Els nous propietaris del Bar Troy asseguren que l’han “netejat” de droga

Després del registre que els Mossos van fer al Bar Troy, els nous llogaters del local defensen que en els tres mesos que porten no han permès que s’hi vengui més droga i que l’única substància que es va trobar en l’operació era la d’una persona que estava fora del local.

Alicia B. Medina i J. Carlos Núñez fa tres mesos que porten el Bar Troy, que ara és La Paraguaya // Jordi Julià

Alicia B. Medina i J. Carlos Núñez fa tres mesos que porten el Bar Troy, que ara és La Paraguaya // Jordi Julià

“Un mes després d’instal·lar-nos al bar, va venir un noi a la barra a demanar-me que li vengués droga. Jo li vaig dir que d’això aquí no en venem”. Això és el que assegura a Viu Molins de Rei Juan Carlos Núñez, que des de fa tres mesos va agafar amb la seva dona, Alicia Beatriz Medina, les regnes del Bar Troy de l’avinguda València, situat davant la parada d’autobús interurbà. En aquest temps, diuen que l’han “netejat” de la venda i consum de drogues que afirmen que hi havia abans.

La publicació de la notícia del registre del seu bar com a part d’una operació contra la droga i la venda de material, que havia començat amb dues detencions tres dies abans al Parc de la Mariona, els va caure com un gerro d’aigua freda. “Des que es va publicar la notícia, no he parat de sentir comentaris de gent que diu que el Bar Troy és el bar de la droga i el material robat”, lamenta l’altra propietària, Alicia Beatriz Medina. Des de llavors, diuen que ha baixat notablement el número de clients en aquest negoci familiar que han obert amb els pocs estalvis que tenien. De totes maneres, admeten que el registre que s’explica a la notícia era cert.

No van trobar droga dins el bar

També asseguren que en el registre conjunt dels Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana amb l’unitat canina l’única droga que van trobar va ser la que portava un noi que estava a fora del local i a qui “la policia va portar cap a dins del bar”, segons els propietaris. Com que els seus pares estaven asseguts a una taula del bar el van acabar vinculant amb el local.

Creuen que el registre es pot deure a “una denúncia per enveges”. També creuen que pot estar relacionat amb que el dijous 19 de gener, el dia anterior al registre, una persona que havia estat al bar hagués tingut una sobredosi, tot i que remarquen que dins el local no van veure que consumís dorga i se’l veia en condicions normals.

El Bar Troy ja no existeix

Però, de fet, encara que des de fora sembli que tot segueix igual, el Bar Troy per ells ja no existeix: durant els tres mesos que porten al local han fet noves cartes, amb menjar típic del seu país, Paraguai, i li han posat Bar La Paraguaya. “Sempre que em ve gent a demanar jo els dic que això ja no és un kebab”, assegura Juan Carlos Núñez. I és cert: on abans hi havia els trossos de carn giratòria ara hi tenen una bandera de Paraguai. Si no han canviat els cartells del carrer és perquè no tenen diners per fer-ho.

Volen donar un enfocament radicalment diferent al bar: “L’anterior propietari tancava a les tres del matí o més tard, i tenia la cervesa molt barata. No és el nostre model: tanquem a la una com a molt i hem pujat el preu de la cervesa”, expliquen. Volen que el bar sigui un lloc de trobada per la gent de Paraguai, apostant més per les famílies. Per aquest motiu, diuen que no han permès que al seu local es vengui ni es consumeixi droga, ja que això aniria en contra del públic que busquen.

Recomanacions personalitzades