El Foment acull una Marató de Donació de Sang que busca renovar-se

169 persones van donar sang durant la Marató de Donació de Sang organitzada al Foment, que busca noves fórmules per atreure els visitants de la Fira de la Candelera i augmentar les dades de donacions.

El teatre va combinar els actes solidaris amb la música i l'esport // Marc Pidelaserra

El teatre va combinar els actes solidaris amb la música i l’esport // Marc Pidelaserra

“És una manera d’ajudar als demés, és el mínim que puc fer per la societat, ho faig un cop l’any”, explicava la Maria Asunción. “Un company de feina va morir de leucèmia, i això em va conscienciar per donar sang”, confessava el Jesús. Ambdós estaven fent cua al Foment, on se celebrava la Marató de Donació de Sang, mentre de fons sonava una versió orquestral de Happy de Pharrell Williams interpretada per una vintena de nois i noies d’escola de música que van amenitzar part de la jornada.

La Marató de Donació de Sang buscava noves fórmules per tal de tornar a cridar l’atenció dels molinencs i els visitants de la Fira de la Candelera perquè ja fa anys que no es repeteixen el nombre de donacions registrades el 2011, quan es va batre el rècord. En aquesta ocasió, 184 persones es van acostar al Foment per donar sang, 15 de les quals no ho van poder fer per diversos motius, sent en total 169 les donacions efectives. D’aquestes, 21 persones no havien donat mai sang, fet que és molt positiu per a l’organització.

“Ens interessa que vingui gent nova, perquè així podem fidelitzar i garantir una continuïtat en les dades de donacions”, va explicar Antoni Garcia, president de l’associació de Donants de Sang del Baix Llobregat. Tan l’any 2015 com el passat hi va haver 7 persones noves, fet que les dades d’enguany suposen el triple. L’organització va comunicar que la jornada va ser tot un èxit i que es van superar les previsions.

Enguany, de les 184 persones que es van acostar a donar sang, 91 eren dones i 93 homes. La franja d’edat més solidària va ser la dels 45 als 56 anys, seguida de la dels 35 a 44 anys. La franja d’edat més solidària ha estat la que va des dels 35 als 54 anys. En la Marató hi van participar dos metges, dos administratius i 8 infermers.

A més del concert, també es va realitzar una exhibició d’arts marcials i les persones que volien veure els seus fills i filles a l’escenari es barrejaven amb els que entraven al Foment per donar sang, fet que provocava una mica de desconcert a l’entrada de l’edifici. Amb tot, el Foment va viure una jornada molt activa, amb l’esperança que en futures ocasions augmentin el nombre total de donacions efectives.

Vista general del Foment durant la marató // Marc Pidelaserra

Vista general del Foment durant la marató // Marc Pidelaserra

[sam id=”55″ codes=”true”]

Recomanacions personalitzades