L’Assemblea Groga alerta que la Generalitat retallarà en ensenyament i anuncia mobilitzacions

El moviment convoca dues jornades de vaga el dimecres 18 de gener i el dijous 9 de febrer per denunciar que la Generalitat “no focalitza l’educació pública com una de les seves prioritats en els pressupostos” i incompleix la Llei d’Educació de Catalunya.

Imatge de la manifestació, organitzada per l'Assemblea Groga, el dijous 26 de març // Elisenda Colell

Imatge d’una manifestació de l’Assemblea Groga // Arxiu – Elisenda Colell

L’Assemblea Groga de Molins de Rei denuncia, a través d’un comunicat, l’actitud de la Generalitat respecte a l’inversió en ensenyament i, a més, anuncia mobilitzacions durant el debat parlamentari dels pressupostos, convocant dues jornades de vaga el 18 de gener i el dijous 9 de febrer.

El moviment explica que la llei de Pressupostos contempla una inversió per alumne corresponent a poc més del 2% del PIB, quan la Llei d’Ensenyament assenyala que aquesta hauria de ser del 6%.

“El Govern no focalitza l’educació pública com una de les seves prioritats en els pressupostos”, afirmen en l’escrit, on afegeixen que s’ha retrocedit respecte als pressupostos de fa set anys  “on la despesa per alumne era de 3.534€”. A mésasseguren que la inversió que es contempla per aquest 2017 és de 3.070€.

Per altra banda, l’Assemblea Groga reitera diverses reivindicacions, com el retorn a l’horari lectiu de 18h a secundària i 23h a primària; que es substitueixi tot el personal de baixa des del primer dia i des de l’1 de setembre; que no es produexin tancament d’aules a l’ensenyament públic; que es redueixin les ràtios d’alumnes per aula; i que es redueixi “l’actual inacceptable taxa d’interinitat”.

  • dclosa

    Es indignant la sensevergonya de la Assemblea Groga (Marc Unitari de treball i lluita a favor de l’escola publica catalana, laica i de qualitat, que al Molins de Rei agrupa a “alguns” alumnes, alguns mestres i algunes AMPAS), en incitar e iniciar als “nens” a las manifestacions i a la “vaga” el dimecres 18 de gener i el dijous 9 de febrer per denunciar que la Generalitat que “no focalitza l’educació pública”, que els nens no saben ni qué significa.
    ¿La despesa per alumne de 3.534€” ´ és per dia o por mes? , Aixó si, lo principal : treballar el mínim . L’Assemblea Groga reitera el retorn a l’horari lectiu de 18h a secundària i 23h a primària; i substituir tot el personal de baixa des del primer dia, y que no es produexin tancament d’aules a l’ensenyament públic i seguir vivint de la biloca i que es redueixi “l’actual inacceptable taxa d’interinitat”. ¿Quin és l’index de baixes de tot aquest col·lectiu de funcionaris i la seva comparació amb l’empresa privada?
    Y tot aixó, per suposat, per no perdre la biloca, convocatoria d’avui per la CGT (Confederacion General del Trabajo), Cos, Covas, etc. , i per el 9 de febrer es se van convocant mes sindicats, encara que llavors el Pressupost ja estará aprovat. Aixó demostra la falta de imatge de la bona unitat sindical
    Queda clar que les escoles publiques serán les que es carregaràn amb tots els emigrants….