La sociovergència aprova uns pressupostos continuistes

El pressupost creix fins a superar els 30 milions d’euros. La partida en igualtat de gènere serà més gran i s’instal·laran punts de recàrrega per a vehicles elèctrics. 

Imatge de la presentació del pressupost municipal // Ajuntament de Molins de Rei

El govern municipal format per CDC i PSC ha aprovat uns pressupostos per a l’any 2017 sense grans canvis respecte dels realitzats durant els últims anys i, per tant, la sociovergència se sent satisfeta per la feina feta mentre que l’oposició no ho està pas.

Els recursos de l’Ajuntament de Molins de Rei augmenten fins a arribar als 30.039.410 euros, amb un creixement del 5,38% respecte del 2016. És la primera vegada que se superen els 30 milions d’euros. S’augmenta un 17,6% la partida destinada a serveis socials i, a més, es crea un fons d’emergència de 30.000 euros per a persones grans que viuen soles. “Estem convençuts de que són uns bons pressupostos”, assegura el regidor de Finances, Ramon Sánchez (CDC).

També creix la partida destinada a inversions 1,2 milions d’euros. Hi destaquen l’inici de la construcció de la nova biblioteca municipal, la finalització de la Zona Esportiva Ricard Ginebreda, el projecte de les obres de millora de la façana del Palau dels Requesens i la reforma de les avingudes Barcelona i València, que en 2017 serà sotmesa a un procés de participació i s’espera poder fer la licitació de la primera fase. Es repeteix l’experiència dels pressupostos participatius per barris, amb 250.000 euros d’inversions.

Creix la partida en igualtat de gènere

Després d’anys amb una partida ínfima, per fi creixen els diners destinats a la igualtat de gènere. Era una de les reivindicacions de bona part de l’oposició. Al 2015 es van destinar 11.000 euros en aquest aspecte, al 2016 un total 12.000 i, al 2017, es destinaran 21.000 euros. Tot i això, segueixen representant un 0,070% del total del pressupost.

MolinsBus i vehicle elèctric

L’Ajuntament farà un augment del 19,7% en la inversió en el MolinsBus. A més, després de fer la promesa l’any 2015, el consistori instal·larà punts de recàrrega per a vehicles elèctrics.

Promoció comercial

Un altre de les partides que creixen respecte al 2016 és la de promoció del comerç, que passa de 51.500 euros a 92.000 euros. Aquest augment es dóna perquè una de les línies d’ajut de la Generalitat de Catalunya ha baixat. També es posarà en marxa un projecte de wifi comercial.

“Consolidem i millorem el que estem fent fins ara”, valora l’alcalde, Joan Ramon Casals (CDC). Per la seva banda, el primer tinent d’alcalde, Xavi Paz (PSC), incideix en què es “reforcen els serveis socials” en un context on es pateix “falta de finançament” de l’administració local.

 

 

 

 

Recomanacions personalitzades