Els veïns del Canal reben els pressupostos amb fredor

L’Ajuntament va presentar els pressupostos 2017 a l’associació de veïns del Canal, dins de la ronda d’exposicions per tot Molins de Rei. Els veïns es van queixar de la neteja i van reclamar més actuacions, en especial al carrer Sant Isidre.

Els responsables polítics van explicar el pressupost i les inversions previstes // Marc Pidelaserra

Els responsables polítics van explicar el pressupost i les inversions previstes // Marc Pidelaserra

El govern municipal presenta a cada barri de Molins de Rei els pressupostos del 2017, per tal d’explicar la gestió passada i les inversions que es preveuen pel present any. Una d’aquestes presentacions, a càrrec de l’alcalde Joan Ramon Casals (CDC), el primer tinent d’alcalde, Xavi Paz (PSC) i la regidora del barri del Canal, Ainoa García, va ser a la seu de l’Associació de Veïns del Canal. Una trentena de molinencs es van apropar i van escoltar atentament les explicacions dels responsables polítics. Però va ser al torn de preguntes on es va fer palès l’escepticisme amb el que es van rebre aquests comptes.

Paz va fer l’explicació introductòria dels pressupostos, remarcant la lluita contra l’atur i l’augment de les partides d’ajudes socials a persones vulnerables. “El servei d’assistència domiciliària ha passat en dos anys 295.000 a 607.000 euros, més del doble”, va explicar. El primer tinent d’alcalde va indicar que durant el primer trimestre d’aquest any entrarà en funcionament el nou contracte del servei de neteja. “Som conscients que ha de millorar el servei de neteja, esperem que amb el nou servei guanyem en qualitat”, va afirmar, conscient que seria un dels temes calents del vespre. I va acabar fent un repàs de les inversions previstes, que inclouen els pressupostos participatius, la biblioteca, el nou projecte pel Palau de Requesens… “I també inversions molt importants pel barri”, va afirmar Paz, referint-se a la millora dels accessos a l’institut, l’obertura d’horts urbans i la tercera fase del complex esportiu Ricard Ginebreda.

La neteja, en el punt de mira 

Diverses preguntes dels veïns van posar de manifest que la neteja del barri és dels temes que més preocupa. La primera, que com seria possible que amb menys diners pel contracte del servei de neteja es pugui realitzar un servei millor. Paz va explicar que les empreses “han après durant la crisi a millorar l’eficiència”, i va afegir: “No us preocupeu, el govern fiscalitzarà la feina de la nova empresa de neteja, i ja veureu que serà millor”.

“Una pregunta, el servei de neteja es va igual a tota la vila?”, va preguntar un dels veïns, “perquè a mi em fa l’efecte que el centre està molt arregladet i en canvi, altres barris, això no es nota”, va argumentar. “Totes les plantes de la plaça (entre el carrer sant Isidre i Ferran Agulló) estan mortes, fan molta pena”, es queixaven un parell de veïnes, que també van demanar pels horaris de pas dels camions de recollida d’escombraries i si podien fer menys soroll. Paz va explicar que a més de millorar el servei, també el de jardineria, es realitzarien més campanyes de civisme.

Els veïns van expressar moltes queixes sobre la neteja i la jardineria // Marc Pidelaserra

Els veïns van expressar moltes queixes sobre la neteja i la jardineria // Marc Pidelaserra

Deute pendent amb el carrer Sant Isidre

Les queixes per la neteja i la jardineria van donar pas al malestar per l’estat del carrer Sant Isidre. “No hem notat que hi hagi una nova empresa de jardineria, el carrer Sant Isidre està igual de deixat”, afirmava una veïna. “Demanaria si es pot fer un esforç per netejar la zona del parc infantil perquè hi ha dies que no s’hi pot anar”, va dir una altra. En general, els veïns es mostraven resignats per la situació dels contenidors, els problemes de mobilitat, d’aparcament, l’estat de les zones verdes i el focus de brutícia del solar que hi ha en un extrem. “Som conscients que tenim un deute pendent amb el carrer Sant Isidre, ho tenim previst al Pla d’Actuació Municipal, i ho farem”, va respondre Paz.

Inversions el barri

“Hauríem d’agafar un full de càlcul i mirar el % d’inversions al barri respecte al número d’habitants”, va dir un dels veïns, reiterant a percepció que el govern municipal s’ocupa més d’altres zones de Molins de Rei que no pas del Canal, quan és el segon barri més poblat. L’alcalde Casals va explicar que només trobarien un greuge comparatiu amb els barris més petits, com per exemple els de muntanya, ja que allà les inversions per habitant són més altes precisament perquè hi ha menys població. Casals va assegurar que el consistori s’ocupa bé del Canal.

El batlle va explicar als veïns que aquest any esperen poder tirar a terra l’annexe de la caseta del canal i que ja tenen una reserva de pressupost per realitzar reformes a la carretera (avinguda de Barcelona), que millorarà la mobilitat del barri. Els responsables municipals van emplaçar als veïns a que s’impliquin als pressupostos participatius per tal que es realitzin les actuacions al barri que considerin prioritàries.

