Pimec Baix Llobregat proposa fer un intercanviador de transport públic a Molins de Rei

L’entitat considera que milloraria la connexió de l’àrea metropolitana.

Imatge de la trobada d’alcaldes de Pimec Baix Llobregat // Jose Polo

Pimec Baix Llobregat-l’Hospitalet, l’entitat que defensa els interessos de les petites empreses i autònoms, ha proposat la creació d’un intercanviador de transport públic a Molins de Rei durant la trobada anual que fa amb els alcaldes del territori.

“Històricament, Molins de Rei ha estat un nus important per al transport públic i privat”, ha assegurat el vicepresident de l’associació, Joan Soler. “Per això es presta molt per ser un hub de transport de persones”, ha argumentat. Segons ell, aquesta obra aconseguiria “potenciar i millorar l’oferta de transport públic” en una part de l’àrea metropolitana.

Per a Soler l’intercanviador hauria d’estar acompanyat per una zona d’aparcament per a cotxe. “La idea és que la gent de poblacions com Cervelló o Vallirana es desplaci a Molins en cotxe i, una vegada aquí, faci el canvi al transport públic”, ha indicat. També opina que no hauria d’estar molt allunyat de l’estació de Renfe.

Segons Pimec Baix Llobregat-L’Hospitalet, l’intercanviador no hauria de ser soterrat, fet que suposa que la infraestructura sigui més cara de construir. “S’hauria de buscar una solució més lleugera i abordable”, han especificat.

  • miquel m

    Es una obvietat la necesitat dels intercanviadors. Pero molts politics, tambe els que sempre estan parlant del transport públic, mai han fet res en aquest sentit i en canvi van fer un VAO carissim i d’escassa utilitat. Tambe en els darrers 20 anys les zones d’aparcament prop de les estacions de RENFE han estat rapidament edificades, com a Molins de Rei.
    Com exemple, els francesos ja fa més de 20 anys que van fer a Toulouse un aparcament municipal de varies plantes, al costat de l’autopista de circunvalacio (la B-30 d’aqui), amb una estacio de metro integrada i combinada que porta directa al centre. Els FGC van fer ja fa uns anys l’estacio de Quatre Camins, amb parking i bus, pero no te uns accesos massa bons en cotxe.
    A la AP-2, al costat de l’estacio de RENFE del Papiol hi ha terrenys i espai, per fer un aparcament amb accessos directes i rapids als dos sentits de l’autopista. Tambe hi ha frequencia de trens, una estació ja existent i proximitat a Barcelona.