ser un concurs, perconstruir una peça visible durant tot l’any. Els tastos i maridatges van passar a la Gòtica guanyant espai i elegància i, per primera vegada, fins i tot l’afició als clics va mostrar-se aprofitant la Fira. Algunes tradicions no van canviar: la Fira de Vins va tornar a ser un dels punts amb més afluència i Frutales Duran va guanyar el concurs de planter, com Jordi Martin el de cartells. Les jornades tècniques agràries van tornar a apostar per l’agricultura ecològica. Sí que va canviar de guanyador el concurs de coradella, que va coronar el restaurant l’Àpat. Tampoc van repetir els guanyadors de la Milla de la Candelera.

Tot i que amb menys intensitat que l’any passat, amb la visita del president de la Generalitat, van ser habituals les visites de polítics: Mercè Conesa, Josep Rull, Jordi Jané, Núria Parlon, Ernest Urtasun i Xavier Domènech van passejar-se per la Candelera. Un dels punts que van visitar va ser la Fira d’Entitats, on les entitats solidàries es van reivindicar amb performances, però que necessita “reformular-se” segons reconeix el mateix alcalde. També la marató de donació de sang busca renovar-se. Tot això, en una fira que va tenir un pregó amb vuit cognoms molinencs a càrrec de Karra Elejalde i que també va servir, per tercer any consecutiu, per donar a conèixer l’Anuari Viu Molins de Rei.

[sam id=”55″ codes=”true”]

Recomanacions personalitzades