Mireia Romo: Comiat feminista

Mireia Romo llegint el seu comiat al ple municipal // Jordi Julià

Bon vespre a totes,

Com moltes de vosaltres ja sabeu, avui és el meu últim ple perquè renuncio a l’acta de regidora del Grup Municipal de la CUP Molins de Rei.

He decidit plegar gràcies als aprenentatges que m’ha permès el feminisme. Dit així pot semblar una mica estrany, però per a mi, una decisió personal com aquesta té un sentit altament polític.

Plego gràcies als aprenentatges que m’ha permès el feminisme perquè la lluita feminista, a banda d’afavorir processos col·lectius emancipatoris, m’ha permès, a nivell personal, també avançar en l’apoderament com a dona,  sentir-me una persona una mica més lliure i, sobretot, no perdre el meu centre.

Plego perquè he canviat de feina i el nombre d’hores que treballo, juntament amb la distribució horària, són impossibles de compaginar amb la dedicació que, al meu parer, exigeix ser regidora.

Potser penseu que això ni té res a veure amb el feminisme ni és gaire polític, però jo, que sóc de les que he fet meva des de fa anys la màxima de “tot allò personal és polític”, penso que sí que hi té molt a veure.

Plego perquè no vull poder amb tot. No vull ser una regidora perfecta, una treballadora perfecta, filla, germana, amiga, companya, camarada i activista perfecta, seguint els estàndards que serien esperables en un sistema productivista com aquest. I convertir-me, amb una façana immillorable, en una superdona d’aquelles dels anuncis sexistes de detergent, que en el fons, a tots agrada una mica.

Aquest tipus de dones, fins i tot aquest tipus de persones, són una ficció creada des d’un sistema de dominació social i personal anomenat heteropatriarcat capitalista. I jo el que sento i el que veig és que aquesta ficció implica molta violència, frustració i malestar; i no fa feliç la gent.

Per tant, plego perquè no vull que aquest model social em converteixi en una persona que no vull ser. I reivindico que no haguem de poder amb tot. I reivindico que ens cuidem, i molt!  Jo, per no allunyar-me del meu nord i quedar-me a les fosques, per cuidar-me i cuidar la gent que m’estimo; per tenir a les mans un temps no necessàriament productiu i deixar que passin coses precioses. I això, per a mi, pot esdevenir un humil, però profund acte revolucionari en els temps que corren.

El feminisme també m’ha ensenyat el valor de la sororitat entre dones, per això, professo un respecte infinit cap a totes les dones, triïn l’opció de vida que triïn, i un reconeixement sincer cap a totes aquelles que també, des del seu centre, han decidit voler poder amb tot. Valentes!

D’altra banda, vull agrair al Roger, al Josep i al Carles,especialment, i a tota l’assemblea de la CUP que m’hagin acompanyat i recolzat en aquest procés; ha estat un acte molt generós.

Laura i Asier, estic convençuda que sereu el millor relleu que haguéssim pogut tenir. Benvingudes!

I, per acabar, m’agradaria dirigir unes paraules molt sentides cap al Carles Ros. Ha estat un plaer ficar-nos juntes en aquest embolic de ser regidores, tot i tenir el cor al carrer. Allà t’espero!

Text de comiat de Mireia Romo com a regidora de la CUP a l’Ajuntament de Molins de Rei

