ACOSU rebrà la Medalla d’Honor de Molins de Rei pels seus 50 anys

L’Associació Comarcal Prodiscapacitats del Baix Llobregat (ACOSU) rebrà la primera Medalla d’Honor de Molins de Rei. L’entitat gestiona l’escola Alba i treballa per la integració de persones amb discapacitat.

Els membres d'ACOSU van prendre la paraula després que el ple aprovés donar-los la medalla d'honor // Jordi Julià

Els membres d’ACOSU van prendre la paraula després que el ple aprovés donar-los la medalla d’honor // Jordi Julià

La primera Medalla d’Honor que doni Molins de Rei serà per a l’entitat ACOSU. Així ho va acordar el ple municipal, en reconeixement als 50 anys de l’Associació Comarcal Prodiscapacitats del Baix Llobregat donant suport a les persones amb discapacitat intel·lectual. Montse Gustems, representant de l’entitat, va assistir al Ple i va agraïr el reconeixement i el suport de l’Ajuntament durant tots aquests anys, així com altres membres de l’associació.

ACOSU es va fundar l’any 1967 a Molins de Rei, quan un grup de pares van decidir fundar una escola per donar una millor atenció als seus fills amb discapacitat. L’escola Alba va ser el fruit d’aquesta iniciativa. S’iniciava amb vuit alumnes en una casa del carrer Jacint Verdaguer. Quinze anys més tard, el projecte va créixer amb l’obertura de les primeres llars assistides per a persones adultes que es volien emancipar. L’associació va anar creixent tant en socis com en usuaris i creant nous projectes com els tallers ocupacionals.

La màxima distinció

El ple va aprovar l’atorgament d’aquest reconeixement per unanimitat, i tots els grups van alabar la tasca de l’entitat. L’alcalde, Joan Ramon Casals (CDC), va afirmar que ACOSU és la responsable que Molins de Rei sigui un dels municipis del Baix Llobregat que dóna millor servei als discapacitats”.

Aquest serà el primer cop que Molins de Rei entregui la Medalla d’Honor. És una nova categoria creada fa dos anys, quan es va crear un nou reglament que regulava els diferents tipus de distincions que dóna el municipi i que defineix la Medalla d’Honor com la màxima distinció. La CUP, ERC i Molins Camina, tot i donar-hi ple suport, van lamentar que s’assabentessin de la iniciativa a través de l’ordre del dia del ple. L’entrega del reconeixement es farà durant el mes de febrer.

Recomanacions personalitzades