 • dclosa

  Penos l’espectacle de la poca assistència de personal a aquest event , a un dels barris de major densitat de Molins de Rei, Aixó demostra una vegada més l’actual desafecció de la ciutadania a política local i l’incapacitat i inutilitat de les xarles, a agües pasades, i una vegada ja aprovat el Pressupost Municipal 2017 , Un invent i passatemps mes que s’han inventat els actuals edils municipals (CIU+PSC). l’alcalde Joan Ramon Casals Mata(CIU), (55.453,86 €), el primer tinent d’alcalde Javier Paz Peche (PSC) (massatgista)(44 ) (48.636,14 € + primes + portaveus+subvenció fix i variable, 13 anys a la poltrona, 280.530,08 € entre 2007 i 2001) i la regidora del barri del Canal, Ainoa García Ballestin (estudiant)(25)(14.072,76 € + primes+portaveus+subvenció fix i variable).
  A falta de idees dels assistents, es recorre sempre al recurs fàcil, poc original i repetitiu de sempre , de la queixa de la neteja i reclamar, como sempre, més actuacions, sense resposta, sols ocurrències varies com sempre , que si les empreses “han après durant la crisi a millorar l’eficiència, etc. Per lo vist , fins ara, 40 anys de democràcia, els tècnics municipals no saben (o no volen) controlar els treballs de les empreses concessionàries, i ara diuen que si , de que ara ho faràn, de que ara el govern fiscalitzarà la feina de la nova empresa de neteja, i que serà millor….
  Y la resposta facilona de sempre “milagro de los panes y los peces” millorar el servei de neteja, i que amb el nou servei guanyem en qualitat, i falsedats a l’explicació dels pressupostos, remarcant la lluita contra l’atur quan tots sabem que l’Ajuntament no té competències a aquest assumpte, i l’augment de contractes laborals a emigrants pel servei d’assistència dels nostres avis.
  Remarcar que no s’han fet pressupostos participatius, ni per la Biblioteca, ni pel pàrking subterrani a el jardí de Palau de Requesens… i entretenir-se amb la xocolata del lloro com aixó de la millora dels accessos a l’institut, l’obertura d’horts urbans, la tercera fase del complex esportiu Ricard Ginebreda i la xapusa i falta de previsió d’aigua calenta, etc.

  Certament, El servei de neteja no es igual a tota la vila i el centre està molt arregladet que a altres barris, Al Hospital o Poetes , no hi ha neteja manual. Les plantes de les places, els arbres del Terraplè, etc. estan morts, fan molta pena i dona mala imatge del municipi”, Els camions de recollida d’escombraries que perden oli i taquen els carrers . La confusió de que hi ha una nova empresa de jardineria, quan en realitat és la mateixa, la Moix, que el carrer Sant Isidre està deixat”, neteja a la zona del parc infantil Incresa, mala situació dels contenidors Incresa, problemes de mobilitat Incresa, la sol•licitud d’aparcaments zona blava al barri, etc. etc.
  Els de l’equip de govern haurien d’agafar un full de càlcul Excell i mirar el % d’inversions al barri respecte al valor del pagament del IBI i no pel número d’habitants i probabilitat de vots”, Y el pitjor de lo pitjor , les reformes a la carretera (avinguda de Barcelona), de “Roberto i les cabres, que venía les blanques i en comprava de negres”, que no canvia res, que excepte la promoció d’establiments pakistanès , no millorarà la mobilitat,, tot queda com abans, i ara volen enganyar als veïns a que s’impliquin als pressupostos participatius, sols que ells els de (CIU+PSC) vulguin .
  Els 3 projectes, de la reforma de la carretera, des de Riera Bonet al pont de Carles III de la Avda.de València,son : a) igual que ara 6 carrils o bloks, arreglar les voreres, posar uns arbrets, b) treure un carril y quedaríem 5 bloks i un blok per carril bici c) 5 bloks i voreres mès amples, Els projestes els ha fet la AMB (Àrea metropolitana de Barcelona) els que van fer el de Sant Feliu de Llobregat amb els impracticables guals quadrats, Donat que tot aixó és “alta tecnologia” i que els tècnics municipals solsament hi estan de “florero” i per cobrar puntualment a final de mes…. encara que els projectes, per suposat, han estat a càrrec del Pressupost Municipal, i ens hagin costat un ull de la cara, Ho exposaran al febrer, per la Fira al mes de març es farà la votació, , Tots tindran les seves coses positives i altres no tan positives, S’ha previst 2 sistemes de votacions a la 1ª setmana de març: un electrònic i un altre presencial a través d’un PC . Les regles pel “joc de l’Oca : una persona un vot , les persones han d’omplir uns formularis i estar inscrits a l’Ajuntament ( preferiblement militants de CIU …) , els hi donaran una “clau”, mínim 16 anys, empadronats, el resultat (igual que la pça del Mercat) serà el que decideixi la gent, El proper joc de l’Ajuntament “El Pla d’Equipaments”
  “Qui no té feina el gat pentina” , Recordem que en Javier Paz Peche (PSC-Molins) (el massatgista de Gava) , sols per moure la sin hueso, es va ensacar entre el 2007 y 2011 : 280.530,08 € (46,5 Mill. Ptas) i va acaptar el generós donatiu de l’Ajuntament, i que s’aproven entre ells a els plens municipals, per el pagament del lloguer del local social, las migas lorquinas i la propaganda… : 108.663,77 € (18 Mill. Ptas) , La mateixa quantitat de 45 Mill Ptas va cobrar entre el 2011 a 2015 , i continua encara a la poltrona del 2015 al 2019 , tots aquets diners ens els treuen directament en vena dels nostres impostos com IBI, circulació, etc. Una mostra més de la corrupció i de la malaltia de la cleptomanía ( enriquecerse rapidamente) que pateixen els nostres politics locals, Verdaderament, tal como deia el torero ex de la Belen , i tots es posen al mateix nivell que éll , se pué resumi en tre palabra : Im-pre -zentables