Els militants del PDECat exposen els seus dubtes sobre el procés independentista al primer acte a Molins de Rei

Simpatitzants han conversat amb la coordinadora del Partit Demòcrata Europeu Català (PDECat), Marta Pascal, expressant els seus dubtes sobre el procés independentista o el canvi de partit. Era el primer acte a la població després que CDC es transformés en PDECat.

La coordinadora general del PDECat, Marta Pascal, i la presidenta del grup local, Núria Llop, han escoltat els comentaris dels afiliats // Jordi Julià

La coordinadora general del PDECat, Marta Pascal, i la presidenta del grup local, Núria Llop, han escoltat els comentaris dels afiliats // Jordi Julià

Després d’escollir l’executiva del PDECat, el primer acte del nou partit a Molins de Rei ha estat una xerrada de la coordinadora general, Marta Pascal, on gairebé cinquanta militants i simpatitzants de Molins de Rei i el Baix Llobregat han pogut expressar els seus dubtes. “No sé si aneu de farol amb això de de ‘o referèndum o referèndum'” deia un assistent. Després de preguntar si hi havia algun periodista entre el públic abans de respondre, Pascal va reafirmar-se en que el referèndum “es farà i serà vinculant”.

Una altra persona insistia: “Ens falta informació, sabem que volem anar a la independència però no com hi arribarem”. Pascal va assegurar a les bases del partit que sí que tenen les coses clares però que “no es pot fer pública tota la informació”, de cara al govern espanyol.

També van ser objecte de debat les incògnites sobre com serà el nou partit, la falta de lideratges, o fer créixer el partit al Baix Llobregat. Per a això últim, Pascal deia als militants i simpatitzants: “hem d’utilitzar altres arguments, més simples -però no més frívols- si cal en castellà, per arribar a tothom”. Arguments que deia que facilitarien en el futur als membres.

Cap al centre i centredreta

En la xerrada, Pascal va fer una reivindicació del centre polític, tirant més cap a la dreta. Tot i definir el partit com “de centredreta i centreesquerra”, després va considerar que “hi ha més camí per recórrer pel centre-centredreta que per l’espai dels comuns”. També va lamentar que “el pèndol ideològic està molt tirat cap a l’esquerra, igual que va passar després de la dictadura”.

La recentment escollida presidenta del PDECat a Molins de Rei, Núria Llop, va reivindicar, igual que el dia que va ser escollida, actes com aquest on la militància hi pot dir la seva: “Som un partit que treballa en equip, des de la base”, va assegurar.

Després de la visita a Molins de Rei, Pascal també va assegurar que posaria Molins de Rei com a exemple de “fer les coses bé”. “Sempre parlo del Marc Castells d’Igualada com a exemple de ciutat, i ara també ho faré de Molins de Rei com a vila”, va sentenciar la coordinadora.

  • dclosa

    “Por mucho que esos del PDeCat quieran vestir la mona de seda, mona se queda”
    Artur Mas, no solsament no va marxar al seu dia, si no que, ara fa nosa, Ha estat en tot moment el vigilant i el tutor de Puigdemont, i ara es creu que ell és la salvació de PDEcat, quan en realitat tot lo fet fins ara , ha sigut una estratègia de Mas per mantenir-se a la poltrona.
    La CUP no son revolucionaris, les seves propostes, en cas de governar Catalunya, portarien pobresa, misèria, a tota la ciutadania. La CUP ha refredar l’independentisme i han provocat una gran desconfiança a la ciutadania, per si son aquestos els que ens tindrien que governar, sobretot pel seu to, i pel seu desafiament, com la Laya Reguant que és la verdadera destructora del independentisme, Juguen amb el sistema i amb l’aprovació de els pressupostos, ja que volen forçar a la “desobediència” al Puigdemont, Els ciutadans de Catalunya veuen clarament i no volen que “Catalunya sigui la Plaça de Sol de Gràcia ”, Els de la CUP estan molt còmodes , sobretot a Molins de Rei, cobrant religiosament els 380€/ple i regidor + informatives + subvenció fixa + subvenció variable, i als municipis que governen els de la CUP no ha canviat res de quan hi eren els de CIU. No tenen cap interès en governar el País , sols volen canviar-lo, però sense moure ftxe. PdcAt quedarà com la UCD d’en Suárez al 82, Els de PDECat no saben el que és fer el ridícul, Ara Puigdemont diu que s’en va, però no s’en va del tot , ja que proposen que : Puigdemont per Girona i Mas per Barcelona , Junts x Si no es repetirà ja més, ERC guanyarà les properes eleccions, però sense majoria, i farà el mateix que ara fa en Rajoy que tampoc te majoria, pactarà amb uns i amb altres.
    Oriol Junqueras fa estratègia, ERC ara ha deixat de ser problemàtica, quant mes calla ERC mes puja a les enquestes, ERC pren distancia i vol que siguin els de PdeCAt els que prenguin mal, i que sigui Puigdemont qui s’estelli, ERC i la Colau amb separatistes i no tant separatistes s’entenen com en el cas dels hotels de Barcelona, amb el tema de les consultes, ara per cada hotel s’ha de fer una consulta, fer consultes per tirar enrere les llicències, , i anul•lant a tot el persona tècnic de l’ajunatement de Barcelona que cobren religiosament a final de mes. Volem que la gent decideixi, No volen agafar-se ells els dits, Alfred Bosch vol ser alcalde de Barcelona i necessita a Comuns i al PSC , Molta gent del PSC han anat a ERC. Amb aquestes perspectives, a les properes eleccions molta gent que abans votava CIU , no aniran a votar