 • dclosa

  Pues,, Haberlo pensado antes, Señora mia,…. que ya tiene una edad… Está claro desde el principio, la professionalització de la política local en Molins de Rei i uns perfils personals masculinitzats (Casals, Arcas, Janes,..), de difícil accés per a la classe treballadora i les classes populars que no tienen patrimonio personal, solo és para esa endogamia de funcionarios que pueden pedir lo que no se puede en la privada, alegremente la excedencia o para cargos de confianza de otros municipios (Zaragoza, Paz, Guillen…) para dedicarse al negocio de la politica local en Molins de Rei, o que están en el paro ( Madorell, Aroca, Castillo, Revestido, Ainoa, Suàrez, Soto…) o que ya han acabado su etapa de profesional (Sánchez,), prejubilados, mayormente sin oficio ni beneficio (Marti, Puntas, F Garcia…), , que tienen una oportunidad de sacarse unos dinerillos y una última cotización a la SS para su jubilación (Marti, Pedrola, Carrasco, Garcia, de la Flor, Tortolà…), con eso del negocio de la política local,
  ¿Qué significa eso de “Laura i Asier,. Benvingudes! ” ¿ El teleoperador en el 010, teléfono de información al ciudadano del Ayuntamiento de Barcelona y antiguo comentarista político de la CUP en plena jornada laboral por las mañanas en la Radio Municipal de Molins, se ha hecho un cambio quirurjico?
  Els de la CUP estan molt còmodes, sobretot a Molins de Rei, cobrant religiosament els 380€/ple i regidor + informatives + subvenció fixa + subvenció variable, i als municipis a on hi governen els de la CUP no ha canviat res de quan hi eren els de CIU. No tenen cap interès en governar el País , sols volen canviar-lo tot , però sense moure fitxa.
  Esos de la CUP-Molins han sido una decepción para los 1937 ciudadanos votantes de la CUP, en las municipales, que no se esperaban tantas flojeras….

 • dclosa

  Pues… todo eso, haberlo pensado antes de presentarse en listas, Señora mia. . Esos de la CUP-Molins han sido la gran decepción para los 1937 ciudadanos votantes de la CUP, en las municipales, que no se esperaban tantas flojeras….
  En Molins de Rei, está claro una cosa, la professionalització de la política i uns perfils personals masculinitzats (Casals, Arcas, Janes,..), de difícil accés per a la classe treballadora i les classes populars que no tienen patrimoni personal, o son funcionaris amb dret de excedencia, o cargos de confianza de otros municipios (Zaragoza, Paz, Guillen…) para dedicarse al negocio de la politica local en Molins de Rei, que estan en el paro ( Madorell, Aroca, Castillo, Revestido, Ainoa, Suàrez, Solto…) o que han acabado su etapa de profesional (Sánchez, , prejubilados, mayormente sin oficio ni beneficio (Marti, Puntas, F Garcia…), , y tienen una oportunidad de sacarse unos dinerillos y una última cotización a la SS para su jubilación (Marti, Pedrola, Carrasco, Garcia, de la Flor, Tortolà…), con el negocio de la política local,
  Els de la CUP estan molt còmodes, sobretot a Molins de Rei, cobrant religiosament els 380€/ple i regidor + informatives + subvenció fixa + subvenció variable, Als municipis a on hi governen els de la CUP no ha canviat res de quan hi eren els de CIU. No tenen cap interès en governar el País , sols volen canviar-lo tot , però sense moure fitxa…..

 • dclosa

  Pues… Haberlo pensado antes de presentarse en listas, Señora mia. . Esos de la CUP-Molins han sido la gran decepción, para los 1937 ciudadanos votantes de la CUP, en las municipales, que no se esperaban tantas flojeras….
  En Molins de Rei, está claro una cosa, la professionalització de la política i uns perfils personals masculinitzats (Casals, Arcas, Janes,..), de difícil accés per a la classe treballadora i les classes populars que no tienen patrimoni personal, o son funcionaris amb dret de excedencia, o cargos de confianza de otros municipios (Zaragoza, Paz, Guillen…) para dedicarse al negocio de la politica local en Molins de Rei, que estan en el paro ( Madorell, Aroca, Castillo, Revestido, Ainoa, Suàrez, Solto…) o que han acabado su etapa de profesional (Sánchez, , prejubilados, mayormente sin oficio ni beneficio (Marti, Puntas, F Garcia…), , y tienen una oportunidad de sacarse unos dinerillos y una última cotización a la SS para su jubilación (Marti, Pedrola, Carrasco, Garcia, de la Flor, Tortolà…), con el negocio de la política local,
  Els de la CUP estan molt còmodes, sobretot a Molins de Rei, cobrant religiosament els 380€/ple i regidor + informatives + subvenció fixa + subvenció variable, Als municipis a on hi governen els de la CUP no ha canviat res de quan hi eren els de CIU. No tenen cap interès en governar el País , sols volen canviar-lo tot , però sense moure fitxa…..

 • Pingback: Laura Munt i Asier Baiona, experiència i comunisme en els nous regidors de la CUP | Viu Molins de Rei()