Frutales Duran segueix imbatible però Planters Grill queda desbancat del Concurs de Planter

Patrocinat per: Lleteria Granja ArmengolUn any més, Viveros Frutales Duran ha tornat a guanyar el Concurs de Planter de la Fira de la Candelera en la modalitat d’arbres fruiters. Tot i això, Planters Grill, número u de la modalitat d’hortícoles en nombroses ocasions, ha deixat pas a dos nouvinguts: Germinàlia i Dolça Revolució.

Entre els guanyadors del Concurs de Planter de la 166a Fira de la Candelera hi ha hagut moltes cares noves // Jordi Julià

Entre els guanyadors del Concurs de Planter de la 166a Fira de la Candelera hi ha hagut moltes cares noves // Jordi Julià

La part més arrelada en els orígens de la Fira de la Candelera, el planter, ja fa anys que en el concurs que reconeix els seus millors expositors no dóna gaires sorpreses. És ja un clàssic veure a Ángel Duran (pare o fill) recollir per a Frutales Duran el guardó amb més renom del Concurs de Planter: la modalitat d’arbres fruiters. Any rere any queda en primera posició, i aquest 2017 no ha estat una excepció.

Tot i això, altres habituals del concurs aquest any han donat lloc a empreses noves. El cas més clar és el de la modalitat d’hortícoles: mentre que dels últims cinc anys, només el 2013 el primer premi d’aquesta categoria no va ser per a Planters Grill, aquest any l’empresa de Tordera no ha estat premiada. En canvi, el primer premi d’hortícoles ha estat per a Germinàlia, empresa de planter ecològic de Mataró. El segon premi ha estat per a un expositor atípic: Dolça Revolució, l’associació que difon les plantes medicinals impulsada per Josep Pàmies, conegut per la seva defensa de l’estèvia.

Una altra absència destacada ha estat en la modalitat d’arbres fruiters, on tot i que Frutales Duran sempre queda en primer lloc, Viveros Sancho Hermanos l’havia estat perseguint els últims anys, quedant habitualment en segona posició. Després de quedar en tercera posició l’any passat, aquesta 166a Fira de la Candelera han desaparegut del podi. I com ha passat amb els hortícoles, la prestigiosa categoria d’arbres fruiters ha tingut dos nouvinguts: Cultures Trobades, en segon lloc, i Vivers Cervera en el tercer -a més del primer per a Frutales Duran.

La categoria on hi ha hagut més continuïtat ha estat la del planter de jardineria. Montserrat Bosch Sage ha quedat en primer lloc, com ja va passar el 2015; en segona posició ha quedat José Ramon Soguero Lara, premiat el 2012; i el tercer premi ha anat a parar a Vivers Itxart Empordà, uns altres vells coneguts, que molts cops han quedat en primer lloc d’aquesta modalitat.

La Candelera, “orgull” de país

Aquest 2017 l’autoritat que va entregar el primer premi dels arbres fruiters va ser el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull. “La Candelera permet sentir-nos a tots els catalans més orgullosos del nostre país”, va afirmar el conseller, considerant que “posa en valor l’agricultura, sense la qual no seríem el que som ni el que volem ser com a país”, que hauria de ser “equilibrat i sostenible”. També va destacar la innovació en l’agricultura.

[sam id=”55″ codes=”true”]

Recomanacions personalitzades