Molins de Rei se situa com un dels municipis amb menys atur de la comarca

El 2016 ha comportat un descens de les persones aturades a Molins de Rei, fins al punt d’esdevenir un dels municipis amb menys atur de la comarca. Actualment hi ha 1.165 persones inscrites com a demandants d’ocupació, el que suposa una taxa del 10%.

Molins de Rei es consolida com un dels municipis amb menys atur // Ajuntament de Molins de Rei

Molins de Rei ha tancat l’any 2016 amb bones sensacions pel que fa a l’ocupació. Per una banda, l’atur ha experimentat un lleuger descens, amb 185 persones ocupades més que com va acabar el 2015. Però per l’altra, la ciutat s’ha consolidat com un dels municipis amb menys atur de la comarca.

Les dades que facilita el departament de Treball de la Generalitat assenyalen Molins de Rei com la cinquena població amb la taxa d’atur més baixa de la comarca, amb un 9,99% (1.165 persones). Els municipis amb menys atur són Collbató (9,91%), Santa Coloma de Cervelló (9,03%), Begues (8,08%) i Sant Just Desvern (7,78%). Per la banda contrària, els municipis amb més atur són Martorell (16,36%), Sant Vicenç dels Horts (16,21%), Olesa de Montserrat (15,06%) i Esparraguera (14,77%).

Molins de Rei iniciava l’any amb 1.350 persones (11,6% al mes de gener), i des d’aleshores la dinàmica ha estat descendent, amb excepció dels mesos estivals, quan hi va haver un repunt el juliol i l’agost. Aquestes bones xifres situen la ciutat per sota de la mitjana comarcal (12,63%) i catalana (12,78%).

En el conjunt de la província, el descens de l’atur registrat es destaca sobretot en les dones, els menors de 25 anys, i en el sector serveis. La variació al llarg del 2016 representa el descens més important dels darrers anys, i la de Barcelona és la província on més cau l’atur en nombres absoluts.

  • dclosa

    Antes de dar este tipo de noticias sensacionalistas y sin objetividad, como el que “Molins de Rei ha tancat l’any 2016 amb bones sensacions pel que fa a l’ocupació” se debería cribar y considerar y aceptar de que Molins de Rei és una “ciudad dormitorio” de la Gran Barcelona, y antes, analizar si estos empleos se han generado dentro de nuestro municipio o fuera de él, mejor debería decirse que los/las molinenses empadronadas en Molins de Rei e inscritos en l’atur han experimentat un lleuger descens, perqué 185 persones ha estat ocupades fora del municipi.

    Todos estos datos , demuestran claramente que los municipios “dormitorio” y más cercanos a Barcelona como Santa Coloma de Cervelló (9,03%), Begues (8,08%) i Sant Just Desvern (7,78%) tienen menos empadronados en paro que los más alejados, como Martorell (16,36%), Olesa de Montserrat (15,06%) i Esparraguera (14,77%).

    El hecho que todas aquestes bones xifres que situen a Molins de Rei per sota de la mitjana comarcal (12,63%) i catalana (12,78%), no debería capitalizarse en los discursos, como escandalosamente hacen, , nuestros políticos locales en el gobierno CIU+PSC ya que excepto unos empleos de caridad y pasatiempos (Agent Civic) financiados por la Diputación, el gobierno local no tiene la competencia del SOC de la Generalitat de Catalunya, por mucho que nos lo quieran hacer confesar con ruedas de molino.